Kiss György: Bibliai közgazdaságtan

november 20, 2011    
Kategória: Hanganyag

2011. november 19.

Kiss György civilben vállalkozó, szív szerint pedig az Úr gyermeke, másodszor járt nálunk, hogy a megossza bibliai látását a pénzügyekről. (Az első tanításhoz kattints ide.)

Az életünk négy fontos területe a kapcsolatok, a házasság, gyereknevelés és a pénzügyek. Ha ezek hosszútávon sikeresen tudnak működni, akkor nagy a valószínűsége, hogy kiegyensúlyozottak leszünk. Akár ez az indok is elég lenne ahhoz, hogy megértsük, miért kellene foglalkoznunk azzal, hogy a Biblia milyen segítséget ad a pénzügyeink kezeléséhez, hiszen mindannyian szeretnénk egy áldott életet.

Amikor tanulmányozzuk az Újszövetséget láthatjuk, hogy Jézus 38 feljegyzett példabeszéde közül 16 a pénzügyekkel foglalkozik és segít bennünk kialakítani a sáfári hozzáállást, de az Ószövetség történeteiben is bőven találunk példát a helyes pénzkezelésre, gondoljunk csak Ábrahámra, Dávidra, Salamonra, Ezékiásra, akik mind-mind anyagilag is áldott emberek voltak.

A Biblia szerinti bővölködésnek része a reproduktivitás, a győzelem, az egészség, de az anyagi jólét is Isten áldásának a következménye volt, ennek ellentéte a szegénység viszont átoknak számított.

Mert ismeritek a mi Urunk Jézus Krisztus kegyelmét; hogy gazdag létére szegénnyé lett értetek, hogy ti az ő szegénysége által meggazdagodjatok. (2Kor.8,9)

Jézus minden átok alól megváltott minket a kereszt révén, de ebbe nemcsak a betegségeink, fájdalmaink, hanem a nélkülözésünk, szegénységünk is beletartozik. Ahogy a gyógyulásunkat is Istentől kapjuk, úgy a szegénységünket is Ő törölheti el. Igényt tarthatunk a megváltásban megszerzett örökségünk ezen részére is az Atyánál, kérhetjük ebben a segítségét, mert nem az Ő akarata, hogy mi szükségeink ne legyenek betöltve.

A tanításban többet is megtudhatsz arról, hogy hogyan érdemes kiszabadulni az adósságok rabszolgaságából vagy milyen alapelveket kell követned ahhoz, hogy az életed ezen területe is sikeresen működjön és rendelkezz mindig annyival, hogy Isten akaratát meg tud cselekedni vagyis hogy birtokold azokat az áldásokat, amelyeket a te Istened elkészített számodra.

Áldott leszel a városban, és áldott leszel a mezőn. Áldott lesz méhed gyümölcse, termőfölded gyümölcse és állataid ivadéka, teheneid ellése és juhaid szaporulata. Áldott lesz kosarad és sütőteknőd. Áldott leszel jártodban-keltedben! Vereséggel sújtja az ÚR ellenségeidet, ha rád támadnak: egy úton vonulnak föl ellened, de hét úton menekülnek előled. Áldást bocsát az ÚR csűreidre és minden vállalkozásodra, és megáld azon a földön, amelyet Istened, az ÚR ad neked. (5Móz.28,3-8)

mp3 letöltése 18,2 MB 01:19:29
Tanítás vázlata pdf formátumban. 1,4 MB

[svgallery name=”2011_11_19_kiss_gyuri_1″]

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Kérlek, írd meg a véleményed!