Kutyából nem lesz szalonna

december 21, 2010    
Kategória: Misszió, Vajdaság

Kutyából nem lesz szalonna, tartja a magyar közmondás, de mi tudjuk, hogy Isten országában minden szalonna kutyából lett és lesz. Elsősorban magunk miatt tudjuk, mert tudjuk, hogy minket honnan mentett meg Jézus Krisztus. Tehát reménnyel szolgálunk, mert tudjuk, hogy Isten számára nincs lehetetlen, hiszen minket is meg tudott változtatni, sőt ma is dolgozik rajtunk, ezért hálásak vagyunk.

Elkeseredett, szegény emberek, kik ebben a nagy hidegben többen már a bútoraikat tüzelik, mert nincs pénzünk fára, sokszor még ennivalóra sincs, de már vannak, akik meg tanulták, hogy bármilyen körülmények között is Istenben bízzanak, ez a nagy dolog! Mikor ezt látjuk, meghajlunk Isten nagysága előtt, mert erre a változásra emberi erő és természet nem képes, de Istennél semmi nem lehetetlen, Ő meg tudja mutatni gondoskodását, szeretetét, törődését az Ő bene bízóknak, egyedül Ő képes átformálni minket, és, hát igen nem mindenki, aki azt mondja Jézusnak: Uram, Uram, megy be a mennyeknek országába, hanem, aki cselekszi az Ő akaratát.

Hóesésben indultunk el péntek reggel a Vajdaságba. Még kérdés volt bennünk, hogy lesz-e vajon elég csomag az esti evangélizációra, ahol a gyerekeket meg szeretnék ajándékozni. Ez nagyon fontos az ottani gyermekeknek, hiszen a legtöbbjüknek ez az egyetlen ajándék, amit egész évben kapnak. Sokan még a születésnapjuk idejét sem tudják. Imádkoztunk. Mikor már kiértünk Szerbiába, délelőtt tudtuk meg Nagy Tibor testvérünktől, ki az ottani Kelet Európa Misszió vezetője, hogy kapunk 100 csomagot, nagyon hálásak voltunk az Úrnak. Kb. 180 csomagot osztottunk ki a gyerekeknek. Nagyon hálásak vagyunk még az Élő Ige gyülekezet tagjainak, akik szintén készítettek csomagokat, így egy gyermek sem maradt ki, mindenki kapott ajándékot!

Az esti evangélizáció nagyon különösen alakult, ilyen még nem volt az életünkben. A Palánta bábmisszió Élő Ige gyülekezetes csoportja egy csodálatos bábjátékot adott elő az Úr Jézus születéséről, melynek üzenete az volt, hogy fogadjuk be egymást. Még a felnőttek is ragyogó arccal, tátott szájjal nézték, nagyon tetszett mindenkinek, és az üzenet is érthetően átjött, nagyon jó volt. Ezután következett Pintér Béla barátunk koncertje. Már nagyon várták a gyerekek, hiszen Bélát már ismerték, most már a harmadik karácsonyi evangélizációnkat csináljuk együtt, és a májusi Mosolynapon is mindig szolgált velünk. Nagyon megszerették a gyerekek. Elmesélésük szerint az Ő útjuk is feleségével, elég kalandos volt, de Istennek hála időben odaérkeztek az evangélizációra.

Elkezdődött a koncert és kb. a felénél elment az áram, kb. 10 percre, nagy taps és üdvrivalgás után folytatni tudta a koncertet Béla, és a koncert második felében újra elment az áram, de akkor már több mint fél órára, úgyhogy Béláék már nem tudták megvárni, hogy újra visszakapjuk az áramot, mert el kellett indulniuk haza. Érdekes dolog történt, több mint 200 ember ült a sötétben és Gábor el kezdte hirdetni az evangéliumot 5 pontban összeszedve. Az emberek hangosan mondták utána a korom sötétben ülve, csak néhány mobil telefon fénye világított. Mikor megkérdezte Gábor a végén, hogy kik szeretnék befogadni az életükbe, a szívükbe az Úr Jézust, egymás után lendültek a magasba a kezek. Úgy a sötétben mondták el az imát, amelyben átadták a szívüket az Úrnak. Öröm volt a szívünkben, mert bár tudtuk, hogy az ördög megint tönkre akarta vágni az Úr munkáját, de nem sikerült neki! Az emberek fegyelmezettek voltak, az evangélium hirdettetett a bábjátékon, a Pintér Béla barátunkon, majd Gáboron keresztül. És persze a csomagokon keresztül az Úr gondoskodása. Olyan jó Istenünk van!

Egész hétvégén nagyon hideg volt -13 fok. Sok családot sikerült meglátogatnunk. Az utak is nagyon csúsztak, egyik helyen ahol egy árkot betemetett a hó és nem lehetett látni beragadtunk, egy traktornak kellett kihúzni a kocsit.

„Boldog, aki a nyomorultra gondol, a veszedelem napján megmenti azt az Úr. Az Úr megőrzi azt, és élteti azt, boldog lesz e földön, és nem adhatod oda ellenségei kívánságának. Az Úr megerősíti őt az ő betegágyán, bármilyen az ágya, megkönnyíted betegségében.”Zsolt. 41:2-4

Szeretettel, Etelka és Gábor

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Kérlek, írd meg a véleményed!