Legyél bölcs!‏

október 23, 2012    
Kategória: Misszió, Vajdaság

„Aki bölcs, az eszébe veszi ezeket, és meggondolják az Úrnak kegyelmességét!” (Zsolt107,43)

Milyen nagy igazság! Az Úr nap, mint nap közli velünk kegyelmét, és esőt ad, mint a jóknak, mint az igazaknak, hosszan tűr érettünk, hogy minél több ember megmeneküljön az örök kárhozattól. A bölcs észreveszi, elmélkedik róla és Jézus Krisztus tanítványává válik. Így van ez minden helyen.

Az elmúlt héten (okt.15-16) gyermek evengélizációt tartottunk Péterrévén, 80 gyermek és a szüleik részére. Ezek azok a családok voltak, akik a gyermek táborban részt vettek a nyáron. A gyermekeken keresztül a szülőket is meg tudtuk így szólítani az evangélium kihirdetésén keresztül. Az evangélium személyválogatástól mentes szeretete arra indította az embereket, hogy elgondolkozzanak saját magukon, és azon, hogy bármilyen életet is éltek, Isten szeretete Jézus Krisztusban hatalmasabb a bűneiknél, és ma még tart a kegyelem, ma még elfogadhatják Istenünk kinyújtott kezét, és megmenekülhetnek. 20-25 szülő ezt megtette, dicsőség Istennek. Ezen az estén Isten más fajta ajándékot is készített az ott lévőnek. Angliából érkezett testvérek minden gyermeknek készítettek egy ajándékot, ami most tél előtt igazi ajándék. Minden nyári táborozó gyermek kapott egy téli kabátot, sapkát, sálat, kesztyűt. Istenünk ilyen módon is kifejezte az emberek felé a gondoskodását, a gyermekek nagyon örültek a jó minőségű kabátoknak, Istennek legyen hála, nem fognak fázni a télen.

(A képek után a cikk folytatódik)

[svgallery name=”2012_10_23_Szerbia”]

És bár névre szóló meghívóval lehetett bejönni az alkalomra többen bejöttek is olyanok is, akiknek nem volt meghívójuk, igyekeztünk mindenkinek adni kabátot, persze egy idő után elfogyott. „Mert a telhetetlenségnek vétkéért haragudtam meg, és megvertem őt, elrejtettem magamat és megharagudtam; és ő elfordulva, szíve útjában járt.” Ézsaiás 57:17. Volt egy-két olyan család, ahol már megkapták a gyermekek az ajándékokat, de a szülők elkezdtek követelőzni, hogy a többi családtagnak is adjunk. Ők nem gondolták meg az Úr kegyelmét, hogy hálát adtak volna, hogy a gyermekük kapott kabátot a télre, hanem telhetetlenségben az elméjük elsötétült. Nem könnyű még jót tenni sem, mert mindig lesznek és vannak hálátlanok, fel kell készíteni még inkább a szívünket erre, hogy ne erre nézzünk, ez így volt a bűnbeesés óta.

Jézus, amikor 10 leprást meggyógyított, csak egy ment vissza megköszönni, és még Jézus is elcsodálkozott a hálátlanságon, hogy csak egy ember, köszönte meg, hogy megtisztult szörnyű betegségéből. Mégis Jézus nem fáradt bele, hogy az emberekkel jót tegyen, pedig ismerte a szívüket, hogy hálátlanok, telhetetlenek, önzőek, amilyenek mi is sokszor vagyunk, de az Ő kegyelme minden reggel megújul és ez a felfoghatatlan kegyelem. Ezért a Krisztusi természet segít, hogy ne fáradjunk bele, és tegyük, amit tennünk kell, amíg tart a kegyelmi idő, tudva azt, hogy mi magunk is kegyelemre szorulunk minden nap. Isten jó! Munkálkodik ebben a pillanatban is a szívünkön, egyszerűen csak azért, mert szeret téged és minket. Másnap jöttek a gyermekek a missziós házhoz az új kabátokban, és a családlátogatáson is azt láthattuk, hogy milyen nagy áldást adott az Úr, és mennyire örülnek a gyermekek a szép új kabátoknak.

A gyermek evangélizációt megelőző két nap (Okt.13-14) szintén evengélizáltunk három városban, Adán, Péterrévén és Kanizsán, Norvégiából jött testvérünkkel, Ingével. Most hétvégén már visszajelzést hallottunk gyógyulásról. Ezért imádkoztunk, hogy Isten erősítse meg az Igét jelekkel és csodákkal, hogy a hitetlenek megtérjenek, és meglássák, hogy Isten nem változott meg, Ő ma is gyógyít. Szomorúan mesélte egy néni, hogy hallotta a saját szájából a meggyógyultnak a történetét, és már, hogy sajnálja, hogy nem jött el az evangélizációra. Bizony, ma, ha az Isten hívó szavát halljuk, nem szabad késlekedni vagy megkeményíteni a szívünket, lecsúszhatunk életünk legfontosabb jó dolgairól, amiket Isten elkészített az életünkbe, de mi nem megyünk el, nem hallgatjuk meg, sokszor csak emberi lustaság miatt. Mennyiszer hibáztatják az emberek Istent, hogy miért nem cselekszik az életükbe, de ők maguk nem képesek lemondani egy ebédről, vagy felvenni egy kabátot és kimenni a hidegbe, hogy hallhassák Isten hívó szavát, pedig tudnak róla. Kevés az idő, még ma hosszan tűr érettünk Isten, és nem vetett végett a világnak, mert az szeretné, hogy ma is megmeneküljenek emberek, Ő mindent megtett, az egyetlen egy Fiát oda adta értünk, de tiszteletben tartja, döntésünket.

Imádkozzunk minden helyen, hogy az emberek jó döntéseket tudjanak hozni, és valósággal megtérjenek, gonosz pokolba vezető útjaikból. Istennek legyen hála az Ő kimondhatatlan jóságáért!

Szeretettel,
Etelka és Gábor

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Comments

Egy válasz   “Legyél bölcs!‏”
  1. Baté Dóra szerint:

    Isten jelenléte ott van ahol egyek az atyafiak. Aleluja

Kérlek, írd meg a véleményed!