A diaporámák használata


Ez itt egy rövid használati utasítás a weboldalon található diaporámák kezeléséhez. Két módon használhatjuk őket, lényegében attól függően, hogy milyen sebességű az internet kapcsolatunk:

  • Közvetlenül a weben megnézzük – ehhez viszonylag nagy sebességű on-line internet hozzáférés szükséges. (Kis letöltési sebesség esetén akadozik, vagy a kép és a hang elcsúszása miatt használhatatlan lesz a dolog!)
  • Illetve letölthetjük az egész diaporámát, és ezt követően a saját gépünkön futtatjuk, függetlenül attól, hogy van-e on-line hozzáférésünk a webhez.

Ügyeljünk arra, hogy MINDKÉT esetben szükség van egy bővítményre, mely a prezentáció futtatására alkalmas. Ha a diaporáma nem indul el a gépünkön, akkor tehát töltsük le a futtató bővítményt, és installáljuk. Természetesen egy adott gépen erre egyetlen egyszer van szükség, ezt követően bármely ilyen típusú diaporáma kattintásra elindul. A letöltés erre a linkre való kattintással kezdődik el: http://www.monbank.hu/~jeneya/pxsetup.exe

A biztonsági figyelmeztetést követően indítsuk el a számítógépünkre töltött pxsetup.exe nevű programot. Az installálás egy-két másodpercig tart mindössze. (Fontos, hogy ezt követően NEM KELL TÖBBET UPGRADE-t kérni a Photodex Presenter programra, nyugodtan kattintsunk mindig a No gombra!)

A második módszert szerint a weboldalon található link végét átírjuk .html-ről .px-re. Ha a Windows egy ilyen fájlt talál, akkor egyszerűen letölti a gépünkre. Ezt türelmesen várjuk meg (20-160 Mbyte egy diaporáma mérete). A letöltés után akár lekapcsolódhatunk az internetről, és egyszerűen kattintsunk a letöltött fájlra. Például:

http://www.monbank.hu/~jeneya/bea_es_csaba_2.html (lejátszás közvetlenül a webről)
http://www.monbank.hu/~jeneya/bea_es_csaba_2.px (letöltés, majd lejátszás a gépünkön)

Végül, ha CD-n, vagy pendrive-on szeretnénk továbbadni, akkor mindössze az a teendő, hogy rámásoljuk a pxsetup.exe bővítmény telepítő programot, és a számítógépre töltött, kiválasztott .px kiterjesztésű fájlt, esetleg mellékeljük ezt a leírást…

Tetszett? Oszd meg másokkal is!