Michael Peterson: Hogyan élhetjük életünket Isten tetszésére?

szeptember 11, 2011    
Kategória: Hanganyag

2011. szeptember 10.

Michael Peterson szolgált közöttünk arról, hogy Isten gyermekeiként puszta létünkkel örömöt szerzünk az Úrnak, aki arra hív bennünket, hogy teljes mértékben éljünk az ő tetszésére és járjunk méltón hozzá.

Ezért tehát, attól a naptól fogva, amelyen ezt meghallottuk, szüntelenül imádkozunk és könyörgünk értetek, hogy tökéletesen ismerjétek meg az ő akaratát minden lelki bölcsesség és belátás révén, hogy élhessetek az Úrhoz méltóan, teljes mértékben az ő tetszésére, és teremjetek gyümölcsöt mindenfajta jó cselekedettel, és növekedjetek az Isten ismeretében. (Kol.1,9-10)

Jézus a példánk, aki mindig azt tette és mondta, ami az Atya tetszésére volt. Isten kegyelme és a Szent Szellem ereje segít nekünk abban, hogy Szellem szerint tudjunk járni. A Galata 5,16-21 szakasz arra tanít bennünket, hogy ne a test bűneit kövessük, hanem éljünk Szellem szerint. Sohase feledjük, hogy Jézus ereje és Isten kegyelme által még a legszörnyűségesebb bűnök és helyzetek fölött is győzelmet arathatunk! Jézus azért jött, hogy az ördög munkáit lerontsa és kiszabadítson bennünket a szolgaságból. Az ördög sokszor a gondolatainkon keresztül próbál fogva tartani bennünket, épp ezért fontos megtanulnunk foglyul ejteni minden gondolatot az Úrnak, és gondolkodásunkat minden bálványtól megtisztítani.

Az az Isten akarata, hogy megszentelődjetek: hogy tartózkodjatok a paráznaságtól, hogy mindenki szentségben és tisztaságban tudjon élni feleségével, nem a kívánság szenvedélyével, mint a pogányok, akik nem ismerik az Istent; (1Thessz.4,3-5)

Amikor az Úr ereje és kegyelme által a test bűneit legyőzve és Szellem által járva Isten tetszésére éljük az életünket, engedelmességünk Jézusnak óriási örömöt okoz. A szellemünkben ugyanakkor mi is állandó bizonyosságot élhetünk át, hogy kedvesek vagyunk az Úrnak.

Hit által ragadtatott el Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mivel elragadta őt az Isten. Elragadtatása előtt azonban bizonyságot nyert arról, hogy Isten szemében kedves. (Zsid.11,5)

mp3 letöltése 9,1 MB 39:46
Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Kérlek, írd meg a véleményed!