Milyen futó vagy?

január 29, 2014    
Kategória: Misszió, Vajdaság

Nem tudjátok-e, hogy akik versenypályán futnak, mindnyájan futnak ugyan, de csak egy nyeri el a versenydíjat? Úgy fussatok, hogy elnyerjétek. Aki pedig versenyben vesz részt, mindenben önmegtartoztató: azok azért, hogy elhervadó koszorút nyerjenek, mi pedig azért, hogy hervadhatatlant. (1kor9,24-25)

Pál versenypályája a római börtönbe vezetett és onnan a kivégzőhelyre. Futásunk nem csupán a munkánkra a szolgálatunkra szól, hanem az egész keresztyén életünkre. Az Úr kezébe kell tennünk teljesen az életünket és teljesen átadni az irányítást. Nem könnyű. Mi annyira szeretjük a biztos dolgokat, mindent tudjunk előre, milyen idő lesz? Mennyi pénzünk lesz márciusban? Hány gyermeket fogadjunk el az Úrtól? Merre menjek, hogy biztos beton legyen a lábam alatt? Milyen csodálatos, hogy újjá születtünk, romolhatatlan magból, a Szent Szellemmel együtt élhetünk, Aki képes tesz arra, hogy valóban hitben éljünk. Amíg csak a biztosra megyünk, addig nem vagyunk a hit emberei, és így tudjuk, hogy nem tudunk Istennek tetszeni. Igaz, tudjuk? A Biblia azt monda a futóról, hogy mindenben önuralmat gyakorolnak, miért? Mert a cél lebeg a szemük előtt. Nevetséges, egy földi babérért, ami az enyészeté lesz mi mindent megtesznek az emberek. Mi biztos, romolhatatlan koszorúért futunk. Ezért már érdemes megsanyargatni a testünket (Pál szavaival). Elsősorban nem a három hetes böjtre gondolok (az is lehet simán csupán csak vallásos cselekedet), hanem az életünkre, a vízre lépésre, hittel elfogadom a teljes bizonytalant, ha az Úr kér tőlem valamit, valamit, amihez hit kell. Márpedig kér, mindegyikőnktől, nincs kivétel! Kér, mert szeret téged! Milyen gyakran? Általában minden nap.
Nagyon örüljünk az életünknek, mert megdicsőítheti Urunkat (a halálunk is).
Az Úr jóságát érezzük és látjuk a szerbiai és a házasságokért folytatott szolgálataink során. Rengeteg a harc, de az Úr mindegyiket tudja. Érdekes dolgot tapasztalunk, bár fiatalok a gyülekezetek , folyamatos megújuláson mennek át, ez azért nagyon fontos, mert így látjuk munkában a drága Szent Szellemet, aki nem akarja, hogy vallásosakká (halottakká) váljunk.
Nagyon szeretjük idézni a 103. Zsoltár 5. versét: „megújul a te ifjúságod, mint a sasé”. Tisztában vagyunk vele, hogy ez ugyanúgy, ahogyan Pál mondja önmegtartóztatással és igencsak nagy fegyelemmel jár. Mint a sasé: A sas 70 évig él, de 40 éves korában egy nagyon kemény döntést kell hoznia, ha tovább akar élni, mivel erre a korra a karmai már nem alkalmasak arra, hogy megragadják a táplálékot számára, csőre meggörbül és a szárnyai elöregednek, a tollai megvastagodnak. Fel kell repülnie a hegy tetején lévő fészkére, a csőrét addig kell ütögetni a kőbe, míg ki nem szakad, majd kivárja, hogy újra kinőjön, ezután kiszaggatja a karmait, majd a régi tollait kezdi kitépkedni. Öt hónap elteltével újra tud repülni és még 30 évet élhet. A megújulás fájdalommal jár, régi szokásaink elhagyásával esetleg, lemondás a depresszióról, az önsajnálatról, a folyamatos biztonság keresésről, hogy végre tényleg szabadok legyünk és megújuljunk a repülésre. Ne mondd, hogy nem bírod a fájdalmat (persze így gondoljuk, csak azt ne!), az a helyzet, hogy mindenre van erőnk, ha Krisztusban vagyunk. Igazából ettől függ.
Úgy érezzük, hogy ebben a folyamatban vagyunk benne. Olyan nagyszerű elődeink voltak, akiket érdemes követni, reménységben élünk.
Nagyon örülünk amikor azt látjuk, hogy emberek lemondanak a szégyen takargatásáról és igazságot szólnak (Ez irtó nagy dolog!), megújulnak valóban. Az igét magvetőnként szórjuk, és az Ige elvégzi a munkát a Szent Szellem által. Az elmúlt időszakban is többen megtértek, az Ige jó földbe esett.
Egy nagy imameghallgatást szeretnénk elmondani. Az egyik fiatal volt drogos párnak megszületett a gyermekük. Mind a ketten Hepatitis C-sek, ez a betegség a véren keresztül fertőződik, a drogos múltjukban szúrásnál 1 tűt használt a banda, ezért elfertőződtek. A kislányuk, aki most csak pár napos makk egészséges! Dicsőség az úrnak az Ő jóságáért, és hogy nem érdemeink szerint cselekszik velünk. (Felfoghatatlan a kegyelem, ha magunkra gondolunk!) Sajnos anyagilag nagyon rosszul állnak, mert a férjet nem merik alkalmazni, mivel mindenki ismeri a múltját, a fiatal anyuka nem szoptathat a Hepatitis C miatt és a tápszer nagyon drága, bíznak az Úrban.
Gyógyulásokat tapasztalunk meg, pl. Egy asszony, aki az egyik evangélizáción jött az Úrhoz, amikor Inge Röjszlannddal szolgáltunk, elmondta, hogy gerinc és hátfájásai megszűntek, azóta jól van! Dicsőség az Úrnak!
Isten a szívünkre helyezte, hogy a gyülekezetekben megújuljanak a kapcsolatok, a közösség gyakorlás, és elindítottunk 2-3 fős házi csoportokat. Jézus mondja: „ ahol ketten hárman összejönnek az én nevemben, ott vagyok közöttük”. Csak az Ige lehet a mérce, a kőszikla melyre építkezhetünk (mert az Ige az abszolút igazság), az iránymutató értékrendszer, ezért áldásokat tapasztalunk meg: helyreálló testvéri kapcsolatok, az Ige mélyebb megértése, egymás hite által való növekedés, az imádságban való növekedés,egymás vendéglátása- és ez még csak a kezdet! Hiszen Jézus azt ígérte, hogy ha egy akarattal kérünk valamit ketten vagy hárman, azt megadja a Mennyei Atya! Így most két házi csoport helyett 18 van a két közösségben, és átéljük amit megígért az Úr!

Kérünk, hogy imádkozzatok Szerbiáért, értünk, hogy mindvégig kitartással és örömmel fussunk! A szerbiai egyházért, gyülekezetekért, megújulásért, helyreállásért!

Köszönjük, ha imádkozol a házasságokért, és hogy a házas misszión keresztül is még több embert érjünk el! Márc. 28-30-ig tartandó „Szenvedéllyel egy életen át” című konferenciánkra szeretettel várunk ha házas vagy, vagy jegyes!

Köszönjük az imádat!

Adj hálát az életedért, csodálatos, hogy pont ebben az időben élsz, pont most van szükség Rád!
Szeretettel, Etelka és Gábor

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Kérlek, írd meg a véleményed!