Mindenestől szép vagy, én mátkám…‏

október 5, 2012    
Kategória: Misszió, Vajdaság

Különleges, szerelmes, intim hétvégét tölthettünk együtt az Úrral az elmúlt héten Péterrévén.

Hosszú utat tettek meg ezért Skóciából kedves hölgy barátaink, akik csakis azért jöttek el hozzánk, a Vajdaságba hogy a nők felé Isten szeretetével szolgáljanak, egészen különleges módon. Volt köztük fodrász, manikűr – pedikűrös, masszőr. Megrakva illatos olajokkal és sok ajándékkal érkeztek meg. Minden este alkalmat tartottunk a nők számára, napközben pedig az általuk vásárolt élelmiszer csomagokat osztottuk szét a családoknak. Óriási áldás volt.

Szombaton egy egész napos női alkalmat tartottunk, akkorra már nem csak Péterrévéről jöttek hölgyek, hanem több településről is. A szellemi táplálék mellett fizikális gondoskodást is kaptak. (Gábor főzte az ebédet).

Mindenféle háttérből érkeztek nők az alakomra, voltak közöttük olyanok is, akiknek nincs fürdőszobájuk, soha nem voltak fodrásznál vagy hasonló helyeken. Skót barátaink nagyon nagy szeretettel és tisztelettel szolgáltak feléjük miközben masszázst kaptak illatos olajokkal, imádkoztak értük. Többen elérzékenyültek, mert soha nem kaptak még ilyen szerető, elfogadó gondoskodást, megértették, hogy fontosak Istennek, és az Atya törődik velük, királynőnek érezhették magukat, akkor is, ha csak egy putri az otthonuk. Megtelve Isten szeretetével, törődésével, mosolyogva mentek haza.

Isten látását magukévá tették:

„Mindenestől szép vagy, én mátkám, és semmi szeplő nincs benned!” (Énekek4,7)

Ez volt a célunk, hogy az identitásukban nagy károkat szenvedett nők, kapjanak látást önmagukról. nagyon sokszor engedjük, hogy az alakítsa ki az önértékelésünket, amit a másik szemében látunk magunkról, de a valóság, hogy ki is vagy valójában Krisztusban találod meg. Az Ő szemébe kell belenézned, és megtörténhet az, amire nem is gondoltál, egy teljesen más dimenzióban fogod látni magad, a körülményed, a házastársadat. Lehet, hogy a gyűlölet és az utálat helyett megértésre jutsz, mert megnyílnak a szellemi szemeid, és olyanoknak látod az embereket, a dolgokat, ahogyan a valóságban van. Ha tudod, hogy ki vagy Jézusban, akkor meg fogsz tudni bocsájtani, lesz erőd szeretni, mert tudni fogod, hogy te is szeretve vagy, ha éppen nem is úgy érzed. Tanítottuk az ige alapján a nőket, hogy szeressék és hűségesek legyenek a férjükhöz. Ez is nagy áldás volt. Titusz2,4.

(A képek után a cikk folytatódik)

[svgallery name=”2012_10_05_Szerbia”]

Isten ezt az alkalmat, bár nem annak terveztük de evangélizációnak is használta. Eljött egy hölgy egy másik faluból, és mondta, hogy hallott az alkalomról, ezért bele egyezett, hogy a barátnője elhozza, de ő szeretne beszélgetni, míg várt a masszázsra, addig Gábor egy rögtönzött, ihletett alkalmat tartott, ahol ez a drága, fiatal hölgy megtért. Egyedül neveli a gyermekét, mert a férje meghalt balesetben mikor még 2 éves volt a gyermekük, Sok nehézségen és hányattatáson ment keresztül, de most békességet talált Istennél. Olyan csodálatos Urunk van, aki szívből keresi őt, annak engedi, hogy megtalálja, a szívünket kutatja, és örül az őszinte, töredelmes szívnek nem veti meg, készen áll a segítsége.

Kanizsán dicsőítő- közbenjáró, és imádattal teli alkalmat élhettünk át, ahogy együtt dicsértük Istent skót testvéreinkkel. Több kijelentéssel erősített meg bennünket az Úr, adva nekünk szellemi látást Vajdaság helyzetéről és az ott élők állapotáról. Isten megígérte az esőt, amely megáztatja a repedtre száradt földet, és a mélyben alvó magoknak életet fog adni. A repedésekbe befolyik a víz, eltűnik a mélyben, látszólag semmi nem történik. Mégis lent megpuhítja a kérges szíveket és a magok, amelyek már régen várnak életadó esőre, erőre fognak kapni!

Horgoson is átélhettük a dicsőítés erejét, fantasztikus az Úr jelenlétében!

„Szép vagy én mátkám, mint Tirsa városa, kedves, mint Jeruzsálem, rettenetes, mint a zászlós tábor” (Énekek6,1)

Szeretettel, Etelka és Gábor

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Kérlek, írd meg a véleményed!