Mosoly nap – Péterréve

május 28, 2009    
Kategória: Misszió, Vajdaság

Újra örömökkel és próbákkal teli napokat tölthettünk a Vajdaságban. Mi, szervezők már pénteken (május 22-én) elindultunk, hogy az előttünk álló Mosoly napot előkészítsük. Miután megérkeztünk Péterrévére, nekiláttunk a színpad építésének. Színpad készítésSzámomra egy nagy csoda volt, hogy meg tudtuk építeni, hiszen az ottani emberek sem nagyon hittek benne, mert a rendezvényeket színpad nélkül szokták megtartani, de Isten segítségének és Gábor állhatatosságának köszönhetően mégiscsak kész lett. Nagyon örültünk neki. Miközben a csapat egyik fele a színpadot ácsolta össze, addig a többiek a többi foglalkozásokhoz készültek felíratokkal, hogy másnapra már minden kész legyen.

Nagyon fáradtan, de örömmel indultunk el szálláshelyünkre, Becsére, Sánta Laci testvérünk gyümölcsösébe. Megérkezésünk után elkezdődött a vihar, ennek következtében elment az áramunk és a vizünk, amelyet egy elektromos szivattyú szolgáltat. Tizenkilencen voltunk a házban, fáradtan, izzadtan és éhesen, de még egy szál gyufánk sem volt, hogy gyertyát gyújtsunk (amit találtunk). Tanulság: SOHA ne indulj el gyufa nélkül!!!! A tető beázott, és láthattuk és érzékelhettük, hogy milyen is az, ha a szobába beesik az eső. Így persze a matracok is vizesek lettek, amelyeken aludni kellett. Éjszaka megérkezett a hangszereket szállító kis buszunk is, négy utassal a fedélzetén, a sötétbe bebotorkálva megkeresték a már elkészített fekhelyeket és megpróbáltunk aludni.

TerryReggelre persze még mindig nem volt áram, így a WC használhatatlan volt és a kávé utáni vágyainkat is meg kellett feszítenünk. Viszont nagy örömmel mesélte Papp Laci (a hangszeres kocsi sofőrje), hogy simán átjöhettek a vámon a hangszerekkel várakozás nélkül. Ez egy ima meghallgatás volt! Mert a pár héttel előttünk jövő keresztény hangszeres csapatot teljesen kipakoltatták és négy órát várakoztatták a határon. A gyors reggeli után siettünk át Péterrévére, hogy a hang technikusunk Györfy Pisti összeszerelje a technikát, és a többi dolgot is felállítsuk (pl. kreatív asztalok, molinó kifeszítése stb.). Útközben láthattuk, hogy a vihar hatalmas ágakat tört le a fákról, sőt fákat is kidöntött, a piactér is tele volt a letört fák ágaival, de a mi legszomorúbb volt, hogy nem volt áram! Imádkozva dolgoztunk és bíztunk. Közben elkezdtek megérkezni a testvérek Magyarországról, tele segítőkészséggel, és mindenki kedvesen segédkezett, amiben csak tudott. Egy kis csúszással ugyan, de egy áramfejlesztővel sikerült elkezdeni a programot (és nemsokára az áramkimaradás is megszűnt)

Gazdag program várta a közönséget. Délelőtt: Terry, a bohóc (Anglia), Kata, Anita és Hajnalka bohócok (Magyarország), a Dr. Kiss Imre Művelődési Kör tánckara (Szerbia) tartott bemutatót, majd következett a mindenki által nagyon várt Pintér Béla (Magyarország) fellépése. Pintér BélaCsodás volt a hangulat, mosolyok az arcokon és a szívekben, és ez volt a fontos, hiszen ez egy Mosoly nap volt. A programok alatt a stadion előtti piactéren folyamatos gyerekfoglalkoztató műhelyek voltak, az ott szolgáló testvéreknek egész nap akadt dolga, mert megállás nélkül jöttek a kicsik, és nagyon élvezték, hogy most értük van minden. Sokan közülük iskolába sem járnak, így látni lehetett, hogy már felnőtteknek számító fiatal férfiak és nők vetik rá magukat a rajzolásra, a gyöngyfüzésre és egyebekre. A Budai Református Gyülekezet jóvoltából mindenkinek jutott bőven lufi, ami szintén nagy örömre adott okot, és a kedves tombolaárusok is sokakat megnevettettek.

Az Inárcsi Pünkösdi Gyüli süti- és péksütemény adománya szerintem életmentő volt! A Nyomell Kft adománya szolgáltatta a papírárut, a színes ceruzákat és egyéb kellékeket. A Soliteint cég jóvoltából pedig folyékony szappant tudunk adni a családoknak folyamatosan, hát erre nagy szükség is van, hiszen sokan azzal is mosnak. Sok család úgy van vele, hogy inkább kenyeret vesz, mint mosóport vagy szappant. Mindezekért a segítségekért nagyon hálásak vagyunk, mert e nélkül az összefogás nélkül nem jöhetett volna létre ez a nap. Meg kell még említenem Magyarországról, a Tiszta Szív, az Élő Ige Gyülekezet és a Golgota Gyülekezet illetve Szerbiából a Péterrévei és a Szabadkai Gyülekezet tagjait, kik odaadóan és örömmel segítettek. Jó látni, hogy felekezetre való tekintett nélkül egyek tudunk lenni a testvérekkel a közös össze fogásban, a misszióban, ez Isten királysága, ahol nem az számít, hogy te ki vagy, hanem hogy Kit szolgálsz és mi a célod.

Muzslai GáborRövid szünet után kezdődött a délutáni program, ami szintén nagyon gazdag volt. Muzslai Gábor rövid köszöntőjében elmondta, hogy nem véletlen, hogy három zászló lobog a színpadnál: a szerb, a roma és a magyar. Istennek mindegy, hogy milyen nemzethez tartozol, Ő a szíveket vizsgálja. Mi Jézus követői vagyunk, ezért nekünk is mindegy, hogy milyen nemzetiségű vagy, mivel „minden nemzetben kedves Ő előtte, aki Őt féli és igazságot cselekszik”.

A köszöntést követően fellépett a Gozán zenekart (Szerbia) – nagy élmény volt. Ezután láthatott a közönség még Magyarországról is egy táncfellépést, két pantomimot és hallhatta az Élő Ige Gyülekezet zenekarát. Valamint sorra került Szerbiából a Szabadkai Gyülekezet Dicsőítő csapata, és a gyerkőcök nagy örömére újra Terry, a bohóc (Anglia). Majd következett a várva- várt tombolahúzás, de az idő rövidsége miatt csak 50 tombolát tudtunk kisorsolni. A tombola fődíja a Kelet Európa Misszió ajándéka volt. Emellett rengeteg tombolaajándék gyűlt össze, mert a testvérek nem voltak fukarok és jó kedvvel hoztak a vajdasági gyerekeknek, így a nap végén, mikor már a magyarországiak hazamentek, de az ottani gyerekek még késő estig ott maradtak, szétosztottuk nekik ezeket és a megmaradt kenyereket. Nagy örömet szereztünk.

A nap zárásaként Muzslai Gábor felkérte Vincze Gábor pásztort (Élő Ige Gyülekezet), hogy áldást mondjon az ott levőkre.

IstentiszteletNekünk szervezőknek, kik még maradtunk másnapra is, külön ajándék volt, hogy le tudtunk zuhanyozni, igaz nem mindenkinek jutott meleg víz már a végére, de ez már majdnem mindegy is volt. Egy nagy mosollyal az arcunkon aludhattunk el. Hú, de jó volt!

Másnap még folytatódott a szolgálatunk: családokat látogattunk meg és segélyeket osztottunk szét Péterrévén, majd 13 órai kezdéssel megtartottuk az Istentiszteletet. A kis ház megint zsúfolásig megtelt, a gyerekeknek már csak a földön jutott hely. Nagyon imádkozunk egy nagyobb épületért, de szükség van a Ti imáitokra is!

A visszafele utunk is embert próbáló volt, mert a határon rengeteget kellett időznünk, de az Úr kegyelmes volt hozzánk, és adott békességet a szívükbe. Éjszaka érkeztünk haza.
Isten Jó!

Etelka és Gábor

Galéria

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Comments

7 válasz   “Mosoly nap – Péterréve”
 1. naomi=) szerint:

  hát nagyon jó volt :D :)

 2. Pap Andrea szerint:

  :) Naná…Nekem is!

 3. Juhász Katalin szerint:

  Biztos vagyok benne, hogy nagyon jó volt. Sajnálom, hogy néha nem látogattok el Bácsföldvárra is. Becsén már találkoztunk. Hálás vagyok az Úrnak, hogy vannak ilyen testvéreink mint Ti.

 4. Mészáros Csaba szerint:

  Kedves szabadkeresztény testvérek!
  Szeretném veletek megosztani a nem tetszésemet egy bizonyos jelenséggel szemben: a Vajdaságban már közel 10 éve tartják Adán, általában május végén – június elején az Örvendj népem nevű keresztény fesztivált. A rendezők, mint magam is, katolikusok, a karizmatikus megújulás tagjai. Kezdetben veletek, a pünkösdiekkel együtt szervezték ezt a rendezvényt. Aztán valami félreértés miatt ti elhagytátok a közös szervezést (nem volt elég kóser vagy „igei”). Aztán pár évre rá megálmodta valaki az Örvendj népem másolatát a Mosoly napot, amely hogy hogy nem, ugyanarra a napra esik (véletlen?), mint a tőle 13 km-re lévő Adán szervezett Örvendj népem.
  Testvéreim, milyen lélek működik a szervezőkben? mindkét rendezvény jó és szükséges, nem lehetne úgy csinálni, hogy a kettő ne üsse agyon egymást?

  Így vajon ki örvendezik, mosolyog a végén?

 5. Muzslainé Etelka szerint:

  Kedves Csaba!

  Mi is sajnálattal vettük tudomásul, hogy a katolikusok pont erre a napra szervezték az Örvendj népem programjukat.
  Mi már elkezdtük a szervezést télen, amikor a katolikusok rászerveztek, és az előadók miatt már nem lehetett vissza csinálni.
  Ez teljesen váratlanul ért minket, és mi is nagyon sajnáljuk, hogy így alakult.
  mi is kérdezhetnénk, hogy milyen lélek működik a katolikus szervezőkben, hogy pont erre a napra szervezték a programjukat, de az Ige azt javasolja, hogy még gondolatban se gondoljunk gonoszt felebarátainkról, reméljük, hogy nem szándékos volt.
  Mindezek ellenére reméljük, hogy Istenünk és sok-sok ember mosolyogni fog.
  Nem szokásunk versengeni.
  Isten áldjon Téged is!
  Etelka

 6. Mészáros Csaba szerint:

  Kedves Attila,
  teljesen igazad van. Remélem a szervezők megoldják, hogy az elövetkezőkben ne legyen ilyen szervezési gond. Mert elépzelhetőnek tartom, hogy ha pl. a kettő között egy hónap különbség van, akkor esetleg kétszer mulathatnánk jól az Ő jelenlétében! Bízok benne, hogy egységre lehet jutni.
  Áldás rátok!

 7. Muzslai Gábor szerint:

  Kedves Csaba!
  Most érkeztem haza a Vajdaságból, és olvasom levelezéseteket. Számomra is szomorú, hogy ez a két program szervezési gondok miatt egy időben van, ez a szervezési gond a kommunikáció hiánya. Én is meg tudom erősíteni, hogy a Mosolynap már tavaly eldöntődött, legfontosabb volt számunkra, hogy a magyarországi előadók akkor érnek rá. Mikor meg tudtuk, az Örvendj népem időpontját, az már túl késő volt számunkra, hogy lemondjuk.
  Szeretettel szeretném neked elmondani, hogy a Mosolynap nem az Örvendj népem másolata, hanem a Péterrévei Evangéliumi Gyülekezet tevékenysége Szerbia felé, aminek az a célja, hogy elérjük a lakosságot az evangéliummal, kapcsolatba legyünk velük és szolgáljunk feléjük.
  Én is szívből remélem minden szervező, bele értve magunkat is a jövőben ezeket a szempontokat figyelembe fogja venni. Elgondolkodtunk, hogy Akinek a dicsőségére csináljuk, mint legfőbb szervező, tudta ezt, és valami miatt megengedte.
  Az alábbi email címemen meg tudsz keresni: ebenhaezer.muzslai@gmail.com, ezen kaphatsz további telefonszámot, a jövőbeni egyeztetés céljából.
  Ha lesz időd elszakadni egy kis időre az Örvendj népem programból, akkor szívesen beszélnék veled. Én, mint fő szervező, biztos, hogy nem tudok átmenni Adára, vagy vasárnap is még Péterrévén leszek, lehet, hogy az jobb lenne, mint kettőnknek.
  Áldás rád!
  Gábor

Kérlek, írd meg a véleményed!