Muzslai Gábor: A hatékony gyülekezet – pünkösd szellemében

június 5, 2012    
Kategória: Hanganyag

2012. június 2.

Az Apostolok Cselekedetei 2. fejezete részletesen beszámol az első pünkösd eseményeiről, ami nem volt más, mint az utolsó aratás első zsengéjének a bemutatása az Úr házában. A pünkösd ugyanis a zsidó Hetek ünnepe, vagyis az aratás ünnepe. Az első „újszövetségi” pünkösddel pedig az utolsó aratás kezdődött el, ami a mai napig is tart, s amikor az Úrhoz lelkeket vezetünk, tudhatjuk, hogy Isten Királyságának abba a nagy lélekmentő munkájába állunk be, ami szakadatlanul folyik az első pünkösd óta.

A pünkösd nem csak egy ünnep az év egy adott napján. Az Úr akarata az, hogy betöltekezve Szent Szellemmel, felülről erőt véve, folyamatosan az evangélium hírdetésének és Isten Királyságának a terjesztésében munkálkodjunk, tehát hívő, gyülekezeti életünket a pünkösd szellemében éljük, s így váljunk az Úr számára hatékony munkásokká. A pünkösd a hála ünnepe, amikor megnyílik a szívünk az Úr és egymás felé is. A pünkösd a Szent Szellem erejében és vezetése alatt a folyamatos aratás ünnepe is, amikor megünnepeljük Krisztus golgotai keresztjén szerzett győzelmét. Így a vádlónak nincs többé helye az életünkben, hiszen az Úr megsemmisítette. Pünkösd a közösség ünnepe is.
Az Apostolok Cselekedetei1,4-8-ból láthatjuk, hogy az apostolok aktívan várták az Atya ígéretét az életükben megvalósulni, hogy erővel ruháztassanak fel, és az Úr Jézus tanúi lehessenek szerte e világban.

Végül a pünkösd a hatékony gyülekezet kezdetét is jelentette, aminek alapja az imakamrában személyesen Istennel eltöltött, ami alapjául szolgál annak, hogy ketten vagy hárman közösen, egyetértésben imádkozhassanak, illetve, hogy végső soron megvalósulhasson a gyülekezetben a Szellem egységében a testületi ima. Pünkösd elhozta Isten Szelleme által számunkra a bővölködést, örökrészünket Krisztusban.

Hanganyag: a lejátszáshoz Adobe Flash Player (9-es vagy újabb verzió) szükséges, amelynek a legfrissebb változata letölthető innen, valamint a böngészőben engedélyezni kell a JavaScriptet is.

mp3 letöltése 18,5 MB 01:12:06
Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Kérlek, írd meg a véleményed!