Muzslai Gábor: Légy közel Istenhez!

november 18, 2012    
Kategória: Hanganyag

2012. november 3.

Hogyan lehetünk Isten eszközei az Ő kezében, és elképzelései szerint?

Életünk legfontosabb kérdései nem azok, amelyekről mi azt gondoljuk, hogy azok. A legfontosabb kérdések nem a mindennapi betevő falat megszerzése, a munka, az anyagi előmenetel, a karrier vagy ezekhez hasonlók. Isten ugyanis azt szeretné, ha az életünk úgy gyökerezne meg őbenne, hogy örömünk és boldogságunk forrása egyedül az Úr legyen. Akár sikerek, akár kudarcok érnek bennünket, érzéseink csalókák, mert sem a siker, sem a kudarc nem maradandó, egyedül csak az Úrral való kapcsolatunk lehet az, ami állandó megelégedést hoz körülményeink ellenére is.

„Taníts akaratod teljesítésére, mert te vagy Istenem! A te jó lelked vezéreljen az egyenes úton!” (Zsolt143,10)

Istennek célja van az életünkkel, azt akarja, hogy megtanuljuk az Ő akaratát tenni, mivel Ő a mi Atyánk, szövetséges társunk. Ha taníthatók vagyunk, akkor az Úr Szelleme vezérel bennünket, s megelégedést hoz el életünkbe azáltal, hogy megismerhetjük mit álmodott meg Isten az életünk felől. Isten útja mindig egyenes út, s amerre Szelleme vezérel, az is egyenes lesz.

„Ezért, amikor eljön a világba, így szól: „Áldozatot és ajándékot nem akartál, de testet alkottál nekem égő- és bűnért való áldozatot nem kedveltél. Akkor ezt mondtam: Íme, itt vagyok, amint a könyvtekercsben meg van írva rólam, hogy teljesítsem a te akaratodat, Istenem.” (Zsid10,5-7)

Jézus élete eszköz volt az Atya kezében. Az Úr azért jött le a földre, hogy odaadja testét szent áldozatra, a bűnök örök eltörlésére. Jézus élete azt példázza, hogy lehetünk mi is eszközök Isten kezében. A Bibliában számos példa található arról, hogyan váltak emberek Isten eszközeivé, ilyen többek közt az a prostituált nő is, akiről a Lukács 7. fejezetében olvashatunk.

Az ellenség mindenel igyekszik megakadályozni, hogy az Úr eszközeivé válhassunk. Legtöbbször az emberfélelmet használja fel, a vallásos szellemet, önmagunk megvalósítása utáni törekvéseinket, vagy éppen a hitetlenséget. Gyakran a múltból hozott sebek állják útját Isten iránti szolgálatunknak, esetleg a szeretet nélküli élet, de előfordulhat az is, hogy a Máté 15:19-ben felsorolt bűnök szabnak gátat Isten iránti hódolatunknak.

„Aki szereti a szív tisztaságát, és jóindulattal beszél, annak barátja a király.”(Péld22,11)

Ha törekszünk arra, hogy szívünket minden körülmények közt tisztán tartsuk és beszédünk kedves legyen az Úr előtt, akkor használható eszközeivé válunk Istennek. Ő azonban nem „használni” fog bennünket, hanem barátságát ajánlja fel a Királyok Királya az ilyen embernek.

Hanganyag: a lejátszáshoz Adobe Flash Player (9-es vagy újabb verzió) szükséges, amelynek a legfrissebb változata letölthető innen, valamint a böngészőben engedélyezni kell a JavaScriptet is.

mp3 letöltése 11,1 MB 48:34
Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Kérlek, írd meg a véleményed!