Ő tudja

január 23, 2012    
Kategória: Misszió, Vajdaság

És valamit tesztek lélekből cselekedjétek, mint az Úrnak és nem embereknek. Tudva, hogy ti az Úrtól veszitek az örökségnek jutalmát, mert az Úr Krisztusnak szolgáltok. Aki pedig igazságtalanul cselekszik, jutalmát veszi igazságtalanságának, és ebben nincs személyválogatás. (Kol.3,23-25)

Újra és újra felfrissülhet az értelmünk, és amennyire engedjük annyira új és új kijelentéseteket kaphatunk, az írt ige, él a Szent Szellem által.

Ha az Úrnak szolgálunk, bármi legyen is az, már itt a földön öröm fog kísérni, békesség. Ne gondold, hogy az csak egy apróság, hiszen mások milyen „nagy” dolgokat tesznek. Amiben vagy, abban legyél hűséges, és bízzad az Úrra a te utadat. Nagyon szeretem az Urat, mert meghallgatja esedezéseim szavát, akkor is, amikor én egyáltalán nem így érzem. Bízz benne!

Hétvégén, szombaton Szabadkán befejezhettük a 2=1-es házas kurzust, és boldogok voltunk, mert két házasság megmenekült a válástól, milyen nagy dolog ez!

Éjjel érkeztünk meg Péterrévére, nagyon hideg volt, és a háló helység is ahol alvásra van lehetőség. Miközben azon gondolkodtam (a hideg miatt), hogy le kéne vetkőzni, hogy mégse ruhában feküdjek le, egy öröm töltött be, mert éreztem Isten jelenlétét, és eszembe juttatta, hogy milyen nagy dolgot cselekedett az Úr, hogy két házasság megmenekült. Ez az öröm segített, hogy a hideget el tudjam viselni, jó az Úr, mindig biztos segítség!

Péterrévén most sok testvérünknek nagyon nehéz az élet, a munkanélküliség miatt, többeknek egyáltalán nincsen bevétele, egy ilyen családban most fog megszületni az első baba. Jó látni, ahogyan kitartanak az imádkozásban és a közösségben, bíznak az Úrban, és mosolyogni is tudnak.

Persze, ahogyan a Zsoltár írja, gonoszok nem állhatnak meg az igazak gyülekezetében, és az is kiderül, hogy vannak emberek, akik csak haszonlesésből keresték a gyülekezetet, és elszínlelték az Urral való kapcsolatot, hálásak vagyunk, hogy ezek az emberek egyszerűen lekoptak, miután nem tudtunk vinni kézzel fogható segítséget, támogatást. A hála mellett, szomorúak is vagyunk, hiszen némelyikkel sokat foglalkoztunk, sokat vetettünk az életükbe, mind anyagilag, mind időben, mind szellemileg, az Úrra bízzuk ezeket az embereket, családokat, és reménységgel vagyunk, még tart a kegyelmi idő. Eszembe jut Pál munkatársa, Démás, aki a jelenvaló világhoz ragaszkodva, elhagyta Pált, ezek a dolgok fájdalmasak, de megyünk tovább és a célra nézünk.

Másnap csatlakozott hozzánk egy norvég származású evangélista prédikátor, Inge. Nagy áldás volt a közös szolgálatban, három ember tért meg az Istentiszteleten. Ketten ezek közül életükben először voltak gyülekezetben, hatalmas és kegyelmes Urunk van.

Délután mentünk Kanizsára, hogy az Istentiszteletet megtartsuk. Nem tudtuk, hogy hova is fogunk menni, mert az előző helyről el kellett menni a gyülekezetnek. A kanizsai testvérek bérelni tudtak egy termet a város közepén, a terem megtelt, és újra átélhettük az Istentiszteleten Isten megmentő jelenlétét. Megtért egy fiatalasszony, ki szintén akkor volt először gyülekezetben. Egy másik asszony, aki régóta álmatlanságban szenved, és ez nehezíti az életét, bizonyságot tett, hogy a múltkori imádkozás óta megváltozott az élete, mert teljesen rendbe jött az alvása, és már egész emberként tud dolgozni.

A győzelmek mellett persze van támadás itt is. A termet nem tudjuk tovább bérelni, és még fogalmunk sincs, hogy az Úr mit készít, és, hogy vasárnap hol fogunk tudni össze jönni, de az Úr tudja! Ez ad reményt, és elszántságot.

Köszönünk minden imát és egyéb segítséget, amit szeretetből kapunk!

Ne dobjátok el hát bizodalmatokat, melynek nagy jutalma van. Mert békességes tűrésre van szükségetek, hogy az Isten akaratát cselekedvén, elnyerjétek az ígéretet. Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljön és nem késik. Az igaz pedig hitből él. És aki meghátrál, abban nem gyönyörködik a lelkem. De mi nem vagyunk meghátrálás emberei, hogy elvesszünk, hanem hitéi, hogy életet nyerjünk. (Zsid.10,35-39)

Az Úr Jézus kegyelme, Isten szeretete és a Szent Szellem közössége legyen veled és velünk testvérünk!

Szeretettel,
Etelka és Gábor

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Kérlek, írd meg a véleményed!