Örüljetek az örülőkkel és sírjatok a sírókkal!

június 13, 2012    
Kategória: Misszió, Vajdaság

„Örüljetek az örülőkkel és sírjatok a sírókkal.” Róm12,15

Az elmúlt héten sikerült folytatni az építkezés Péterrévén, Skót barátaink jóvoltából, le tudtunk betonozni a gyermektermet. Ez nagyöröm, az idei gyerektáborra (júl.23-29) már le is tudjuk burkolni, így végre nem a betonon leszünk a gyerekekkel. Dicsőség ezért Istennek! Sok családot is sikerült meglátogatni, bátorítani, vigasztalni, tanácsolni. Nagy áldás a testvérek számára, hogy működnek a házi csoportok, ahol egymással is közösségben lehetnek, úgy gondoljuk, hogy erre nagy hangsúlyt kell fektetni minden helyen. Nem véletlenül volt hatalmas erő az őskeresztyének között, minden nap összejöttek, és foglalatosok voltak az apostolok tudományában és a közösségben, a kenyérnek megtörésében és a könyörgésekben.

Gábor szerda éjjel jött haza, szomorúan mesélte, hogy megint több család is mély szegénységben van a péterrévei gyülekezetben, mivel hiába dolgoznak, több hónapja már, hogy fizetést nem kapnak. Olyan sokszor át kell éljük, hogy együtt sírunk a sírokkal, nem könnyű, de Isten ad erőt. Vasárnap lehetőségünk volt, hogy Péterrévén élelmiszercsomagokat és mosóport osszunk szét 20 családnak. Isten kegyelméből anyagi támogatást kaptunk erre a Kelet Európa Missziótól. Vasárnap hajnali 4-kor keltünk, mert Péterrévén 10-kor kezdődik az Istentisztelet, de most nemcsak, hogy oda kellett érnünk, hanem előtte, még Adán be is kellett vásárolnunk 20 család részére. Az Úr kegyelmes volt, a határon nem kellett sokat időznünk, és szinte időben meg is érkeztünk Péterrévére, úgy hogy már Adán be tudtunk vásárolni, jó az Úr. Istentisztelet után nem volt időnk kivinni a családokhoz a csomagokat (Magyarkanizsán 16 órakor kezdődött az alkalmunk, és oda kellett érnünk), ezért a gyülekezetei házban osztottuk ki a testvéreknek, nagyon hálásak voltak, öröm volt a szívükben, mert ezen keresztül is láthatták az Úr gondoskodását és szeretetét. Nagyon örültünk, hogy Balla Tibi barátunk is velünk tudott jönni, sokat segített, és mind a két gyülekezetben hirdette az Igét.

(A képek után a cikk folytatódik)

[svgallery name=”2012_06_13_oruljetek”]

Az egyik cigány családban nagy szomorúság történt, a fiatal Anyuka, Tamara, (ki most 16 éves, de már van egy 3 éves kislánya), elvetélt. Péterrévén természetes, hogy ilyen fiatalon férjhez mennek a lányok. A cigány kultúra szerint Tamara 13 évesen ment férjhez cigány esküvő keretein belül. Továbbra is a gyerekórára járt Istentiszteletre, karján már a saját gyermeke, így színezett és rajzolt. Tamara rendszeresesen jár gyülekezetbe, szereti az Urat, a férje is megtért, de ő sajnos nem jár a gyülekezetbe, imádkozunk érte. A történtek miatt fájdalom és szomorúság volt Tamarában, imádkoztunk érte, szeretem látni a hitét. Mielőtt bárki elítélné a romaságot, javaslom, hogy ismerje meg őket, de ezt nem lehet kívülről, köztük kell sok időt eltölteni. Ha megszereted őket, akkor tudsz tartós eredményeket elérni náluk.

Sorolhatnám a többi családot is, ahova élelmiszer csomagot tudtunk adni, de már csak egy családot szeretnék megemlíteni. Zolika 11 éves kisfiú, igazi hős. Nagyon mély szegénységben élnek a családjával, villanyuk sincs. Egy szobában lakik a család, heten, nem tudnak rendesen tisztálkodni sem. Sajnos nemcsak a szobájukban van sötét, hanem a szülőkben is, az alkohol és a szegénység annyira lenyomja őket, hogy nem nagyon tudnak gondolkodni, köztük él Zolika. Zolikát csúfolják, amiért gyülekezetbe jár, már negyedik éve, még a testvérei is gúnyolják, akik között ő a legkisebb. De egy dolog miatt mégis elengedik a gyülekezetbe, ez pedig az, hogy rendszeresen kap CSP támogatást. (Ennek a programnak a keretén belül egy ember elvállalhatja, hogy havi endszerességgel támogat egy vajdasági gyermeket). Látjuk, hogy az Ige, itt is beigazolódott:

„Az embernek ajándéka szabad utat szerez néki.”Pld18,16

Mivel havonta megkapja tőlünk a család ezt az anyagi támogatást, ezért még engedik, hogy Zolika a gyülekezetbe járjon. Ennek a kisfiúnak már most sokszor szó szerint üldözést kell kiállnia az Úrért, de erősen áll, nagyon szereti Jézust. Hallanátok a bizonyságait! Nagy áldás számunkra, hogy áldás lehetünk a családjának, így lett most is az élelmiszertámogatással is. Isten jó!

Szeretettel, Etelka és Gábor

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Kérlek, írd meg a véleményed!