Ott folytatjuk, ahol tavaly abbahagytuk

április 21, 2010    
Kategória: Hírek

Időközben szerencsésen megjártuk a tervezett utat, az időjárás sem fogott ki rajtunk. (Az esőkabátot csak azért vettük fel egy negyed órára, hogy ne mondjuk, feleslegesen vittük el.)

Külön köszönet Szabó Mikinek, hogy otthoni tennivalói ellenére/mellett szakított időt arra, hogy egy darabig elkísérjen bennünket, ameddig a társaság össze nem szokott.

Mindenkit dicséret illet, a több mint 70 kilométert (már megint alul sikerült becsülni a távot), különösebb nyavalygás nélkül abszolváltuk, gatyaszaggató tanyázás is szerencsére csak egy volt.

A képek jó részét az ifjúság készítette, úgy látszik még erre is maradt energia.

A.

[svgallery name=”2010_05_09_vertes”]

U.i.: Csedesen mondom, hogy cenzúrázott képek is keletkeztek, ám ezeket kritikusságuk folytán – ha igaz – csak jelszóval lehet megtekinteni. Jelszót a jeney.anna@gmail.com címre küldött levéllel lehet igényelni, és talán megkapni :-)


Jócskán elérkezett a tavasz, itt az ideje, hogy rozsdáló kerékpárjainkat kezelésbe, sőt használatba vegyük… 2009. őszén egy borongós, esős napon vágtunk neki a Vértesnek azzal a néhány kollégával, akik nem rettentek egy kis megázástól, többek között Pistivel, és a biciklizésre bármikor kapható Margókával :), és persze Zsoltival az élen.

Ez a kicsi társaság többet érdemelt volna a vacogós hat foknál, és a majdnem végig szemerkélő esőnél, de mondanom sem kell, a jókedvünket nem vette el a vártnál mostohább időjárás, csak a kilométereinket – a tervezett út egy részéről le kellett mondanunk.

Május 9-én – vasárnap – megismételjük a túrát, változatlan programmal:

 • Találkozás a Birka Csárdánál az 1-es úton Tatabánya előtt, 9:00-kor
 • Rühellődzés és a késők megvárása után 9:30-kor indulunk Vérteskozmára egy forgalomtó elzárt, kacskaringós erdőgazdasági, betonúton (14 km)
 • Tovább az oroszlányi elágazás felé országúton (4 km)
 • Majkpuszta országúton (9 km – végig lejt!)
 • Várgesztes turista + országúton (7 km)
 • Véreskozma túrista úton (4 km – itt szépen toljuk…)
 • Vissza a Birka Csárdához (14 km)
 • Összesen 50-55 km (A térképet mellékeltem, a világoskék a tervezett út.)

Ez egy kellemes, nem különösen megerőltető kerékpártúra, forgalomra az oroszlányi elágazástól kb. 10 km hosszan lehet számítani. Nem fogunk rohanni, nyugodtan jöjjön az is, aki úgy gondolja még nincs formában. Ha tudtok, hozzatok fényképezőgépet, a Vérteskozma, Majk és persze a Vértes csodaszép helyek.

Akik vonattal jönnek, azoknak a Déliből kell indulniuk, 8:21-kor. A teljes árú jegy Szárligetig 1,100.- Ft + 275.- Ft a kerékpár. (Természetesen visszafelé még egyszer ennyi, a menterendet alább láthatjátok.)

Lelkesen várunk Benneteket, természetesen bárkit hozhattok Magatokkal. A tapasztalat szerint minél többen vagyunk, annál jobb a hangulat, és furcsa módon annál kevesebb a rinyálás…

J.Attila

Emlékeztetőül:

http://www.geocaching.hu/caches.geo?id=1509
http://www.geocaching.hu/caches.geo?id=35
http://www.geocaching.hu/caches.geo?id=635

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Comments

2 válasz   “Ott folytatjuk, ahol tavaly abbahagytuk”
 1. admin szerint:

  A kirándulás képeit a cikkben megtaláljátok. Köszi mindenkinek, aki hajlandó volt fotózni!

  A.

 2. SzFeri szerint:

  Jók a képek!! Lehet, hogy legközelebb én is benevezek! :-)

  F:

Kérlek, írd meg a véleményed!