Paul Henderson: Isten Királysága

november 13, 2011    
Kategória: Hanganyag

2011. november 12.

Az Újszövetség fő témája Isten Királysága. Jézus, az Isten Fia, a királyok Királya, a legerőteljesebb személy, akivel ember a földön találkozhatott, életét arra szánta, hogy Isten Királyságáról és az örömhírről prédikáljon. Sőt, ne csak prédikáljon, hanem megélje, bemutassa, hogy számunkra is követendő példát hagyjon hátra.

Az ember szíve folyton keresi az élet értelmét, az abszolút, változhatatlan értékeket, amire az életünket építhetjük. Isten nélkül nincs értelme az életnek, az ember szíve csak egyre betegebb, reménytelenebb. Isten radikális megoldást adott az ember problémájára: elküldte a Fiát emberi formában, aki bemutatta, hogy milyen az Atya és milyen az a Királyság, aminek Ő, az Emberfia a Királya. Jézus azt mondja magáról, hogy aki Őt látja, látja az Atyát. Minden hívő életének az ad igazi értelmet, ha Jézushoz hasonlóan mi is teljes egységben vagyunk az Atyával.

Miután Jánost fogságba vetették, elment Jézus Galileába, és így hirdette az Isten evangéliumát: „Betelt az idő, és elközelített már az Isten országa: térjetek meg, és higgyetek az evangéliumban.” (Mk1,14-15)

Az Atya eredeti terve az volt, hogy az első emberrel, emberpárral ott sétáljon a kertben, s közösségük szoros legyen. Az ember engedetlensége miatt megtört az Atyával való kapcsolat, s Isten, aki szíve mélyéből vágyakozik teremtményei iránt, megtalálta a módját, hogy Fia által a széttört darabokat összeillessze. Jézus elhozta a MEGRENDÍTHETETLEN KIRÁLYSÁG üzenetét, ami minden emberi szívnek végső biztonságot ad:

Ezért tehát mi, akik rendíthetetlen országot kaptunk, legyünk hálásak és azzal szolgáljunk Istennek tetsző módon: tisztelettel és félelemmel. (Zsid.12,28)

Hívőkként legyen első és legfontosabb imádságunk Isten Királyságának a keresése (Mt. 6:33) és Isten Királyságának az életünkbe történő behívása, várása (Mt. 6:10)! Váljunk olyan emberekké, akik először maguk is megélik Isten Királyságát a saját életükben, aztán átadjuk az örömhírt a bennünket körülvevőknek! Ne feledjük mit jelent Isten Királysága a gyakorlatban:

Az ÚR Lelke van énrajtam, mivel felkent engem, hogy evangéliumot hirdessek a szegényeknek; azért küldött el, hogy a szabadulást hirdessem a foglyoknak, és a vakoknak szemük megnyílását; hogy szabadon bocsássam a megkínzottakat, és hirdessem az Úr kedves esztendejét. (Lk4,18-19)

mp3 letöltése 12,7 MB 2011.11.13 12:45


Videó

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Kérlek, írd meg a véleményed!