Paul Henderson: Légy hűséges a feladatodban, amit kaptál!

október 5, 2011    
Kategória: Hanganyag

2011. október 1.

Isten úgy teremtette meg az embereket, hogy mindenkinek adott valamilyen ajándékot, amivel szolgálhat mások felé. Az ajándékok tehát egyben egy feladatot is jelentenek, melyben hűségesek lehetünk.

Vannak olyan emberek, akik hasonlíthatóak Dávid királyhoz, mert egyszerre több dologban is tehetségesek. Dávid elmondhatta volna magáról, hogy jó vezető, kiváló harcos és még a zsoltáríráshoz is van érzéke. Vannak olyan emberek is, akiknek Isten kevesebb feladatot adott, de nekik talán kicsit könnyebb is a helyzetük, hiszen csak azon a kevésen kell hűnek lenniük.

A Bibliában olvashatunk egy emberről, a gadarai megszállottról, akinek Jézus csupán egy feladatot adott és ebben várt tőle engedelmességet:

Amikor azután beszállt a hajóba [Jézus], kérlelte őt az előbb még megszállott ember, hogy mellette maradhasson. Ő azonban nem engedte meg neki ezt, hanem így szólt hozzá: „Menj haza a tieidhez, és vidd hírül nekik, milyen nagy dolgot tett az Úr veled és hogyan könyörült meg rajtad.” (Mk.5,18-19)

Vajon mennyire volt nehéz ennek az embernek, hogy ezt az egy feladatot megtegye?

Olyan emberek között kellett maradnia, akik az ő csodálatos megszabadulása láttán félni kezdtek Jézustól és elküldték arról a vidékről. Az volt a feladata, hogy ezek között a hitetlenek között járjon keljen és tegyen bizonyságot arról, amit Isten tett az életében. Bizonyára szívesebben szolgált volna Jézus mellett vagy végzett volna bármi más munkát, de Isten ebben kért tőle engedelmességet.

Az pedig elment, és hirdetni kezdte a Tízvárosban, hogy milyen nagy jót tett vele Jézus, amin azután mindenki csodálkozott. (Mk.5,20)

S, hogy milyen változásokat hozott a Tízvárosban, hogy a gadarai ember engedelmeskedett Jézus parancsának és nem a keserűség lett úrrá rajta, hogy nem az ő kérése valósult meg, azt megtudhatod ezen a prédikáción keresztül is vagy a Bibliából.

mp3 letöltése 12,7 MB 55:38
Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Kérlek, írd meg a véleményed!