Péterréve, skót vendégekkel

október 1, 2009    
Kategória: Misszió, Vajdaság

Nehéz leírni ezeket a csodálatos, de egyben nehéz munkával töltött napokat, amit most Vajdaságban tölthettünk. Öt napot sikerült Péterrévén lennünk.

ÉpítkezésIstennek hála és a Budai református Gyülekezetnek köszönet, hogy el tudtuk kezdeni az építkezést. Megint csak azt láthattuk és tapasztalhattuk, hogy az egységben milyen csodálatos erő és szeretet rejlik. A Budai Református Gyülekezettől kaptuk a pénzt, hogy a gyülekezeti házhoz hozzá tudjunk építeni, mert az Úr a szívükre helyezte, hogy a Vajdasági gyermekeken, embereken segíteni szeretnének, és a hozzá építés által már lesz akkora gyermek termünk, hogy rendesen tudunk velük foglalkozni. Jelen pillanatban sokszor a földön vagy egymás ölében ülnek a gyermekek a foglalkozásokon. Az Inárcsi Pünkösdi Gyülekezetből két csodálatos kőműves jött el, hogy önzetlenül szolgáljanak az építkezésben, nagy szükség volt a munkájukra és a szaktudásukra, de Péterrévei Gyülekezet tagjai is jöttek segíteni, és az Élő Ige Gyülekezetből is hárman el tudtak jönni. Jó az Úr! Szombat estére mindennel elkészültünk, amit terveztünk, hogy első lépésben meg kell csinálnunk, elkészült az új épület alapja és egy óriási emésztő.

Család látogatásEz alatt az 5 nap alatt nemcsak az építkezés folyt, hanem Skót barátaink is pont most jöttek, így velük három napig folyamatosan családokat látogattunk, kb. 25-30 családot sikerült meglátogatnunk velük. Minden családnak vettek élelmiszer csomagot, amit oda adtunk nekik, nagy áldás volt. Mauricek már tavaly is meglátogatták a péterrévei gyülekezetet, és nagyon a szívükbe zárták az ott élő embereket, és anyagi támogatást is adtak a gyülekezet fejlesztéséhez. Örömmel látták, hogy a gyülekezet épülete növekszik és létszámban is szellemileg is fejlődik, hogy van már egy helyi vezetőség is. Jó volt látni, hogy ők (öten voltak) bár igen jó körülmények között élnek, még sem viszolyogtak bemenni a koszos, rendetlen sokszor düledező félbe lévő házakba, hanem tisztelettel köszönték meg, hogy befogadta őket a család. Csodálatos volt velük szolgálni. A velük való kapcsolatot a Kelet Európa Missziónak köszönhetjük. Szeretnének máskor is Péterrévén velünk szolgálni, szívesen hoznának fiatal csoportot Skóciából, kik tettre készen szolgálni szeretnének. Esetleg egy nyári evangélizációs tábort is szívesen szerveznének velünk, ahol az evangélizálás mellett az alapvető higéniai dolgokra is meg szeretnénk tanítani az ottani gyermekeket.

A munka sok, de a munkás kevés.

:-))Skót barátaink miatt a vasárnapi Istentiszteletet szombat este tartottuk meg, mert ők már vasárnap repültek vissza Skóciába. Nagy áldás volt, hogy Mauricek igével szolgáltak és dicsőítéssel. A vetés és aratás szellemi törvényéről beszéltek. Elmondták, hogy a Gyülekezetük milyen háttérből jön és elsősorban missziós gyülekezet. Számukra is és számunkra is nyilvánvaló, hogy egy akarattal tudjuk építeni Isten királyságát a Vajdaságban.

GyerekfoglalkozásNagyon várjuk, hogy a kibővített gyermek terem elkészüljön, mert most is, hála Istennek sok gyermek volt a gyermek alkalmon, de ülőhely nem jutott mindenkinek, ennek ellenére nem rosszalkodnak, hanem figyelnek a tanításra. Jó bizonyság volt, hogy az egyik családban elmondta egy anyuka (Tünde), hogy megkérdezték tőle az óvodában, hogy hogyan lehet, hogy a kislánya ennyi mindent tud, amit a többi gyermek nem, és Ő elmondta, hogy a gyülekezetben a gyermekfoglalkozáson tanulta ezeket a dolgokat. Ennek nagyon örültem, mert ez egy jó bizonyság a faluban a gyülekezetről, és a szülök szívesen elengedik a gyermekeiket, mert itt foglalkozunk, törődünk velük.

Vasárnap délelőtt Zentán szolgáltunk, Isidor pásztor testvérünk meghívott minket. Nagyon örültünk, hogy megismertük a zentai gyülekezetet, nagyszerű alkalmat tölthettük együtt. A zentai gyülekezet is nyitott az együttmunkálkodásra és a közös imádkozásra a régióért és Vajdaságért.

Drága Testvéreink, kérünk, hogy továbbra is imádkozzatok a Vajdasági Gyülekezetekért, Péterrévéért, hogy az Úr szaporítsa a hivőket, hogy minél több ember megmeneküljön.

Kérünk, hogy a péterrévei építkezésért is imádkozzatok, hogy az Úr rendelje ki az anyagiakat, hogy be tudjuk fejezni az építkezést, jelenleg a falakra még van pénz. Isten áldjon gazdagon és segítsen Téged!

Etelka és Gábor

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Kérlek, írd meg a véleményed!