Ron Kairdolf: Látás, tanítványozás, partneri kapcsolat a szolgálatban

augusztus 21, 2012    
Kategória: Hanganyag

2012. augusztus 18.

Isten Igéje a mi erősségünk, éppen ezért nagyon fontos, hogy ragaszkodjunk hozzá, személyes imaalkalmaink során pedig éljük át az Úr jelenlétét, hiszen ezáltal gyógyul meg az életünk.

„Ha nincs kijelentés, elvadul a nép, de boldog lesz, ha megfogadja a tanítást.” (Péld29,18)

Gyülekezeteinkben látásra van szükségünk ahhoz, hogy céltudatosan járhassunk az Úrral. Az elveszettek megnyerése Krisztusnak, a tanítványozás és a vezetők folyamatos képzése minden gyülekezet látása lehet.

„Menjetek el tehát, tegyetek tanítvánnyá minden népet, megkeresztelve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében, tanítva őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam nektek; és íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig.” (Mt28,19-20)

Az Úr parancsa egyértelmű, hogy tanítványozzunk mindenkit, ami nem más, mint Jézus életformájának elsajátítása és továbbadása másoknak. Jézus életformáját az alábbi öt pontban foglalhatjuk össze: az Úr mindenek felett mindig az Atya tetszését kereste, minden esetben az engedelmességet választotta, nem a kényelmet, Jézus minden alkalommal győzedelmeskedett az ellenség felett, és az ördögnek sohasem engedett, az Úr együtt érző volt az elveszett, megsebzett szívű emberek iránt, és az Úr erőben és hatalomban járt-kelt.

Isten terve minden hívő életére, a tanítványozás mellett, a partneri kapcsolat, hiszen tanítványait is kettesével küldte ki. Célja, hogy együtt szolgáljunk, ne elszigetelten éljük hívő életünk. Ennek megvalósítása gyülekezeteinkben a mi felelősségünk.

Tanítás

Hanganyag: a lejátszáshoz Adobe Flash Player (9-es vagy újabb verzió) szükséges, amelynek a legfrissebb változata letölthető innen, valamint a böngészőben engedélyezni kell a JavaScriptet is.

mp3 letöltése 8,8 MB 38:24
Ron bizonysága

Hanganyag: a lejátszáshoz Adobe Flash Player (9-es vagy újabb verzió) szükséges, amelynek a legfrissebb változata letölthető innen, valamint a böngészőben engedélyezni kell a JavaScriptet is.

mp3 letöltése 3,8 MB 16:41
Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Kérlek, írd meg a véleményed!