Roy és Lainey Hitchman: A bővölködő élet titka

június 23, 2012    
Kategória: Hanganyag

2012. június 16.

Isten a 10 parancsolatban irányt mutat számunkra, hogyan éljük biztonságos keretek közt az életünket. A két kiemelkedő parancsolat – ami a többit is összegzi – pedig arra tanít bennünket, hogy mindenek felett Istent kell szeretnünk, s hasonlóképpen az embertársainkat. A boldog élet nyitja tehát az Istennel való kapcsolatunkban van elrejtve.

Két kérdés, ami hozzásegíthet bennünket a bővölködő élet nyitjához a következő: ’Ki vagyok én?, és ’Miért teremtett Isten?’ Az Atya ugyanis azt akarja, hogy teljes értékű emberekként éljük az életünket akár egyedülállók, akár házasok vagyunk. A bővölködő élethez pedig megfelelő szellemi szokások kialakítására van szükségünk: rendszeres igeolvasásra, imádkozásra, a szeretet kitartó gyakorlására.

Ügyeljünk arra, hogy egymást kölcsönösen szeretetre és jó cselekedetre buzdítsuk. (Zsid.10,24)

A jó gyülekezet olyan, mint egy jó család, ahol mindenki – családi állapotától függetlenül – befogadva, elfogadva érezheti magát.

Nem ti választottatok ki engem, hanem én választottalak ki, és rendeltelek titeket arra, hogy elmenjetek és gyümölcsöt teremjetek, és
gyümölcsötök megmaradjon, hogy bármit kértek az Atyától az én nevemben, megadja nektek. (Jn.15,16)

Isten választott ki mindannyiunkat, akár egyedülállók vagyunk, akár házasok, s neki mindannyian egyformán fontosak vagyunk. Isten az, aki célt és értelmet ad az életünknek, s sok egyedülálló telis tele van kincsekkel, amit a gyülekezetben jó, ha mindannyian észreveszünk, s eszerint gondolkodunk. Az elfogadás része, hogy teljes értékű emberekként tekintünk az egyedülállókra is, és nem másodosztályú állampolgárokként, s tiszteletben és becsben tartjuk őket a környezetünkben.

Hanganyag: a lejátszáshoz Adobe Flash Player (9-es vagy újabb verzió) szükséges, amelynek a legfrissebb változata letölthető innen, valamint a böngészőben engedélyezni kell a JavaScriptet is.

mp3 letöltése 12,4 MB 54:20
Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Kérlek, írd meg a véleményed!