Roy és Lainey Hitchman: A sikeres házasság titka

február 18, 2012    
Kategória: Hanganyag

2012. február 18.

„Annakokáért elhagyja a férfiú az ő atyját és az ő anyját, és ragaszkodik feleségéhez: és lesznek egy testté.”(1Móz2,24)

Két kulcs szó van ebben az igében: Elhagyja és ragaszkodik. Az elhagyja szó minden kapcsolatra vonatkozik, pl. nem vihetjük be a szüleinket a házasságunkba. A ragaszkodás egy aktív dolog. Szenvedélyesen szeretjük a házasságunkat. Amíg nem Isten van a középpontban, az életünkben, addig az önzés vezet bennünket. Ezáltal távolodunk egymástól. Kapcsolatunkra egyre kevésbé jellemző a szenvedélyes ragaszkodás. A házasság – szövetségben, védelemben vagyunk.

1Kor.13:4-8-ban olvashatjuk a szeretet legfontosabb ismérveit: „A szeretet hosszútűrő, kegyes; a szeretet nem irigykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel. Nem cselekszik éktelenül, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rója fel a gonoszt, Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal; Mindent elfedez, mindent hiszen, mindent remél, mindent eltűr. A szeretet soha el nem fogy.”

Ennek alapján megláthatjuk, hogy melyik területeken van még szükségünk változásra, hogy úgy tudjunk szeretni, hogy szeretetünk nem függjön a körülményektől, sem a másik ember állapotától vagy hozzáállásától. Az isteni szeretet éléséhez, az Istennel való személyes kapcsolatra van szükségünk.

mp3 letöltése 18,2 MB 01:19:44
Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Kérlek, írd meg a véleményed!