Semmi felől ne aggódj!

október 8, 2010    
Kategória: Misszió, Vajdaság

Árpi, egy 15 éves fiú, ki most összetörve fekszik, mert egy kocsi elütötte, 60 métert tolta maga előtt. Elmentünk meglátogatni ezt az igen nehéz körülmények között élő roma családot. Árpi mikor meglátott minket, ránk mosolygott és azt mondta, gondolkodtam, hogy miért történhetett ez meg velem.Negyedik éve szolgálunk a Vajdaságban, és Árpi, mint kisfiú hamar megtért, rendszeresen járt a gyerekalkalmakra is, és most is, ha nem kell dolgoznia hétvégén, jön az Istentiszteletekre. Sajnos csak 5 osztályt végzett el, és már pár éve aktív dolgozó, kubikol, így tud segíteni a családjának. Árpi jó fiú, nem élt soha kicsapongóan, és otthon is sokat segít, de előző hétvégén úgy döntött, hogy életében először elmegy discóba, a szomszéd városba a barátaival. Mikor jöttek hazafelé, történt a baleset. Elmondtuk neki, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden a javára a van, és, hogy Isten a rosszat is a mi javunkra engedi meg. Nevel minket, mert szeret. Isten megállította őt, hogy ne keveredjen rossz társaságba, és, hogy azt az elhívását, amiért megszületett be tudja tölteni. Árpi csak mosolygott, értette. Szeretem az Úr Jézust – mondta.

Vasárnap meglátogatott minket a budapesti gyülekezetünk, az Élő Ige Gyülekezet néhány vezetője a pásztorral, Vincze Gáborral együtt. Nagy áldás volt a szolgálatuk. Az egész istentiszteleten érezhető volt Isten jelenléte, szeretete. Nagy hatással voltak a szolgálatok a jelenlévőkre. Vincze Gábor az igazgyöngy példázatával Isten szeretetéről beszélt, milyen fantasztikus, ahogy elhagyta a Menny dicsőségét, hogy minket megmentsen. Mi is hasonló módon mindent elhagyva ragaszkodjunk Hozzá. Lakatos Évi üzenete is nagyon időszerűen az Istentől kapott értékünkről szólt. Török Tibi és Lakatos Karcsi szolgálatán keresztül sokan kaptak imát, kijelentést, gyógyulást, szabadulást. Újra megtapasztalhattuk Isten Szellemének jelenlétét, gyógyító szeretetét. Halleluja!

Egy testvér a gyülekezetből nagy örömmel tett bizonyságot nekünk, hogy a kísértésben meg tudott állni és ezért az Úr megáldotta. Egy olyan helyen dolgozik, ahol a munkatársai a szegénységük miatt lopnak és őt is erre bíztatták, és bár ő maga is sok anyagi gonddal küzd, megmondta nekik, hogy ő nem tesz ilyet. Közben felszólítása érkezett egy magasabb összegről, amit még mindig nem tudott kifizetni, ez a plusz pénz pont kisegíthette volna. Mikor készhez kapta a fizetést, érezte, hogy vastagabb a boríték, mint szokott lenni, megállt, hogy megnézze, és pont annyival kapott több fizetést, amennyit szerezhetett volna bűnös módon. Istenünk mindenkor kézben tartja a dolgainkat, figyel minket és törődik velünk. A Zsoltárírón keresztül ezt üzeni nekünk az Úr: „Ügyelj a feddhetetlenre, nézd a becsületest, mert a jövendő a béke emberéé.” Ha hitben élünk nem fogunk megszégyenülni, ezt ígérte nekünk Istenünk, ezért igaz! Az ég és a föld elmúlhat, de az Ő szava akkor is megáll. Ezért nincs mitől félnünk, nincs miért aggódnunk.

A munka sok, és a munkás kevés, tanuljuk meg úgy számlálni napjainkat, hogy bölcs szívhez jussunk!

Most az őszi munkák ideje van a földeken, az embereknek még 1-2 hétig lesz munkájuk, de sokan előre félnek, hogy mi lesz pár hét múlva, hiszen nem keresnek annyit, hogy félre is tudjanak tenni télire. Akik a nyáron nem tudták a villanyt befizetni vagy a fát megvenni a fűtéshez, azoknak most már emberileg nézve nincs esélyük rá. Harcolunk testvéreinkért, és hirdetjük, hogy jó az Úr!

Kérünk, hogyha az Úr indít, akkor imádkozz a Vajdaságban élő testvéreidért, Isten tud a sivatagban is forrást fakasztani, Ő képes letörölni a könnyeket, és képes megszabadítani a depresszióból, mert Ő tényleg jó!

Isten áldjon Testvérünk!

Szeretettel: Etelka és Gábor

www.parakletosmisszio.eu

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Kérlek, írd meg a véleményed!