Soli Deo gloria

február 5, 2010    
Kategória: Misszió, Vajdaság

Szakadó hóesésben indultunk szombat hajnalban a Vajdaságba. Az utat látni sem lehetett olyan vastag hótakaró fedte. Imádkoztunk, hogy Isten őrizzen meg minket, nem volt vissza út, mennünk kellett. Köszönjük a Ti imáitokat is, sokszor éreztük úgy, hogy angyalok sokasága vigyáz ránk, hogy megóvjanak minket. „Ha valaki cselekszi azokat, amiket én (Jézus) mondtam, megtudja rólam, hogy én felülről jöttem.” Akkor lehetnek természetfölötti megtapasztalásaink, ha azokat cselekedjük, amiket Jézus mondott. Ezt tapasztaljuk folyamatosan Vajdaságba, ahova az Úr küldött minket.

Nagyon vártak már Péterrévén a testvérek, sok családot sikerült meglátogatnunk, és sikerült olyan családokat is megkeresnünk, akik már régóta hívtak minket, hogy látogassuk meg őket.

A cigánysoron kis összeeszkábált, de rendes, tiszta lakásokban laknak ezek a családok. A legtöbben nyomorognak, mert nincs mit enniük és a legtöbb gyermeknek és felnőttnek még cipője sincs, ebben a kemény télben, ez roppant nehéz. A szülök elkeseredettek, hogy nem tudják megadni a gyermekeiknek, amire szükségük van. Ezek közül a gyerekek közül szinte senki nem jár iskolába, teljesen írástudatlanok a szülök is. Ez nagyon megnehezíti a szolgálatunkat, mert nem tudunk nekik Bibliát adni, hogy olvassák. Nagyon nehéz így megmaradni a hitben, hogy nem olvassák Isten szavát, viszont a szükség óriási, így a lopások nagyon gyakoriak. Isten szava ösvényünk világossága, nekik, nincs ami, megvilágosítsa az ösvényüket, mert nem tudják magukhoz venni nap, mint nap Istenünk igazságra vezető Igéjét.

Pont szomorúan láthattuk, hogy gyerekeket visznek el rendőrautóval, mert szükségükben betörtek egy házba. Ezen a helyen nagy szükség van, hogy a hirdetett Igét, Isten erősítse meg jelekkel és csodákkal, hogy a hitben meggyökerezzenek ezek a drága emberek. Meg is cselekszi Isten ezt, mert Ő maga a szeretet. Az ima hatására meggyógyulnak, és ez által megismerik Isten hatalmát, erejét. Csodálatos!

Nagyon örvendeztünk, egy fiatal hölgy, Lídia megtérésén. Lídia izomsorvadással született és az állapota egyre rosszabb, járni is nagyon nehéz neki. Nagyon sokat csúfolták gyermekkorában, sok fájdalom gyűlt össze a szívében és rengeteg kérdés. Nagyon értelmes, kereső szívű, így amikor találkoztunk, nagyon figyelt majd mélységekbe menően beszélgethettünk Istenről, elmondhatatlanul boldogok voltunk, mikor Lídia felismerte, hogy Isten szereti Őt, és befogadta a szívébe az Úr Jézust. Isten meg akarta őt menteni, ahogyan minden embert, ezt a találkozást nem is terveztük, teljesen spontán módon találkoztunk össze, Isten a legnagyobb szervező, olyan jó mindenben Rá hagyatkozni, Ő mindent tud. Másnap az Istentiszteleten Lídia felállva bizonyságot tett, hogy mennyire más minden, és, hogy öröm van a szívében, a keserűséget Jézus elvette Tőle. Soli Deo gloria! /Egyedül Istené a dicsőség!/

Szombat este megtartottuk az első ifjúsági összejövetelünket, melyre kb. 40 fiatal jött el. Boldogok voltunk, hogy eljöttek. Sok kérdést vetett fel bennünk ez az alkalom is. Teljes a kavalkád, sokan írástudatlanok, vannak, azért akik elvégeztek pár osztályt, és vannak köztük diplomások is, és hát van 13 éves fiatal asszony is, akinek már gyermeke van.

A kulturális különbségek nagyon erősek. Ami közös volt bennük, hogy el akartak jönni, ebből is azt láttuk meg, hogy igényük van a fiataloknak, hogy külön is foglalkozzunk velük. Az alkalom nagyon jól telet el, de várjuk Isten stratégiáját, hogy hogyan lehetne a leghatékonyabban foglalkozni velük. Többen közülük, nagyon elszántak, hogy szolgálni szeretnék az Urat, ez annyira jó.

A vasárnapi Istentiszteletre meghívtuk a Zentai pásztort, Isidort. Ő hirdette közöttünk az Igét erővel, szeretettel. Teljesen kinőttük a gyülekezeti helységet, nagyon sok embernek állnia kell, hisszük, hogy az Úr ki rendeli a szükséges anyagiakat, hogy a gyülekezeti ház bővítését be tudjuk fejezni. A gyerekteremben is sajnos sok gyermek a hideg földön ült, mert másképp nem fértünk el. Olyan jó látni a gyermekek fejlődését is, egyre jobban értik a Biblia szavát, igazságát. Az egyik legrosszabb gyermek, annyira megváltozott, és elmondta, a gyermek alkalmon, hogy Ő nagyon szereti az Úr Jézust. Isten áldja őt meg. Ő is nagyon nehéz körülmények között él, az apukája börtönben van, és anyukája nem tud dolgozni, (ez sok gyermekre igaz), de mégis olyan öröm van az arcán, Isten jelenlétében képesek vagyunk mindent másképpen látni, ez a természetfölötti.

Isten áldjon Téged drága Testvérem, legyél győztes minden pillanatban!
Etelka és Gábor

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Kérlek, írd meg a véleményed!