Szélforgó

december 2, 2009    
Kategória: Misszió

Szabó Viktor„Ujjongjatok egek, és föld örvendezz, ujjongva énekeljetek hegyek, mert meg vigasztalja népét az Úr, és könyörül szegényein.” Ésaiás 49:13

Az Úr hűséges szavához, és nem ember, hogy hazudjon, beteljesíti ígéreteit, ezért dicsőség legyen Neki most és mindörökké!

A mostani hétvégén is láthattuk és átélhettük az Úr nagy tetteit, mindig alázatot és Istenfélelmet munkál ki szívünkbe az Úr, mikor láthatjuk nagyságát, kegyelmét és végtelen szeretetét. Péntek hajnalban indult el az első csoport Inárcsról. Mi csak este tudtunk utánuk menni, útközben Szabadkán megálltunk Szabó Viktor testvérünknél, mert a Gyülekezetükbe gyűjtést tartottak a péterrévei gyülekezeti ház építésére, ezt a pénzt adták át nekünk. Nagy hála van a szívünkbe, hogy az Úr így gondoskodott arról, hogy a tetőt be tudjuk fejezni még a tél előtt. Isten áldja meg a szabadkai gyülekezetet és pótolja ki a sok szorosát nekik, amit a testvérek adtak. „Van olyan, a ki bőven adakozik, és annál inkább gazdagodik; és a ki megtartóztatja a járandóságot, de ugyan szűkölködik.” Pld.11:24. Hisszük, hogy Isten igazsága győzedelmeskedni fog ezeknek a kedves embereknek az életében, és még inkább meg fogják tapasztalni az Úr gondoskodását. Sokan tettek már bizonyságot és mi is csak arról tudunk beszámolni, hogyha a misszió munkára pénzt szánunk, azt Istenünk mindig sokszorosan visszaadja. Az Úrnak adni valóban jó!

Robi, Simeon és FeriÉjjelre értünk le Péterrévére, és nagy örömmel láttuk, hogy inárcsi testvérünk, Robi vezetésével óriási munkát el tudtak végezni a tetőn. Sajnos baleset is érte Robit, de hála Istennek nem lett baja, az Úr vigyáz és őrködik felettünk.

Szombat hajnalban munkához láttunk, és nemsokára megérkezett a harmadik csoport is Budapestről, a Budai Református Gyülekezetből jöttek két kis busszal, hogy meglátogassanak és segítsenek nekünk. Gazdagon megtömött kocsikkal érkeztek, így neki láttunk, hogy élelmiszer és tisztaság csomagokat készítsünk a családoknak, ezekből a dolgokból, és amit az Inárcsi testvérek hoztak. Nagyon örültünk, hogy ezeken a csomagokon keresztül is Isten gondoskodását és szeretetét hirdethetjük az emberek felé, akik óriási szükségekbe vannak. A munkalehetőség egyre kevesebb, jön a tél, és a szezonális munkáknak vége. A férfiaknak messze kell utazniuk, hogy a családjaikat eltartsák, így sok családban hónapokig nincs otthon a családfő, de még ilyen munka sincs mindenkinek. Isten könyörüljön ezekben a téli hónapokban!

Nagyon sok családot sikerült meglátogatnunk.

IgoréknálIgor, egy hét éves kisfiú, ki mindig a gyülekezetben van velünk, hajnaltól sötétedésig. Az Ő családját látogattuk meg elsőnek. Megdöbbentő, rossz körülmények között élnek. Igor apukája a börtönben van, így az anyuka van otthon három gyermekével. Mivel a legkisebb gyermeke még csak két éves, így nem tud elmenni dolgozni, mert nincs kire hagyja a kicsit. Sokszor van, hogy egész nap nem is esznek. Óriási szükségük lenne egy sparheltre, hogy tudjanak tüzelni és főzni. Az Anyuka nagyon el volt keseredve, folyt belőle a panasz és a keserűség. Beszéltünk neki Isten szeretetéről, kegyelméről, és végül befogadta az Úr Jézust a szívébe, imádkoztunk érte. „A szegényeknek az evangélium hirdettetik.” Mt.11:5 Isten az, ki tud cselekedni, Övé minden hatalom, ezt sokszor rajtad és rajtam keresztül akarja meg tenni.

Mivel nagyon szegények az egész család írástudatlan, az anyuka sem járt iskolába és a gyerekeket sem tudja iskolába járatni, örülnek, ha kenyeret tudnak venni minden nap. Reménykedünk, hogy sikerül Igornak egy szponzort találnunk, aki a Kelet Európa Misszió CSP támogatása keretében támogathatná őt, így neki már lenne esélye, hogy iskolába járjon.

Készítjük a csomagokatA gyülekezeti ház szomszédságában él egy fiatal család, kik mindig kedvesek voltak velünk, de Istenről nem igen akartak hallani, és a gyülekezetet végkép elutasították. Mivel a gyülekezetbe sok cigány jár, félek a gyülekezetbe jönni. Ahogy elkezdtük az építkezést, egyre barátságosabbak lettek, meghatotta a tisztelet őket, ahogyan beszéltünk velünk, és, hogy mindenben engedélyt kértünk tőlük. Szombat este is átment Gábor hozzájuk, hogy valamit megbeszéljenek az építkezéssel kapcsolatban, de Isten úgy vezette Gábort, hogy újra beszéljen az Evangéliumról, először nagyon elzárkózott előle az asszony. De Isten megmutatott egy dolgot Gábornak a nő gyermekkorából, mikor ezt elmondta neki, teljesen összetört, és behívta Jézust a szívébe. Nagy öröme lett, hogy megtette ezt a lépést, és mi is kimondhatatlanul hálásak voltunk Istennek. A Földön még egy embernek lett örökélete!

SzélforgóMiközben a csoport egyik fele családokat látogatott addig a másik fele a tetőt készítette és a harmadik fele egy szélforgót állított fel az udvarban, amit testvérünk Gabó készített. Mindegyik lapátjára Igét írtunk fel, majd imádkoztunk, hogy ezek az Igék menjenek be a Vajdaságba, Szerbiába, és Isten Igéje hozzon megújulást és fakasszon forrásokat a sivatag helyen. Erős jelenlétét éreztük az Úrnak, tudtuk, hogy kedves előtte ez a prófétikus, hit cselekedetünk.

A vasárnap délelőtti családlátogatások során is megtért egy asszony, Marika. Jó az Úr!

Az Istentiszteletre a Szabadkai Pünkösdi Gyülekezetből meghívtuk testvérünket, Szabó Viktort, hogy Isten igéjét hirdesse közöttünk. Csodálatos együttlétünk volt.

Minden kegyelem az életünkben, ezért nem cselekedhetnénk semmit, ha az Úr nem cselekedne. Minden dicsőség egyedül az Úré!

Köszönünk minden imát és anyagi támogatást! Az Úr Jézus kegyelme legyen Veled!

Etelka és Gábor

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Comments

4 válasz   “Szélforgó”
 1. Attila szerint:

  Kedves Eta és Gábor
  Tiszta Szívemből Örülök a Péterrévén és más helyeken végzett missziós munkátoknak és komoly imameghallgatásaitoknak.Ti ketten valóban Isten Munkásai vagytok.
  Úgy a sparhert említése folytán eszebe jutott,hogy gyerekkoromban még nagymamám is azon főzött,sőt télen jól be is fűtötte a hideg kövezetű alápincézetlen konyhát.A fapadlós szobánkban meg egy Mecalor szeneskályha volt.De nem is voltunk betegek,csak amióta gáztűzhelyünk van és betonkalitkában lakunk téglaház helyett.
  Szóval Isten Gazdag Áldását Kívánom a Missziós Munkátokra.”MERT AZ Ő ANGYALAINAK PARANCSOLT FELŐLED,HOGY ŐRIZZENEK * TÉGED MINDEN ÚTADBAN.KÉZEN HORDOZNAK TÉGED,*HOGY MEG NE ÜSSED LÁBADAT A KŐBE..”Zsoltárok Könyve 91.Részének 11-12.Versei
  Testvéri Szeretettel Attila

 2. Muzslai Eta szerint:

  @ Attila:
  Kedves Attila!
  Nagyon köszönjük Attila az igét és a bátorítást. Nagy szükségünk van minden imára, mert rendkívül nehéz helyre küldött minket az Úr, és valóban az aratni való sok, de a munkás kevés, nagyon.nagyon. Istenben bízunk és nem félünk, ha kétségeskedünk is, de kétségbe nem esünk. Igyekszünk képviselni egy magukat elfelejtett népnek nevező Vajdaságnak, hogy nincsenek elfelejtve, és Isten szereti Őket, ezt tapasztaljuk minden utunk során.
  Egy nekünk is fontos igét küldünk számodra :Pld.4:18
  Te is legyél áldott!
  Eta és Gábor

 3. Géczy Gabriella szerint:

  Mindig hála tölti el a szívemet, amikor olvasom a beszámolóitokatés amit tegnap is hallottam. Isten csodálatos szeretetét viszitek az emberek felé és erre nagyon nagy szükségük van, talán nagyobb, mint a betevő falatokra. Olyan jó látni, ahogy nyílnak a kapuk és eléri az Úr az emberek szívét! Legyetek kitartóak és bátrak. Nem a meghátrálás emberei vagyunk és örülnötök kell, amikor különböző kisértés ér titeket, mert tudjuk, hogy a mi munkánk nem hiábavaló az Úrban és amit ott elkezdett, azt be is végzi! Kívánom, hogy az Úr emeljen titeket és kárpótoljon minden rosszért és harcért, fáradozásért! A szívem ott van veletek!Szeretünk Titeket! Gabi
  Ha van sparhelt, azt ki tudjátok vinni nekik?

 4. Muzslai Etelka szerint:

  Gabikám sokat jelent, amit írtál. köszi :)
  Ha van sparhelt megtudjuk oldani a kiszállítását, a Kelet Európa Misszión keresztül, szóval csak szóljatok, ha van rá lehetőség.

Kérlek, írd meg a véleményed!