Szilágyi Zsolt: „Ahogyan Noé napjaiban….”

december 16, 2011    
Kategória: Hanganyag

2011. december 16.

December 16-án, pénteken egy csodálatos ifjúsági alkalomban volt részünk, ahol együtt dicsőíthettünk a debreceni szabad keresztény gyülekezettel és vendégeikkel. Természetesen az estéből az igei üzenet sem hiányzott, melyet Szilágyi Zsolt pásztor tolmácsolt számunkra. Ezt a „nemcsak a fiatalokhoz szóló” buzdítást osztjuk meg most veletek, melyben megerősíthetjük magunkat Jézus visszajövetelének várása közben, hogy addig se legyünk gyümölcstelenek vagy tétlenek.

Az ég és a föld elmúlik, de az én beszédeim nem múlnak el. Azt a napot viszont, vagy azt az órát senki nem tudja: sem az ég angyalai, sem a Fiú, hanem csak az Atya egyedül. (Mt.24,35-36)

Amikor a világvégéről olvasunk a Bibliában vagy Jézus visszajöveteléről szóló próféciákat tanulmányozunk, akkor ezeket összevetve a mostani idők történéseivel, hamar rádöbbenhetünk, hogy nem egy távoli időszakról szólnak ezek az írások, hanem olyan időkről, melyek már a közeljövőben megvalósulhatnak. A Máté 24. fejezetében is tanít minket Jézus arról, hogy milyen lesz az az idő, amikor Ő eljön értünk és azokat a napokat Noé napjaihoz hasonlítja.

Ahogyan Nóé napjaiban történt, úgy lesz az Emberfia eljövetele is. Mert amiképpen azokban a napokban, az özönvíz előtt, ettek, ittak, házasodtak és férjhez mentek egészen addig a napig, amelyen Nóé bement a bárkába, és semmit sem sejtettek, míg el nem jött az özönvíz, és mindnyájukat el nem sodorta, úgy lesz az Emberfiának eljövetele is. (Mt.24,37-39)

Isten ezekben az időkben is számít ránk, mint képviselőire, munkatársaira, akik segítenek az emberek számára megmutatni az utat a kegyelemhez. Kik azok az emberek, akik mellé Isten minket helyezett, hogy útmutatók, jó hír közvetítők legyünk? Kik azok, akiket szeretnénk, hogy velünk együtt élhessenek örökké a Királyságban? Neked kik felé van felelősséged, hogy imával vagy üzenettel, szeretettel segítsd a megmenekülésüket? Ha már régen gondolkodtál el azon, hogy hogyan építhetné Isten rajtad keresztül is a Királyságát, akkor szeretettel ajánljuk neked is ezt a buzdítást, hogy te is még gyümölcsözőbbé válhass és még több ember számára tudj fény és világosság lenni, mely megmutatja nekik az utat Istenhez.

mp3 letöltése 5,4 MB 23:25
Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Kérlek, írd meg a véleményed!