Táncolt a Nagymamám!

szeptember 6, 2010    
Kategória: Misszió, Vajdaság

Táncolt a Nagymamám, mesélte ragyogó szemekkel Tamara. Gábor előző nap volt Tamaráéknál, ahol az egész család depressziósan üldögélt. Tamara egy 15 éves fiatalasszony, kinek van egy szép kislánya, ott volt még Tamara fiatal anyukája, Ibolya több gyermekével, sajnos a férje börtönben van, és ott volt még a Nagymama, ki látogatóban volt náluk. Rettentő szegények, és nagyon rossz körülmények között laknak. A Nagymama csak sorolta a sok bajt, ami körbe veszi őket, a gyerekeknek nincs mit enniük, nincs munka, a veje börtönben van, és Ő maga is beteg. Gábor az Evangéliumot hirdette nekik, és elmondta a Nagymamának, hogy az unokáknak egy vidám Nagymamára van szükségük, a sok baj között. Annyira megérintette az Evangélium a szívüket, hogy Ibolya, Tamara édesanyja befogadta az Úr Jézust a szívébe, Tamara ezt már régebben megtette. Mondták, hogy az Urat szeretnék követni, új életet akarnak, és be szeretnének merítkezni. Másnap az életrendezés, bűnvallás során mesélte el Tamara, hogy a Nagymamáját kicserélték, egész nap csak énekelt, sőt még táncolt is, még nem is látták ennyire boldognak. Az Úr Jézus fényt hozott a sötétbe, és a szegényeknek az evangélium hirdettetik, ami megszabadítja és újjá teszi őket, dicsőség Istennek!

Az építkezést tovább folytatjuk a missziós házon, jelenleg a gyülekezeti terem glettelését végezzük, nemsokára festhetjük a falakat. A téliesítéshez szükség van még a fűtés kialakítására, és a beton burkolására, nagyon szeretnénk a gyermek termet is leburkolni, hogy ne a betonon legyünk, nagyon nehéz takarítani, ehhez kérünk imatámogatást, hogy az Úr fakasszon forrásokat, hogy ezeket a nagyon fontos dolgokat meg tudjuk csinálni a hideg beállta előtt.

Vasárnap a rossz időjárás miatt bent a gyülekezeti házban tartottuk a bemerítkezést, sikerült kölcsön kérnünk egy medencét. Ibolyán és Tamarán kívül Zsolti is bemerítkezett. Nagyon jó volt látni az újjászületett embereket, hitüket, reménységüket. Csodálatosak Isten útjai, ezt láttuk Zsolti életében is, ki sok összetörettetésen ment át, és Isten olyan szelíden, türelmesen, kedvesen foglalkozott vele, milyen jó, hogy Isten ért minket! Sok nyomások alatt, sok küzdelem és belső vívódások után Zsolti döntött, vele együtt ujjongtunk, hiszen a Mennyben is öröm van, egy bűnös ember megtérésén.

Istennek legyen hála az Ő jóságáért!

Szeretnénk szeptember második felétől beindítani az angol oktatást gyermekek részére, nagy igény van rá. Mivel nagyon szegény családok gyermekeiről van szó (akik nem tudnak fizetni az oktatásért), ezért szükség lenne a tanító rendszeres támogatására. Ha ebben szeretnél segíteni, akkor kérünk, keresd fel a honlapunkat: www.parakletosmisszio.eu és az ott található elérhetőségeinket.

Ettől a héttől kezdve beindítjuk a felolvasó Bibliakört. Mivel sokan írástudatlanok, sajnos sok fiatal is, ezért nem tudnak Bibliát olvasni. Pál Apostol tanácsa szerint gondunk lesz a felolvasásra, hogy, akik nem tudnak olvasni, azok is tudjanak épülni a hitben, hiszen a hit, hallásból van Isten Igéje által. A meglepő az volt, hogy sok olvasni tudó is jelentkezett a Biblia felolvasó körbe, Istennek hála! Nagyon örülünk, hogy az emberek éhesek az Igére.

Drága Testvérünk, köszönünk minden eddigi ima és anyagi támogatást! Isten áldjon téged gazdagon! „De nektek a fejetek hajszálai is mind számon vannak. Ne féljetek azért, sok verebecskénél drágábbak vagytok.” Lk. 12:7

Szeretettel:

Etelka és Gábor

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Kérlek, írd meg a véleményed!