Tatárszentgyörgyi küldetés

március 20, 2009    
Kategória: Hírek

Az egész országot megdöbbenttette a Tatárszentgyörgyön történt tragédia. 2009.02.23-án megöltek egy 27 éves családapát az 5 éves kisfiával együtt. Az éjszaka folyamán tűz ütött ki a házukban, és az égő házból menekülő emberekre lőttek rá. A fiatal családanyának és két kisgyermekének sikerült megmenekülnie.Gyülekezetünk, az Élő Ige Gyülelekezet elhívást kapott Istentől a romaság felé, ezt a munkát végezzük határainkon belül Mátraverebélyen, és határon túl, a Vajdaságban.

TatárszentgyörgyEz a Tatárszentgyörgyi tragédia is megerősített minket abban, hogy erre a munkára nagy szükség van, nem csak ezen a helyen, hanem mindenhol, ahol a roma-magyar ellentét miatt krízis helyzetbe jutnak emberek, családok, régiók. Küldetésünknek érezzük, hogy elmondjuk a romaságnak, mennyire fontosak, Isten szereti őket és mi is, és Istennek van hatalma, hogy az életüket megváltoztassa. Az elkeseredést, az elutasítást felváltsa a remény és az öröm.

2009.03.09-én ezzel a látással a szívükben indultak el Dabasra, gyülekezetünkből: Vincze Gábor, Török Tibor és Kati és Muzslai Gábor, hogy a Polgármesterrel és a helyi Egyházakkal egyeztessenek szándékunkról és terveinkről, kik segítőkészségükről biztosították őket. De azt is elmondták, hogy jelenleg nagyon szomorú a helyzet a faluban, kilátástalan és nem találnak megoldást a romaság kérdésére.

TatárszentgyörgyMi tudjuk, hogy Istennek semmi sem lehetetlen, sőt Isten a lehető legrosszabból is képes a lehető legjobbat kihozni. A mi szívünk nem csüggedt el a kihívás láttán, hanem egyre jobban meg telt reménnyel, mert tudjuk, hogy Isten szereti ezeket az embereket és hatalmában van, hogy segítsen rajtuk.

Már a hazafelé úton egy gyakorlati ötletet kaptak Istentől: Vásároljuk meg a leégett, romokban heverő házat és keresztény összefogással építsük ujjá. A gyűlölet és a halál uralmát váltsa fel a Megbékélés. Konkrét lépésekre, imára, odaszánásra, összefogásra és mindenek fölött Isten kegyelmére, áldására van szükség, hogy a szeretet diadalmaskodhasson.

A második út Tatárszentgyörgyre, 03.18-án történt, Török Tibor és Kati, Muzslai Gábor mentek, hogy megáldják a falut. A helyszínen a rokonokkal is sikerült beszélgetniük, kik rettenetesen szomorúak az őket ért veszteség miatt, de tudják, hogy az erőszak nem megoldás.

tsz_2009-03-20_030156Kérünk mindenkit, aki szereti a romákat és bármiben tud segíteni, az segítsen, mert ez a munka egy hosszú folyamat kezdete. De hisszük, hogy idejében aratunk, ha el nem lankadunk.

Bármilyen természetbeni vagy anyagi támogatást szívesen és örömmel fogadunk, de az imáitokra van a legnagyobb szükségünk.

Bárki csatlakozhat ehhez a munkához, hiszen nekünk, keresztényeknek egységben kell mozdulnunk, mert erről ismeri a világ, hogy Isten gyermekei vagyunk, és bármit kérünk az Atyától, ha egy akarattal tesszük, akkor azt meg adja nekünk.

Ezzel a reménnyel szívünkben, kérünk áldást a romaságra! Isten áldjon Téged!

Ha több információra lenne szükséged vagy segíteni szeretnél, ezeken a telefonszámokon elérhetsz minket:

  • Török Tibor: 06 20 569 91 74
  • Muzslai Gábor: 06 20 546 43 90

Muzslainé N. Etelka

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Comments

3 válasz   “Tatárszentgyörgyi küldetés”
  1. SzFeri szerint:

    Amikor Tibi beszélt erről a testvérórán, már akkor jeleztem neki, hogy szeretnék én is csatlakozni ehhez a munkához, amint az időm engedi! Tibitől függetlenül bennem is megfogalmazódott, hogy valahogy jó lenne Isten szeretetét közvetíteni a nehéz sorsú romákhoz.
    Így kérlek, hogy értesítsetek az ezzel kapcsolatos lépésekről, hogy mi a következő terv, mikor mennénk le szolgálni, esetleg dicsőítő csoporttal, stb…

  2. Pap Andrea szerint:

    A romák rendkívül értékesek.Nem szabad szótlanul néznünk, ahogy kifosztja őket a sátán.Köztük nagyon sok emberséget,meleg szeretetet,odaadást tapasztaltam meg a missziók során s fontosnak érzem, hogy ebben a helyzetben rámutassunk a megoldásra, ami megmentheti őket.

Kérlek, írd meg a véleményed!