Tied a hatalom!

március 9, 2011    
Kategória: Misszió, Vajdaság

Drága Testvérünk!

„Az Ő (Isten) uralkodása mindenre kihat”, mondja a 103. Zsoltár, tehát igaz. Ez így van akár tudod, akár nem, akár érzed, akár nem.  Ez jó nekünk, sőt a legjobb, akkor is, ha nem értjük, hogy miért történnek dolgok, súlyos problémák az életünkben. Isten, akkor is jó, és méltó arra, hogy áldjuk és dicsérjük őt!

A hétvégén 20 családnak tudtunk vinni élelmiszer csomagot a Vajdaságban, ezek közül a családok közül, sokan éheznek, vannak olyan családok is közöttük, akik nem minden nap esznek, gyerekek és felnőttek egyaránt. Az anyagi forrást ezekhez az adományokhoz a Kelet Európa Missziótól kaptuk.

Az egyik családnál csak a 18 éves nagyfiút találtuk otthon.  A beszélgetésünk során kiderült, hogy a bűnei terhelik és meg szeretne változni, csodálatos volt az Úr kegyelme, ahogy megérintette ezt a fiút, behívta az Úr Jézust a szívébe, és tudjuk, hogy aki elkezdte benne a jó munkát van rá hatalma, hogy be is fejezze. Nagyon nehéz körülmények között dolgozik, durva, hitetlen emberek között, de hisszük, hogy Isten meg tudja őt erősíteni, hogy ne fusson velük a bűn és a pokol felé, hanem körülveszi az ő kegyelmével, és Szent Szellem által erőt ad neki. Ő nagyon szereti ezt a fiút, ahogyan téged is, ebben a pillanatban és munkálkodik érte és érted, értünk!

Fizikailag nagyon elfáradtunk a mérhetetlen sártengerek amiken át kellett csúszkálnunk a rozoga viskókhoz és házakhoz, hideg is volt, de folyamatosan éreztük, hogy jó helyen vagyunk, ezt kell tennünk. Annyira jó az, hogy nem csupán testi táplálékot tudunk vinni, ami elfogy, hanem a legnagyobb Kincs birtokában vagyunk, és Azt vihetjük nekik, olyan kincset, ami nem fogy el, Akiből akkor is meríthetnek , amikor már a az utolsó morzsa is elfogyott. Várjuk az Úr szabadítását, tudjuk, hogy Isten hatalmas arra, hogy belenyúljon az ő gyermekei életébe, és kihozza őket a nyomorból, erre bátorítjuk őket is, hogy csak bízzanak az Úrban, neki ez nem nagy ügy. „Az oroszlánok szűkölködnek, éheznek, de aki az Urat keresik, semmi jót sem nélkülöznek.” Zsolt.34:11

A vasárnapi Istentiszteleten is erősen éreztük a kedves Szent Szellem erejét, ahogy megerősíti, betölti az embereket, fényt hoz a sötétbe, és megváltoztatja az emberi szíveket. Az Istentisztelet alkalmával is volt megtérés, az Úr munkálkodik. Voltak akik a Szent Szellemtől ajándékot kaptak, nagy öröm és erő volt közöttünk. Imádkozunk, hogy az a szent erő, amit kapnak a Szent Szellem által legyen bennük maradandó, hogy nem csak arra a pár órára tapasztalják meg Isten erejét, hanem a hétköznapokban is kapcsolatban tudjanak lenni a Szent Szellemmel, ki megerősít, bátorít, vigasztal, vezet, int és nagyon szeret.

A Sátán persze folyamatosan rombolni akarja az Isten munkáját, és az Ő barátait, de győztesek vagyunk, mert az a Szellem uralkodik és munkálkodik bennünk, aki kihozta Jézust a sírból.  Az időnk rövidre van szabva, nem dőlhetünk be a Sátán hazugságainak, ezért legyünk készen, és csak neki szolgáljunk!

„Szabadítsd meg azokat, akik a halálra vitetnek, és akik a megöletésre tántorognak, tartóztasd meg!” Péld.24:11

Szeretettel

Etelka és Gábor

[svgallery name=”2011_03_09_szerbia_tied_hatalom”]

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Kérlek, írd meg a véleményed!