Halálraítélt voltam a Sátán birodalmában

március 23, 2009    
Kategória: Bizonyság

Török Tibor vagyok, 1959. június 24-én születtem Budapesten. Itt nevelkedtem egy peremkerületben. Fiatalon versenyszerűen sportoltam, a karatéban találtam meg a sikerélményemet. Közben az Országos Mentőszolgálatnál helyezkedtem el, elvégeztem a mentő-szakápolói iskolát.

Török TibiMegnősültem, egy kislányunk született. A mentős fizetésemből nem tudtunk megélni, állandó anyagi problémáink voltak. Összetalálkoztam a régi barátokkal, edzőtársakkal, akik egy ismert diszkóban portásként dolgoztak. Lehetőségem nyílt velük együtt itt dolgozni, „pénzt keresni”. Az éjszakai élet örvénye engem is lehúzott, egyre vadabbul hajtottuk a pénzt, kerestük az élvezeteket, a polgári törvényeket sem tisztelve. Az új életstílusomhoz, a nagy fekete autómhoz, a borotvált fejemhez egy új, fiatal barátnőre is szükség lett.

Felrúgva családi életemet, elhagyva feleségemet, gyermekemet, eladva keservesen felépített családi házunkat, elköltöztem. Később hivatalosan is elváltam a feleségemtől és a családommal minden kapcsolatot megszakítottam. Az életem egyre feszültebb és sivárabb lett. A mindennapjaim gátlástalan bűnözők és rendőrök társaságában teltek. Nem sokra rá édesanyám meghalt rákban, rajtam is hat darab daganat növekedett az ágyékomon, és eközben a maradék pénzemet ügyvédekre és orvosokra költöttem. A következő idézésre és a szövettani eredményre várva életem új társa kirúgott. Bérlakásba költöztem egyedül és arra az elhatározásra jutottam, mivel az életem nem nullán, hanem mínuszban volt, hogy végzek magammal. Összeomlottam.

Felkerestem azt, aki a legfontosabb volt emberileg számomra: a kislányomat. Felhívtam telefonon, megbeszéltünk egy találkozót egy étteremben, ahol próbáltam az elkövetett és megtörtént dolgokat szépítgetni. A lányom élőhitű keresztyén szemével átszúrta a szívemet. Azt mondta: „Apa, te nem vagy boldog. A héten leszel negyven éves, gyere el hozzánk, sütök neked egy tortát és elbeszélgetünk.” A vér is meghűlt bennem, hogy a volt feleségem szeme elé kell kerülnöm, de éreztem, hogy ennél jobban még nem kívántam tortát. Eljött a találkozás napja, megborotváltam a fejemet, felvettem a leggizdább ruhámat és méregdrága parfümöt locsoltam magamra. Ahogy beléptem a lakásba, mintha másik világba kerültem volna, békesség és szeretet vett körül. Ilyen biztonságban a kutyáim és a fegyvereim mellett sem éreztem magam. Megebédeltünk, és a lányom átadott egy kis csomagot. Most már tudom: a világ legértékesebb ajándékát kaptam. Egy Biblia volt.

Megijedtem, mert úgy gondoltam, nekem már nincs időm, hogy egy ilyen vastag könyvet elolvassak, mert a halálra, a pokolba készültem. Megkérdeztem a lányomtól, hogy „Mit kezdjek most ezzel?”

Ő azt mondta, hogy „Negyven éves vagy, olvasd el a 40. zsoltárt.” Megkértem őt, hogy keresse ki, és az Úr ezt mondta ott nekem:

„Várva vártam az Urat, és ő lehajolt hozzám, meghallotta kiáltásomat. Kiemelt a pusztulás verméből, a sárból és iszapból. Sziklára állította lábamat, biztossá tette lépteimet. Új éneket adott a számba, Istenünknek dicséretét. Sokan látják ezt, félik az Urat, és bíznak benne. Boldog ember az, aki az Úrba veti bizodalmát, nem igazodik a kevélyekhez és az elvetemült hazugokhoz.”

Török Tibi és KatiIdáig olvastam, mert tovább nem ment a könnyeim miatt. Jézus összetörte a szívemet, minden keménységgel és büszkeséggel együtt. A fürdőszobában kisírdogáltam magam. Az Úr segítő jobbját nyújtotta felém. Furcsa és érthetetlen volt számomra, hogy Valaki így ismer és figyeli az életemet. Meg akartam ezzel a hatalommal ismerkedni. Két nap múlva ugyanebben a közösségben behívtam Jézust a szívembe, elismertem életem Urának és arra kértem az egyetlen élő Isten Fiát, hogy bocsássa meg a bűneimet, amelyeket áttekinteni sem tudok, mert számosabbak a hajam szálainál. Mikor ez megtörtént, rádöbbentem arra, hogy Jézus Krisztus az, akinek mondja magát! A bűneim terhét, mint egy tonnás hátizsákot, levette a hátamról. Azóta Jézus útján járok, Ő visszaadta a családomat, újra összeházasodtunk.

A szövettani eredményem jó lett, a rendőrségi ügyek lezárultak. Azóta Isten számos csodáját tapasztalom az életemben és tudom, hogy Ő mindig velem van. Feleségemmel együtt az Élő Ige Gyülekezet tagjai vagyunk, ahol Isten elhívott, hogy az Ő evangéliumát hirdessem a megkötözötteknek, és törlesszek a Sátánnak.

Jézus megmentette az életemet az Ő kereszthalálával, ezért én is egész életemet Neki ajánlottam fel.

Török Tibi

Török Tibi

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Comments

3 válasz   “Halálraítélt voltam a Sátán birodalmában”
 1. Galambér szerint:

  Kedves Attila,

  A mi elhívásunk az, hogy Dávid fizikai eszköztelenségével, de Istenbe vetett hitével küzdjünk céljaink eléréséért, melyek közül az egyik nem kevesebb, mint az, hogy a „sötét oldal harcosait” Isten irgalmának, és megbocsátó szeretetének szószólójává tegyük. Tibi barátunk fenti bizonysága, sőt élete, ennek a példája.

  Gyülekezetünk gyökerei szerteágazóak, például sokan, mélyen hívő családokból származunk, ahol talán más-más dialektussal, de nagy szívvel fordultak felmenőink Istenhez. Tisztelettel és jó érzéssel gondolunk ezekre az emberekre, akik szüleink, tanítóink, lelki atyáink voltak. Tiszteljük őket akkor is, ha talán nem élték meg, nem tudták életük részévé tenni Márk, általad említett sorait. Nem érzünk semmiféle fenntartást azokkal szemben sem, akiknek ez még ma sem megy.

  Türelmet, és a hátul kullogók iránti megértő, felemelő szeretetet kívánok Neked is, hogy elkötelezettséged ne legyen kicsit sem botránkoztató, kontraproduktív. Kívánom, hogy akarásod, megfontoltságod, bölcsességed Robika, és gyermekeink életét olyanná tegye, amilyen körülmények között Isten jól érzi magát.

 2. Iványi Sándor szerint:

  Én is hasonló csodára várok, de én az ifjú nejemet veszítettem el, és két gyermekemet, mert nem volt állandó munkahelyem. A nejem elválik, és nem akar Krisztushoz kötődni. Nagyon sokat imádkozom, hogy Isten egyesítse egyszer a családomat, mert a megkeresztelt leányom is hisz benne.
  Köszönöm Tibinek a megosztását, és kívánom, hogy legyen boldog a Jézus Krisztusban.
  Sándor
  protestáns közíró
  Debrecen

 3. Enikő szerint:

  @ Attila:
  Kedves Attila!
  Nem semmi, amiken keresztül mentél! Hálás vagyok Istennek, hogy ilyen erőssé tett és nem adtad fel! Az Istent szeretőknek MINDEN a javukra válik! Amennyi gonoszságot tett neked a gonosz, annyival inkább meg fog áldani téged Isten erővel, kenettel, és kipótolja mindazt, amit a gonosz elvett! Nagy a te jutalmad az engedelmességed miatt is! Kívánom, hogy Isten adjon MÉLY KIJELENTÉSEKET neked és vezessen bele olyan kapcsolatokba, amik által még nagyobb bölcsességet szerzel („tanácskozás által vezess hadakozást…”) és végérvényesen visszaszerezd a szabadságodat, győzelmedet minden szinten! Támogasson téged az Úr erős angyalaival, akik mindenkor veled vannak! Őrizzenek meg téged és gyermekedet is! Enikő

Kérlek, írd meg a véleményed!