Triatlon VB BP

szeptember 14, 2010    
Kategória: Kitekintés, Offtopic

Néhány napja Budapesten triatlon vébét tartottak. A női viadalt valami hihetetlen könnyedséggel, a pekingi olimpián is aranyérmet szerzett ausztrál Emma Snowsill nyerte. Amellett, hogy minden tiszteletünk a kitűnő sportolóé, ezen a honlapon szívesebben említjük meg az amatőrök versenyét.

A triatlon különlegessége, hogy a profik (Elite) és az amatőrök (Age-Group), sőt a parasportolók is, egy helyszínen versenyezhetnek. Akár Te is benevezhetsz legközelebb, egyetlen feltétel, hogy az olimpiai távot (1500 m úszás, 40 km bringázás, 10 km futás) tudd teljesíteni. Így aztán nem csoda, hogy a budapesti versenyre majdnem 4,000 versenyző kvalifikálta magát.

Az úszást, kerékpározást és a futást egyvégtében, megállás nélkül kell teljesíteni, a versenybe még az átöltözés ideje is beszámít. Minden bizonnyal az Age-Group utolsónak érkező, ám a TELJES TÁVOT TELJESÍTŐ sportolóját sikerült lencsevégre kapnom, aki fiatal kísérőjével, jócskán lemaradva a mezőnytől már csak ÖNMAGÁVAL KÜZDVE ért a célba, a nagyon sportszerű közönség irtózatos ovációjától kísérve.

Vagy 40 évvel ezelőtt, stoppal csavarogtam valahol Székesfehérvár környékén (akkor ez hétköznapi dolog volt, pénzünk nem lévén), és éppen egy Hollandiából hazalátogató, jókedvű hölgy vett fel (akkor ehhez nem kellett bátorság). Mint kiderült, volt vagy 70 éves. Meglepettségemet látva, adott egy jótanácsot, amit most továbbítok Nektek: Ha 70 évesen normálisan szeretnél élni, arra nem 65 éves korodban kell gondolni, hanem mondjuk 25 évesen…

Ezen morfondíroztam Mr. Davis-t látva. Bizonyára ő is találkozott a hollandus hölggyel, mert ismerhette ezt az okosságot. És vajon ki lehet a fiatalember, aki becsülettel tartotta benne a lelket? Akinek fontos volt, hogy a kiegyensúlyozottnak tűnő kis öreg végigcsinálja, amit önként vállalt…

Ha már egy egyházi oldalon locsogunk nem éppen ide illő dolgokról, keressünk valami asszociációt, hogy helye legyen. Igen, fontos vigyázni magunkra, mert akár talentumnak is tekinthetjük az egészséget, nem illik elszórni. Vagy, ahogy Pál írja – nem tudjátok, hogy testetek, amit Istentől kaptatok, a bennetek levő Szentlélek temploma?

Meg talán az is igaz, hogy ép testben a lélek is jobban érzi magát – ahogy az egyik közmondásunk mondja. Vigyázzatok rá, és gyürkőzzetek a 30 év múlva esedékes triatlonra!

A.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Comments

Egy válasz   “Triatlon VB BP”
  1. Jeney Attila szerint:

    Mr. Dean Davis – mint az eredménylistán közben megjelent – a 80-84 évesek között indult, 04:13:11 alatt nyomta le a három számot. Időben szólok, a lecke fel van adva. Lehet választani, végig akarod-e rinyálni az öregkorodat, vagy most hozol némi áldozatot, mondasz le a csotrogányodról, az NPZ-ről, az otthon döglés helyett elmész futni esténként, stb.

Kérlek, írd meg a véleményed!