Truman, Attila és Olga

szeptember 6, 2011    
Kategória: Misszió, Vajdaság

És amikor látták az írástudók és a farizeusok, hogy együtt eszik a vámszedőkkel és bűnösökkel, mondának az ő tanítványainak: Mi dolog, hogy a vámszedőkkel és a bűnösökkel eszik és iszik. És amikor ezt hallja Jézus, monda nékik: Nem az egészségeseknek van szükségük orvosra, hanem a betegeknek, nem azért jöttem, hogy igazakat, hanem hogy bűnösöket hívjak megtérésre. (Mk.2,16-17)

Nagyon erős napokat éltünk át újra a szerbiai Péterrévén. Esténként utcai evangelizációt tartottunk, lelkes fiatalok jöttek velünk a budapesti gyülekezetünkből, az Élő Ige Gyülekezetből. Reggelenként Istentiszteletet tartottunk majd következtek a pantomim tanulás, a gyülekezeti ház építése és a családok látogatása este pedig az evangelizáció a falu központjában.

Már az első este Gábor egy meggyötört arcú emberre lett figyelmes. A biciklijével egy kissé távolabb húzódva figyelte az evangelizációt. Gábor oda ment hozzá és bemutatkozott: Gábor vagyok. Emberünk is bemutatkozott: Gyilkos vagyok.

Beszélgetésük során kiderült, hogy az elmúlt háborúban sokakat megölt. Tönkrement az élete. 20 éve nem tud aludni és állandóan rémképek gyötrik, ezért alkoholista lett, hogy valahogyan csillapítsa a lelkére nehezedő nyomást, a mindennapos film képeket a fejében, ahogyan újra és újra átéli szörnyűséges tetteit. Megtudta, hogy Jézus helyét cserélt vele, és, hogy az ő bűneiért elszenvedte a büntetést, ezt nem értette. Hogy lehet, hogy valaki, bárki helyettem szenvedje el a büntetést? Vittünk magunkkal egy nagy keresztet az evangelizációra, ezt elé állította: Így. Jézus vállalta, és felment a keresztre szabad akaratából, és magára vette minden bűnödet, megcsinálta. A kegyelem beszéde megérintette emberünket, és elkezdtek folyni a könnyei. Hogy lehet ez? 20 éve nem sírtam? Még az anyám temetésén sem? Mi van velem? Jézus szeretete egyre jobban betakarta, az evangelizáció végén hangosan mondta a mikrofonba az új nevét: Isten gyermeke vagyok. Másnap és harmad nap is egész napon velünk volt. Az arca kezdett megváltozni, a meggyötört, kiégett arc, kisimult, a szemek békések és reménytelik lettek, van szeretet és van béke, Jézus Krisztusban! Pénteken elneveztük, Truman-nak (Igaz ember). Truman vasárnap bemerítkezett, véglegesen eggyé lett Krisztus halálával a bemerítés által, újjá született és tényleg igaz ember lett. 20 éve most aludt először békésen, nyugodtan.
(A cikk a képek után folytatódik.)
[svgallery name=”2011_09_06_szerbia”]
Rajta kívül még ketten merítkeztek be, Attila, ki a buddhizmusból és a teljes kiüresedésből tért meg Istenhez, Jézus Krisztust befogadva a szívébe.

És Olga. Olga egy többszöri öngyilkosságban tönkre ment nő, ki a legközelebbi öngyilkosságára készült, véglegesen végett akart vetni az életének. Olga hasonlóan a samaritánus asszonyhoz csak olyankor ment utcára mikor más emberek nem. Már félt az emberektől, félt a megvetéstől, és az ördög hazugsága teljesen elhitette nincs más út csak az, hogy véget vess ennek az életnek, akkor aztán senki nem fog többé bántani. Milyen tragikus, hogy hány ember elhiszi ezt a hazugságot, először csak az alkohol, majd a drog, paráznaság és végül teljesen üresen és kifosztva, értelmetlen élettel már csak egyetlen utat látnak az öngyilkosságot. Ez az ördög terve. De azt már nem árulja el az ördög, hogy a halálból, a pokolból nincs vissza út, és örök kárhozatra juttatja a lelkeket. Olga megmenekült, hitt az Úrnak, és ez megmentette.

Isten nem személyválogató, Truman és Olga is olyan emberek voltak, akik emberi szemmel, de még a saját szemükkel is menthetetlenek voltak, DE Istennél nincs lehetetlen, Ő tényleg szeret minket, és fontosak vagyunk neki, bármiben is vagyunk, Neki minden gondolata kegyelem felénk. ma még van lehetőség a megtérésre, hogy holnap mi lesz azt nem tudjuk, ezért ma, ha halljátok az Ő szavát ne keményítsétek meg a szíveteket! Lehet, hogy már senkinek nem kellesz, még magadnak sem, de Jézus szeret téged!

Isten áldjon és adjon erőt, hogy igazságban élj!

szeretettel, Etelka és Gábor

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Kérlek, írd meg a véleményed!