Vajda Gábor

E-mail: vajda.gabor@eloige.hu

CÉL NÉLKÜL, JÖVŐ NÉLKÜL

Teljesen normális életet éltem. Nem volt stressz, mert nem voltak terveim, így nem volt mihez lemaradni. Nem tettem fel nagy kérdéseket. Nem erőlködtem, csak mentem az árral. Olyan voltam, mint a homok a szélben.

NEM ÍGY A HÚGOM…

Nem így a húgom, ő elkezdett gondolkozni, hogyan lehet, hogy megszületünk, aztán meghalunk, és ennyi a földi élet? Ennek így nem sok értelme van. Kereste a választ, kipróbált sok mindent, de azokban nem találta. Míg nem egy osztálytársa beszélt neki Jézusról, hogy ő az aki, eljött és meghalt az ő bűnei miatt és feltámadt és most is él! Ő meg elfogadta személyes megváltójának, mert Őbenne egy pillanat alatt megtalálta a választ a kérdéseire. Megtisztult, megszabadult. Mi csak néztünk, a bátyám és én, de nem igazán érdekelt a dolog…

BÁTYÁM MENYASSZONYA, BÁTYÁM ÉS ÉN

Aztán a bátyám menyasszonya elment vele egy összejövetelre, ahol ő is megismerte Jézust, majd egy hétre rá a bátyám is. Ekkor jött oda hozzám, hogy nem akarom-e elfogadni én is Jézust? Végig néztem az életem: semmi értékeset nem láttam benne. Céltalanul éltem a napjaim, csak sodródtam. Így hát nem volt mit vesztenem. Elmondtam egy egyszerű imát Jézusnak, amiben ez volt:

Kérlek, bocsásd meg minden bűnömet. Átadom neked Jézus, a teljes életemet, kezdj vele amit akarsz, legyél az életem Ura és Királya.

És képzeld Ő az orvos és ő a gyógyszer, és ő a gyógymód is. Nem csak megjavította, hanem egyszerűen kicserélte szívemet. Pénteken még egy szörnyalak volt a számológépemen, mert főiskolás voltam akkor, hétfőre levettem és helyére tettem egy másik matricát: Örülj! Jézus szeret téged!

KÉRDÉSEK, AMIRE TUDNOD KELL A VÁLASZT!

Te tudod miért vagy itt a földön? Tudod ki vagy? Vagy kié vagy? Honnan jöttél és hová mész? Vagy ismersz valakit a környezetedben, aki tudja ezt magáról? Ez a Jézus, akit én megismertem Ő tudja.
Pilátus megkérdezte tőle: „Akkor mégis király vagy te?” Jézus így válaszolt: „Te mondod, hogy király vagyok. Én azért születtem, és azért jöttem a világba, hogy bizonyságot tegyek az igazságról: mindenki, aki az igazságból való, hallgat az én szavamra.” (Jn18,37)

KI A KIRÁLY?

Jézus azt mondta ő valóban király! De nem úgy mint a földi királyok, hogy kizsákmányolják az alattvalókat, hanem úgy mint akinek van hatalma arra, hogy aki hozzá tartozik annak megváltoztassa az életét. Az egyszerű ima óta, amit elmondtam Ő a Királyom, az Ő uralma alatt élek, ő gondoskodik rólam és a családomról! Te kinek az uralma alatt élsz? Neked ki a királyod?
Jézus tudta miért született erre a földre. Te tudod? Én nem tudtam, nem is gondolkodtam. Én azt kaptam, amit nem is kértem és azt találtam meg, amit nem kerestem. Ő azért jött, hogy bizonyságot tegyen az igazságról. Te tudod mi az igazság? Egy másik helyen azt mondja Ő maga az igazság! Aki Őt megtalálja az megtalálja az igazságot is. Tudtad, hogy Ő már gondolt rád születésed előtt? Tudtad, hogy Ő eltervezte az életedet, és hogy az Ő tervei legjobbak és a legtökéletesebbek neked? Most még nem abban élsz, de élhetsz benne!
Azt mondta aki az igazságból való hallgat a szavára és Ő hozzá megy és ő nem küld el senkit, azt ígérte. Te az igazságból való vagy? Ha hallgatsz a szavára, akkor igen! Ha hozzá jössz, akkor igen! Akarod, hogy megváltozzon az életed? Akarsz célba érni? Akarod, hogy bejöjjön az életedbe az akinek a megjelenésekor a depresszió elszalad, a sötétség elmenekül? Akinek a szava tartja fent az egész világmindenséget és aki kész arra, hogy téged is felemeljen és szilárd alapra helyezzen? Ha igen, akkor gyere te is Jézushoz! Nézd meg ezt a kis filmrészletet és a végén mond el az imát.