Vajdaság – renoválás, pantomim, istentisztelet

szeptember 4, 2009    
Kategória: Misszió, Vajdaság

Forró nyári napokat tölthettünk újra a Vajdaságban. Még el sem indultunk, de már súlyos problémákkal kellett szembe néznünk. Az egyik kis busz, amivel mentünk volna elromlott, így újra kellett szervezni a szolgáló csoportot és egy másik autót beszervezni. Végül is a két kis busz helyett egy kis busszal és egy személygépkocsival indultunk útnak.

BontásRengeteg tennivalónk volt a három napban. Elkezdtük a gyülekezeti ház renoválását, illetve először a bontást, hogy aztán a hozzáépítést megoldhassuk. Mindezt a Budai Református Gyülekezet szeretetének adományából tehetjük. A téliesítést és a gyülekezeti terem (ahol már nem férünk el), valamint a gyermek foglalkoztató terem megnagyobbítását szeretnék megoldani. Álmunk, hogy az analfabéta gyermekek lehetőséget kaphassanak egy napközi otthonban, ahol foglalkoztatás keretében meg tanulhatnak írni-olvasni. Jelenleg sok iskoláskorú gyermek nem jár iskolába, és még a nevét sem tudja leírni. Az iskola drága, amit a szegény családok nem tudnak megfizetni, így sokan már egész fiatalon elkezdenek dolgozni, hogy a család fenntartásában részt vegyenek.

Az óriási hőség ellenére két nap alatt sikerült a hátsó rozoga melléképületeket lebontani és a fiatalok még két pantomimt is betanultak a szombat esti szabadtéri evangélizációra.

2009-09-05_001648Közben nagyon sok családot sikerült meglátogatni, CSP támogatásokat, élelmet osztottunk szét, valamint iskolatáskákat, tanszereket, tudtunk vinni a rászoruló családoknak az iskolakezdéshez, ezek szintén adományokból (KEMA, Czanik Mária, Tóthné Andi) volt tehető. „Kölcsön ad az Úrnak, aki kegyelmes a szegényhez, és az Ő jótéteményét megfizeti neki.” Pld.19:17. Az Inárcsi pünkösdi Gyülekezettől annyi pékárut kaptunk, hogy három napig elég volt a missziós csoport számára, sőt családoknak is tudtunk vinni.

A szombat esti pantomim alatt egy fiatal lány, Valentina befogadta szívébe az Úr Jézust, hálás volt a szívünk, Isten munkálkodik. Nagyon sokan kértek imát, így késő estig tartott az evangélizáció. Az emberek megtanulták, megtanulják, hogy az Úr a segítség, Ő hozzá kell kiáltani, mert Ő hűséges, szerető Isten, és nem ember, hogy hazudjon, amit megígért, azt megcselekszi. Dicsőség és hála Neki!

2009-09-05_001821Vasárnap délelőtt is még családokat látogattunk, nagyon örültünk annak, hogy több fiatal is, akik már megtértek, de visszamentek a világba, azok újra járnak gyülekezetbe, és kifejezték, hogy érzik és tudják, hogy Istenre van szükségük. Van olyan fiatal 16 éves, aki nagyon komolyan átadta a szívét az Úrnak és akar gyülekezetbe járni, de a szülei nem engedik, és azt mondták neki, hogyha megtudják, hogy az Úr útján fog járni, akkor haza sem mehet. Voltunk ennél a családnál és sikerült beszélnünk az anyukával. Az Úr kegyelmes volt hozzá, és megérintette a szívét, Ő meg nem utasította el Isten beszédét. Jó az Úr!

Az Istentisztelet után siettünk át Becsére, mert ott is szolgáltunk, Igehirdetéssel, bizonyságtétellel.

Valóban, ahogyan a kezdeti Igében írva van, meg kell halnunk naponként, másként nem megy. Ahogy a gabonamag nem teremhet gyümölcsöt, csak ha elhal a földben így mi sem, ha nem adjuk halálba naponként magunkat, indulatainkat, saját elgondolásainkat, egész lényünket, hogy Jézus, a Király élhessen bennünk.

Tapasztaljuk meg ennek a szépségét! Isten segítsen és áldjon meg Téged!

Etelka és Gábor

„Az odafennvalókkal törődjetek, ne a földiekkel. Mert meghaltatok, és a ti életetek el van rejtve a Krisztussal együtt az Istenben.” Kolossé3: 2-3

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Comments

Egy válasz   “Vajdaság – renoválás, pantomim, istentisztelet”
  1. kiss gábor szerint:

    Nagyon örülök ezeknek a bizonyságoknak, és hogy az Úr használ titeket az aratás munkájában. már azért az egy 16 éves fiatalért megérte elmenni. Meg más miiatt is! Lehet, hogy ez egy magvetés volt, és az Ige magja a szívekben csak később kel ki. Én is így tértem meg sok évvel ezelőtt. mikor hallottam az Igét ellenáltam, de nem sok idő múlva elismertem az Ige erejét.
    Az Úr támogassa a munkátokat!
    Kiss Gábor

Kérlek, írd meg a véleményed!