Vajdaság – ruhavásár

február 27, 2009    
Kategória: Misszió, Vajdaság

v_300_20090221-22-009Nagy várakozással indultunk kora hajnalban a Vajdaságba. A meghirdetett ruhaakció miatt izgultunk egy kicsit, mert ilyent még nem csináltunk.

Azért tartottuk fontosnak a ruhavásárt, mert tapasztalataink alapján sokkal jobban megbecsülik az emberek azt, amit kapnak, ha nekik kell kifizetni. Természetesen nagyon olcsón adtunk mindent, de azért mégis pénzt kellett, hogy adjanak érte, így a mértéktelenségtől is megóvtuk őket: mert biztosan csak azt vitték el, amire szükségük volt. A másik ok, amiért erre a döntésre jutottunk, hogy megóvjuk magunkat attól a pletykától, miszerint az ingyen ruhával csalogatjuk be az embereket a gyülekezetbe.

Hála Istennek nem is volt semmi gond, és mindenki fegyelmezett volt, megértették, hogy ez most egy ilyen alkalom.
Sok idegen is eljött, sőt még a szomszéd falvakból is érkeztek a ruhavásárra, mivel Péterréve titkára, Kiss Zoltán a helyi rádióban is kihirdettette, hogy lesz egy ilyen lehetőség a lakosság számára. A termet is ő biztosította számunkra. A ruhákat a Csantavéri KEMA-s raktárból hoztuk el, ezúton is köszönjük Nagy Tibor segítségét.

v_300_20090221-22-093A ruhavásárból összejött 63 000Ft-ot a májusban tervezett gyereknap költségeire szeretnénk felhasználni. Nagyon sok kiadásunk lesz, mert az előadók költségeit is fizetnünk kell, és úgy tudjuk, hogy van, aki fellépési díjat is kér. Ennek függvényében úgy látjuk jónak, hogy még egy ruhavásárt rendezzünk a jövő hónapban (Varga Tibor testvérünk jelezte felénk, hogy maradt még a raktáron annyi ruha, amelyből még egy vásárt kitelne). Igaz, ez sok erőt elvesz tőlünk, így nagyon hálásak lennénk minden támogatásért!

Este a ruhavásár után még egy vezetőségi ülést tartottunk, melyen átnéztük a céljainkat, és összegeztük, hogy hol tartunk azok megvalósításában, valamint megbeszéltük az aktuális ügyeket (Bibliaiskola, gyerekmunka, házicsoportok, evangélizáció stb.).

IstentiszteletMásnap az Istentiszteletre, hála az Úrnak, olyan sokan jöttek el, hogy nem volt elég ülőhely, de több széket már nem is lehet berakni, mert azok sem férnek el. Testvérek, kérünk, hogy imádkozzatok, hogy tudjunk venni egy nagyobb épületet, ahol normálisan elférünk és ahol a gyerekmunkát is rendes körülmények között lehetne tartani. Sok gyerek nem tud leülni, csak egymás ölébe, de van, aki a földön üldögél ebben a hideg időben – ez nem is olyan jó dolog. A másik ok, amiért nagyon jó lenne egy nagyobb épület bent a központban, mert akkor tudnánk külön Istentiszteletet tartani a magyaroknak és a romáknak. Tudjuk, hogy sok magyar azért nem jön el, mert fél a romáktól. A gyülekezet jelenlegi összetétele vegyes: magyar és roma.

Egy nagyon építő bizonyság hangzott el a gyülekezetben: Valentina egy ismerősét elhozta az egyik Istentiszteletre, ahol egy gyógyulásról hallott egy bizonyságot, ezt elmondta egy beteg rokonának, akit kezelésre hívtak be a kórházba, mert a máján volt egy 2 cm-es daganat. Ez az ember kérte, hogy imádkozzanak érte, amit Valentináék meg is tettek a házicsoportban. Amikor a kórházba bement a beteg, az orvosok nem találták a daganatot és gyógyultnak nyilvánították, így hazaküldték.v_300_20090221-22-104

Nagy vágyunk, hogy a gyerekeknek táborokat is szervezzünk, de ehhez is egy nagyobb épületre lenne szükség, egy nagyobb kerttel. Nemcsak az analfabétizmussal kell küzdeni, de az alapvető higiéniai dolgokra is meg kéne őket tanítani, hiszen sokan olyan környezetben nőttek fel, hogy nem alakult ki bennük igény egy minőségibb életre, még az alapvető dolgokkal szemben sem. Szeretnénk ezen a területen is segíteni a fiataloknak.

Csodálatos, hogy így munkálkodik az Úr, és tényleg szaporítja a gyülekezetet, egyre több ember jön és tér meg, dicsőség Istennek! Nagy öröm még az is, hogy a helyi vezető, Kiss Zoltán titkár, ennyire partner mindenben, örül a jelenlétünknek Péterrévén, és segítségéről biztosított a gyereknappal kapcsolatban is.

Isten Jó!
Gábor

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Kérlek, írd meg a véleményed!