Vajdaság – támogatási lehetőség

augusztus 12, 2009    
Kategória: Misszió, Vajdaság

Marika és JánosA kegyelem napjait élhettük át újra a Vajdaságban. Egy pár (Marika és János), kik már 14 éve együtt élnek, megtértek, Isten szeretete arra tanította őket, hogy házasodjanak meg, van már egy kis fiúk is, a 11 éves Jancsi. Nagy örömünnepet tartottunk, boldogok voltunk, hogy újra azt láthattuk, hogy, akit a Fiú megszabadít, valósággal szabad lesz. Lesz ereje felhagyni a régi, óemberi bűnökkel, hogy egy sokkal teljesebb életet éljen azután. A bilincsek a porba hullhatnak Jézus által!

Jánosék nem álltak meg itt, hogy kapcsolatukat szövetségi alapra emelték, be is akartak merítkezni, hogy vallást téve a bűneikről és a hitükről halálba adják magukat Krisztussal, hogy a feltámadás erejében éljenek. Nagyon örültünk, hogy Jancsi is ezt az utat választotta, és még azt is mondta, hogy Ő is pásztor akar lenni, és az Igét akarja hirdetni, gyermeki, tiszta hite van, nagyon jó vele lenni. A legnagyobb csoda számomra, ahogyan Isten megváltoztat egy embert, kimondhatatlanul hálásak vagyunk, hogy láthatjuk munkába az Urat!

Nagyon sok családot sikerült meglátogatnunk, a szegénység óriási, hála Istennek most nyáron egy kicsit jobb a helyzet, mert a földeken van munka. Egy napi bér átlagosan 3-4 ezer Ft, ebből kéne még félre tenni a szűkösebb téli hónapokra.

BemerítkezésA vasárnapi Istentiszteletünkre meghívtuk Arnold Józsi bácsit és feleségét, Piroskát, kik Péterrévén szolgáltak sokáig. Nagy áldás volt, és még többen emlékeztek rájuk.

Nemsokára kezdődik az iskola, és sok gyermek nem tud menni a pénzhiány miatt, a CSP gyermektámogatáson keresztül van lehetőség, hogy egy-egy gyermeket támogassunk. Ezen keresztül már több gyermeknek sikerült iskolába járnia A CSP a Kelet Európa Misszió (KEMA) gyermektámogató programja: A Gyermektámogató Program keretében rászoruló, nehéz körülmények között élő gyermekeket, illetve azok családjait rendszeres, havi anyagi támogatásban és többféle juttatásban részesítünk.

A Magyarországon, Erdélyben, a Vajdaságban vagy Kárpátalján támogatott gyermek az esetek többségében nagycsaládban, vagy valamelyik szülő nélkül él. Beteg, vagy valamilyen testi illetve szellemi fogyatékkal élő gyermekeket is támogatunk. A támogató és a támogatott gyermek közötti kapcsolattartást önkéntes munkatársaink végzik, akik havi rendszerességgel látogatják a családokat és átadják a gyermek gondviselőinek a támogatási összeget. Minden támogató két lehetőség közül választhat:

  1. Evelin CSP-re váraki a gyermek kizárólagos támogatója szeretne lenni, annak havi 11.000 Ft-ot kell befizetnie (C.S.P. Plusz)
  2. aki pedig havonta 5.500 Ft-tal tud támogatni egy gyermeket, a „C.S.P. Alap” programhoz csatlakozik. Ebben az esetben egy gyermeknek két támogatót keresünk, hogy az alábbi juttatásokat megkapja:

Mindkét esetben a gyermek gondviselője havi 7.000 Ft pénzbeli támogatást kap. További 2.000 Ft-ból egy alapot hozunk létre, amelyből a gyermek nyári táboroztatását, szükség szerinti gyógykezelését, iskolakezdési támogatást és élelmiszer, valamint karácsonyi csomagokat finanszírozunk. A fennmaradó 2.000 Ft-ot az adminisztrációra, postaköltségekre és a helyi kapcsolattartó személyek költségtérítésére fordítjuk.

A támogató lehet magán-, vagy jogi személy, illetve valamilyen közösség. A támogatott gyermekről a támogató évente legalább egy alkalommal munkatársunkon keresztül részletes, fényképes beszámolót kap.

Az alapítvány számlájára befizetett összeg adócsökkentő tényezőként figyelembe vehető. A befizetett adományokról minden naptári év végén az APEH-nél felhasználható hivatalos igazolást adunk. Az igazoláshoz szükségünk van a támogató adóazonosító jelére.

Isten áldását kívánjuk az életedre!

Etelka és Gábor

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Kérlek, írd meg a véleményed!