Vajdasági hírlevél: 2009.03.15.

március 25, 2009    
Kategória: Misszió, Vajdaság

Istennek legyen hála sok munkát tudtunk elvégezni ezen a napon! Tizennégy családnak vittünk élelmiszer csomagot és istentiszteletet tartottunk.

vajdasag-49-20090315-13Sajnos sok család éhezik, a munkanélküliség miatt teljesen el vannak adósodva, az alapvető élelmiszereket és tisztaságszereket sem tudják megvenni. A Soliteint kozmetikai cégtől kaptunk folyékony szappant, amit szétosztottunk az embereknek, és a gyerekórán is minden gyerek kapott. Az élelmiszercsomagokat a Kelet Európa Missziótól kaptuk, a pék árut az Inárcsi Pünkösdi Gyülekezettől. Nagyon hálásak voltak a segítségért az emberek. A fizikális törődés mellett, azonban még fontosabb a lelki-szellemi segítség és közösség vállalás velük. Nagyon sokat jelent az nekik, hogy rendszeresen megyünk, ha esik a hó, az eső, vagy ha negyven fok van. Az elvetettség érzés nagyon erős bennük, de megtapasztalhatják, hogy Isten törődik velük és nincsenek elfelejtve.

Az egyik családban két hét börtönre vitték el a családfőt, mert a bírságot, amit sebesség túllépés miatt kapott, nem tudta kifizetni (kb. 18000 Ft-nak megfelelő összeg). Minden előzetes bejelentés nélkül csak beállítottak a rendőrök és már vitték is a börtönbe. Nagy segítség volt nekik az élelmiszercsomag.

Viszont nagy öröm látni, ahogyan Isten munkálkodik közöttük: a múltkori alkalommal imádkoztunk egy asszonyért, aki nagyon erős depresszióban szenvedett: akaratán kívül olyan gonosz gondolatok lepték meg, amiken nem tudott uralkodni, így az egész környezetét és családját kikészítette. De meg akart szabadulni ezektől a gonosz dolgoktól, mert nem akarta tönkre tenni a családját, ezért kérte, hogy imádkozzunk érte. Most mikor mentünk hozzá sugárzó arccal fogadott, hogy Isten megszabadította ezektől a gyötrő dolgoktól, és azóta nem is tértek vissza, olyan volt, mint akit kicseréltek, nagyon boldogok voltunk, hogy Isten szabadít, mert erre csak Ő képes!

vajdasag-49-20090315-47Az istentisztelet nagyon áldott volt. Megint tömve volt a kis terem, a gyerekórán is olyan sokan voltunk ismét, hogy alig fértünk el.

Történt egy érdekes és tanulságos dolog: jól látható helyre letettem egy nagy csokit, és a sorsára hagytam. Persze kis idő múlva lába kélt, ahogyan számítottam is. A tettes is meg lett, nem is tagadta, hogy ő vette el. Remek alkalom volt, hogy a lopásról beszéljek nekik. vajdasag-49-20090315-67Megtanultunk egy Igét: „Tolvajok nem öröklik Isten országát!”. Majd hangosan kórusban mondták el többször: „Nem fogunk lopni!”. Nagyon nehéz dolog ez nekik, mert a legtöbb családban természetes a lopás, és persze nem lehet egyik napról a másikra ilyen súlyos generációs beidegződést megszüntetni, de hisszük, hogy odafigyeléssel, szeretettel és legfőképpen Isten Igéjével meg tudnak változni ezek a drága gyermekek. Elmondtam nekik, hogy kérjenek, mielőtt lopásra adnák magukat, hiszen amit viszünk, azt nekik visszük, ha kérik, odaadjuk, ezért kár lopni.

Nagyon szeretnénk hathatós segítséget nyújtani az embereknek, nem csak felszínes tűzoltás szerűt. Imádkozunk, hogy Isten mutassa meg, hogyan tudnánk munkalehetőséget biztosítani (pl. kosárfonás tanításra keresünk segítséget, fólia sátras tevékenységhez szponzort), illetve a szegény gyerekeknek iskolát nyitni, ahol megtanulhatnának írni-olvasni. Még nagy szükségünk lenne egy laptopra és egy projektorra is, ezért kérünk, ha tudsz segíteni ebben, akkor tegyed meg.

Missziós munkánkról bővebb információt találsz a www.parakletosmisszio.eu honlapon.

Isten áldjon gazdagon Téged!

Etelka és Gábor

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Kérlek, írd meg a véleményed!