Vajdasági hírlevél: 2009.03.30.

április 1, 2009    
Kategória: Misszió, Vajdaság

Nagy öröm van a Mennyben, egy bűnös ember megtérésén. Ezt az örömöt élhettük át újra a Vajdaságban. Isten cselekszik, magához vonja az embereket, szabadít, gyógyít!

Vajdaság - ruhaosztásAlkalmunk volt nagyon sok ruhát vinni Péterrévére, ezért már szombat hajnalban indultunk, hogy korán odaérjünk. Sokan jöttek és ruhához jutottak, de ennél nagyobb öröm is ért minket, egy asszony (Edit) keresett meg minket Temerényből az akció ideje alatt. Megdöbbentő dolgokat mesélt el az életéből, majd azt kérte, hogy tanáccsal segítsük, és imádkozzunk érte. Megsebzett szívére gyógyír volt Isten szeretete és a testvéri elfogadás. Megnyitotta szívét Isten előtt, és boldog volt mikor elvált tőlünk.

Szombaton még sikerült meglátogatnunk több családot, akiknek élelmet, CSP támogatást, de elsősorban Isten Igéjét vittük. Nagyon sokat jelent számukra, hogy Magyarországról gondolnak rájuk, és hogy a gondolat nemcsak gondolat marad…

Este a Péterrévei Gyülekezetben vezetőségi alkalmat tartottunk. Az egyik fő témánk a május 23-i falunap (Mosoly nap) volt, amelyért kérünk, hogy imádkozzatok, mert minden segítségre szükségünk van ehhez a nagy szabású alkalomhoz, ahol nem csak Péterréve felé fogunk szolgálni, hanem több Vajdasági városból (Becse, Mohol, Ada, Szabadka, Csantavér) is várunk sokakat erre az eseményre. (Lásd még a korábbi cikkeket: Alakul a gyereknap, Felhívás)

Vajdaság - élelmiszerosztásVasárnap korán keltünk, hogy minél többekhez el tudjunk jutni. Sajnos a tavaszi munkák a földeken még nem igazán indultak be, így sok családnak még mindig nincs semmilyen bevétele, nagyon hálásak voltak a kenyerekért, amit vittünk (az Inárcsi Pünkösdi Gyülekezet adománya). Nagy a depresszió és a keserűség az emberek szívében, viszont jó azt látni, hogy akik átadták a szívüket Jézusnak, azok a reménytelenségből hitre jutottak, és bíznak Isten szeretetében. Hittel, teljes szívvel imádkoznak, öröm köztük lenni. Szegénységükben is hálákat adnak az élő Istennek.

Az istentiszteletre egyre többen jönnek, nagyon nehezen férünk el a gyülekezeti teremben. Továbbra is imádkozzunk egy nagyobb épületért, amit kb. már 4 millió forintért meg lehetne venni.

Egy tolószékes hölgy (cukor betegsége miatt le kellett vágni a lábát, és a keze is lebénult) a férjével most volt másodszor az istentiszteleten. Az alkalom után elmondta, hogy már tudja mozgatni a kezét, amit előtte egyáltalán nem tudott, és nem érez fájdalmat a testében, ami pedig előtte szüntelenül gyötörte. Boldogok vagyunk, hogy aki hisz, az megtapasztalja az Úr jelenlétében a gyógyulást és a szabadulást. Isten ma is munkálkodik, mert Ő tegnap, ma és mindörökké ugyanaz, Őhozzá a változás árnyéka sem férkőzhet! Ilyen Istenünk van! Minden okunk megvan az örömre, hiszen megmentett, megszabadított minket, és a Biblia szavai szerint: minden lehetséges a hívőnek!

Vajdaság - gyerekfoglalkozásA gyerekfoglalkozáson nagyon kicsi teremben zsúfolódunk össze. A gyermekek egymás ölében és vannak, és a földön végzik a feladatokat, ennek ellenére nagyon szeretnek jönni. Nagyon okos, kedves gyerekek. Kár, hogy alig jár közülük egy pár iskolába, így szinte esélytelenül indulnak el az életbe, a legtöbben 7-8 évesen már dolgoznak. A Hegyi beszédből a Boldog mondásokat tanulmányozzuk velük. Figyelnek, és örömmel tanulnak. Rengeteg dalt is már fejből tudnak, mert nagyon szeretnek énekelni. Mivel az iskola a legtöbb gyereknek kimaradt az életéből, ezért szinte rávetik magukat a színezős feladatokra, nagyon örülnek nekik, persze sok színesnek „lába kél”. Ezért szívesen fogadunk el színes ceruzákat, hegyezőket.

Halápi családA Halápi család nagyon szegény körülmények között él: 12-en laknak egy szobában. Most lehetőségük lenne, hogy a ház másik felét megvegyék, így még egy szobával bővülne az életterük, ez kb. 250 000 Ft lenne. Ha bárki segíteni tud, kérjük, hogy tegye meg!

Isten áldjon és segítsen meg Téged! Bízunk Isten szeretetében!
Etelka és Gábor
www.parakletosmisszio.eu

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Comments

2 válasz   “Vajdasági hírlevél: 2009.03.30.”
 1. Attila szerint:

  Kedves Etelka és Gábor
  Örvendező szívvel olvastam vajdasági beszámolótokat Péterrévével,Csantavérrel kapcsolatban.Szabadkáról sajnos nem ilyen híreket lehet hallani,de:”AZ ISTENNEK SEMMI SEM LEHETETLEN.”Lukács I.37.”Mert jó dolog az,hogy kegyelemmel erősíttessék meg a szív.”Zsidók I3.9.A Halápi család sorsa elszomorító,hogy I2-n szoronganak egy szobában,akárcsak nálunk a rákosi rendszerben.Mondjátok csak,az Inárcsi Pünkösdi testvérek nem tudnák A SZERETETKASSZÁJUKBÓL ŐKET MEGSEGÍTENI?”Mert a JÓKEDVŰ ADAKOZÓT SZERETI AZ ISTEN.”II.Korintus 9.7.A jómódú testvéreknek azért mutassatok meg két igét,Az Ézsaiás 58.6-I4-t és a I.János 3.I7-t:”AKINEK PEDIG VAN MIBŐL ÉLNIE E-VILÁGON ÉS ELNÉZI,HOGY AZ Ő ATYJAFIA SZÜKSÉGBEN VAN ÉS ELZÁRJA ATTÓL AZ Ő SZÍVÉT,MIKÉPPEN MARAD MEG ABBAN AZ ISTEN SZERETETE?”
  Annak is örülök,hogy a Péterrévei Imaház kicsi lett,MERT EZ BIZTOS JELE ANNAK,HOGY ŐK KEZDENEK ÉBREDNI.Nálunk az egyházak közül talán a reformátusokra igaz.Igazi csoda szemtanúja voltam pár hónapja.7 DB TŰZGÖMB PIHENT MEG A KÖZELI TEMPLOM TETEJÉN,DE SEMMI NEM PERZSELŐDÖTT MEG.ISTEN TÜZE VOLT.Húsvétkor meglátogattam egyik templomukat:”TÁMADJ FÖL A HALÁLBÓL AKI ALUSZOL ÉS FÖLRAGYOG NÉKED A KRISZTUS.”Ezt a lelkésznőt is Etelkának hívják,aki az Efézus 5.I4-ről prédikált.”Olyanok vagyunk ebben a világban mint a tengerben a halak,de jön a sátán és olajat önt a víz szinére és mi fuldoklunk,nem kapunk levegőt.JÖN JÉZUS KIRAGAD MINKET,DE MI FICÁNKOLUNK AZ Ő KEZÉBEN.”Minden csonka-bonka beteg nyomorult ott volt a gyülekezetéből,EGÉSZSÉGES EGY SEM.JÉZUS ŐKET HÍVJA:”JÖJJETEK ÉNHOZZÁM MINDNYÁJAN,AKIK MEGFÁRADTATOK ÉS MEGTERHELTETTETEK ÉS ÉN MEGNYUGOSZTLAK TITEKET.”Máté 11.28.”AZ EGÉSZSÉGESEKNEK NINCS SZÜKSÉGÜK ORVOSRA,HANEM A BETEGEKNEK.Lukács 5.3I.Végül Jézus szolgálatának céljai,a Lukács 4.I8-I9.versei alapján.
  I.AZ EVANGÉLIUM HIRDETÉSE A SZEGÉNYEKNEK.
  2.A TÖREDELMES,BŰNBÁNÓ SZÍVŰEK MEGGYÓGYÍTÁSA.
  3.A MEGKÖTÖZÖTTEK FELOLDOZÁSA.
  4.A MEGKÍNZOTTAK TERHEINEK LEVÉTELE.Lásdd Lukács I3.I0-I7.
  5.A GONOSZSÁG RABBILINCSEINEK SZÉTTÖRÉSE.Efézus 6.11.19. II.Kor.I0.4-5. Zsolt.9I.I3.
  6.A VAKOK SZEMEINEK MEGNYITÁSA.I.János 2.I8. Máté 7.I3-23. Ézsaiás k.60.r. Ézs.55.6-I3.
  7.A HALOTTAK FELTÁMASZTÁSA.Efézus 5.I4. Malakiás 4.2. Róma 8.11.
  8.A SZERETET TÖRVÉNYÉNEK HIRDETÉSE.János 3.I6-2I. János 8.5I. János I0.r Ján.I7.3. I.jános 4.9-2I.
  Senkit sem tudna egy kommunista kormány elámítani,HA EZEK AZ IGÉK ÁLLANDÓAN HIRDETVE LENNÉNEK.Mert,”JÉZUS KRISZTUS TEGNAP ÉS MA ÉS MINDÖRÖKKÉ UGYANAZ.”Zsidók I3.8.

 2. bulik erika szerint:

  drága gábor és etelka!nem is tudom elmondani mit érzek. csak sirok zokogok csodálatos az elhivásotok bárcsak isten engem is használna .imádkozom hogy mindenben tegyen az ur bizonyságot meletetek jelek és csodák kövessenek beneteket mindenben legyen veletek az ur adja meg isten mindenhez az ő erejét .

Kérlek, írd meg a véleményed!