Varga Andrea: Kinek van hatalma?

október 23, 2011    
Kategória: Hanganyag

2011. október 22.

Amikor Jézus a kereszthalála előtt imádkozott a követőiért, akkor beszélt arról a dicsőségről is, amivel az Atya megfogja dicsőíteni Őt. Jézus dicsősége és hatalma szorosan összefüggő fogalmak, melyeknek az utolsó időkben az egyházban is meg kell jelenniük.

Atyám, eljött az óra: dicsőítsd meg a te Fiadat, hogy a Fiú is megdicsőítsen téged, mivel hatalmat adtál neki minden halandó felett, hogy mindazoknak, akiket neki adtál, örök életet adjon. (Jn.17,1-2)

Jézus nem tartotta meg magának a dicsőséget, amellyel felruháztatott, hanem mindenkinek adni akar belőle, aki az Ő útját követi.

Én azt a dicsőséget, amelyet nekem adtál, nekik adtam, hogy egyek legyenek, ahogy mi egyek vagyunk: én őbennük és te énbennem, hogy tökéletesen eggyé legyenek, hogy felismerje a világ, hogy te küldtél el engem, és úgy szeretted őket, ahogyan engem szerettél.” (Jn.17,22-23)

Vajon hogyan fogja felismerni a világ, hogy Jézust követjük?
Mi kell ahhoz, hogy el tudjuk hordozni Isten erejét és közben ne magunknak tulajdonítsuk a dicsőséget?

Ez a mostani prédikáció segít elgondolkodni azon, hogy mi magunk hol tartunk abban a jellemformálási folyamatban, ami képessé tesz arra, hogy Isten dicsősége meglátszódhasson rajtunk és lehessünk az Ő erejének és hatalmának megnyilvánulásai itt a Földön. Bár az ellenség próbálja eltéríteni a figyelmünket próbákkal, nehézségekkel, de közben sose hagyjuk, hogy az apró tüzek oltásakor kialudni hagyjuk a szívünkben élő tűzet, mely Istenért ég.

mp3 letöltése 7,4 MB 32:23
Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Comments

Egy válasz   “Varga Andrea: Kinek van hatalma?”
  1. Baté Dóra szerint:

    Köszönöm

Kérlek, írd meg a véleményed!