Videó a Szeretetgárdáról

május 17, 2010    
Kategória: Hírek

Május 16-án „A sokszínű vallás” című műsor (MTV1) a Gyülekezetünk által alapított Szeretetgárdáról szólt. A majdnem negyedórás videó Vincze Gábor pásztor, és Török Tibor más-más attitűdből induló, ám egymásba fonódó, végül egy irányba haladó ténykedését mutatta be. Gábor beszélt a 70-es években lezajlott kelet-magyarországi ébredésről, melynek személyesen is tanúja volt. Tapasztalatai pozitív hozzáállást, valamifajta szeretetet alakítottak ki benne a cigánysággal kapcsolatban.

Tibi kidobó emberként vitézkedett élete nem túl fényes időszakában, és éppen 180 fokkal ellentétes érzelmekkel bírt a romákkal kapcsolatban, mint későbbi pásztora. Szerencsére az ember nem statikus lény, ha a körülmények úgy hozzák, képes a változásra, akár a gyökeres változásokra. Így adódott, hogy e két ember egyszer csak egy oldalról, a „jobbikról” kezdte tolni a „szekeret”, mely a „Szeretetgárda” megalakulásában öltött testet, mert ugye sok új nincs a nap alatt… A többit figyelmesen hallgassátok…

[Ha lassú/nem idul, kattints ide!]

Nagyon fontos, hogy képesek legyünk változtatni magunkon, felfogásunkon, és az is nagyon fontos, hogy közben megmaradjon önazonosságunk. Tibi éppen olyan vagány, mit „fénykorában” volt, csak valahogy mégsem kell tőle félni. Valahogy jó mellette lenni. Nagyon jó lenne mások mellett is így élni…

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Comments

5 válasz   “Videó a Szeretetgárdáról”
 1. kornél szerint:

  Örülök, hogy megalakult a szeretet gárda. Jó volt látni a videót, Isten munkáját, nagyobbrészt Tibi életében és a romák életében is. Az Úr áldja meg a munkátokat.

 2. SzFeri szerint:

  De jó, hogy a médiába is bekerült ez az infó!!!! Jó dolog kihasználani az ilyen lehetőségeket!

 3. Kurucz Sára szerint:

  Áldja meg az Úr mindazokat, akik az isteni szeretet nevében élnek és munkálkodnak, s reményt visznek oda, ahol reménytelenség van, fényt visznek a sötétségbe, életet a halál helyére !!!!!!!! Egy régi ének jött a gondolatomba:
  Krisztus katonái, sorakozzatok,
  A kereszt jelében harcba szálljatok!
  Krisztus a Királyunk, Ő maga vezet,
  Kövessétek, s folyton Reá nézzetek!
  Krisztus katonái, fel, előre hát,
  Harcoljátok bátran végig a csatát!
  Szeretettel,
  Sára

 4. szomora irén szerint:

  IREN VEREBÉBÖL.NAGYON JÓ,A VIDEÓ ISTEN ÁLDJA A MUNKÁTOKAT.

Kérlek, írd meg a véleményed!