Vincze Gábor: Dávid sátora

szeptember 4, 2011    
Kategória: Hanganyag

2011. szeptember 3.

Dávid sátora tulajdonképpen ott élt Dávid szívében, aki már pásztorfiúként dicsérte és magasztalta az Urat, kiöntötte neki a szívét, örömét és bánatát, és Isten jelenlenlétében lakozott szüntelen, ellenségeit pedig az Úr ereje által győzte le. Dávid sohasem hagyta abba Isten magasztalását, még akkor sem, amikor Saul a dárdáját dobta felé. Egyszerűen csak kitért előle, és tovább folytatta a dicséretet.

Dávid sátorán keresztül az Úr egy kis bepillantást enged a mennyben zajló dicséretbe, hiszen Dávid Isten szíve szerint való ember volt, aki abban látta élete kérdéseire a megoldást, hogy szüntelen dicsőítette a Mindenség Királyát, az Úr jelenlenlétében akart élni, és Isten barátjává válni.

A világban élők reménység nélkül sínylődnek, az Úr viszont arra hív bennünket, hogy minél többeknek vigyük el a Jó hírt, hogy Jézus Krisztus, az Isten Fia a kereszten az életét adta azért, hogy a sátánt legyőzve, megszabadítson bennünket reménytelen elveszettségünkből. Dávid sátorában, Isten jelenlenlétében lakozva, az Úr mélységeit megismerve, Őt imádva, az Ő képére átformálódva, az igazi Vőlegénnyel valóságos szerelmi kapcsolatban, a testvérekkel egységre jutva, agapé szeretettől indíttatva el tudjuk vinni a hitetleneknek az Örömhírt. Városunkra igazi hatással lehetünk, ha Isten jelenlétében mi magunk is mássá leszünk, az Ő dicsőségének a hordozói, akikben ott él a tűz az elveszettekért.

Azoknak, akik Dávid sátorában lakozva szemlélik Isten dicsőségét, az Úr méltóságot, tisztességet és előmenetelt ad, s ahogy Luther Márton egyetlen igével, amely rhémává lett számára („az igaz ember hitből él”), felforgatta Európát, sőt az egész világot a reformáció során, úgy nekünk is megvan minden esélyünk, hogy az Úr jelenlétében kijelentést kijelentés után véve városunk ’felforgatói’ lehessünk Krisztus szeretetével.

mp3 letöltése 10,9 MB 47:31
Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Kérlek, írd meg a véleményed!