Vincze Gábor: Diadal, erő és hatalom

október 9, 2011    
Kategória: Hanganyag

2011. október 8.

Minden ember rendelkezésére áll a megváltás, amit Jézus megszerzett nekünk a keresztfán. Azok, akik elfogadják Isten legnagyobb ajándékát, az örök kárhozatból való megmenekülést, és úgy döntenek, hogy életüket Isten Igéjének és Szelleme vezetésének vetik alá, Isten fiainak neveztetnek. Az Atya fiai életét szeretné összehangolni az Ő akaratával, hogy ne a saját utunkat járjuk, hanem Isten dicsőségére éljünk. Emiatt változásokra van szükségünk, és Isten sokszor az ösztöke módszerével él, hogy rávezessen bennünket az útra, amelyen járnunk kell. Hiszen csak így élhetjük át, hogy ott lakozik bennünk az evangélium ereje (1Kor4,20), és ilyen módon világíthatunk és ízesíthetjük meg sóként a világot.

Illés életének egyik kiemelkedő eseményéről olvashatunk az 1 Királyok 18. fejezetében. Illés olyan ember volt, aki alárendelte magát a Teremtő akaratának. Szavára nem esett eső három és fél évig Izráelben. Illés egyedüli prófétaként képviselte Istent Akháb királlyal, illetve a bálványimádás és bűn következtében megkeményedett szívű néppel szemben. Mivel összhangban élt a Mindenhatóval, az Úr is meghallgatta kérését, és szemben a 450 Baál prófétával a királynak és az egész népnek megmutatta, hogy kicsoda Ábrahám, Izsák és Jákob Istene.

Illés sikere abban rejlett, hogy nem a saját útját járta, hanem az Isten útját. Ha Isten fiaiként mi is így akarunk élni, változásokra lesz szükségünk, hiszen Isten használni akarja az életünket. Jézus letette az életét ezzel példát mutatva nekünk, hogy mi is tegyük le az akaratunkat az Atya kezébe, hogy egy Krisztus nélküli, pokol felé menetelő világban erővel, hatalommal, jelekkel és csodákkal tehessünk bizonyságot azoknak a bűn miatt megkeményedett szívű embereknek, akik pusztán szavak által nem képesek meghallani az Örömhírt.

14 Hálás vagyok Istennek, Aki Krisztus uralma alatt mindig diadalmenetében vezet bennünket! Isten az, aki rajtunk keresztül mindenhol érzékelhetővé teszi az emberek számára, hogy ő kicsoda és milyen. Ez a felismerés pedig úgy terjed, mint egy drága parfüm édes illata.
15 Mert mi valóban olyanok vagyunk, mint a Krisztustól Istenhez felszálló füstölőszer jó illata. Ezt pedig azok is érzik, akik a megmenekülés felé haladnak, és azok is, akik el fognak veszni.
16 Az utóbbiak ezt az illatot olyannak érzik, mint a halál bűzös leheletét, amely a halál közelségét jelzi. Akik pedig a megmenekülés felé sietnek, megelevenítő, felüdítő illatnak érzik, amely az életre vezet. De vajon ki alkalmas erre a feladatra?
17 Mi azonban nem „üzletelünk” Isten üzenetével, és nem arra használjuk, hogy a magunk hasznát keressük vele, mint sokan mások teszik. Nem! Mi Krisztus uralma alatt és Isten jelenlétében tiszta szívből mondjuk az igazságot mindenkinek. Hiszen bennünket maga Isten bízott meg ezzel a feladattal. (2Kor2,14-17)

Jézus diadalmenetben győzött az ellenség felett, éppen ezért arra hívott el bennünket, hogy az életünket az Atya akaratával összhangban élve, erővel és hatalommal felruházott követei legyünk a Teremtő-Megváltó Istennek az utolsó időkben.

mp3 letöltése 11,7 MB 51:04
Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Kérlek, írd meg a véleményed!