Vincze Gábor: „értsünk egyet abban, mi a jó”

május 29, 2011    
Kategória: Hanganyag

2011. május 28.

Keressük meg együtt az igazságot, értsünk egyet abban, mi a jó. (Jób34,4)

Ezt eredetileg Elihú mondta Jóbnak, azonban Jézus is megismételte:

Bizony, mondom néktek azt is, hogy ha közületek ketten egyetértenek a földön mindabban, amit kérnek, azt mind megadja nekik az én mennyei Atyám. (Mt18,19)

Az egységben olyan erő van, amitől az ördög nagyon fél. Ha egyetért a férj és a feleség, ha egyetértenek a gyülekezet vezetői, és „mily szép és mily gyönyörűséges, ha a testvérek egyetértésben élnek!” (Zsolt133,1) Isten azt szeretné, ha mindent lehívnánk a mennyei készletekből, ehhez azonban az egyetértés a kulcs. De miben értsünk egyet? Isten Igéjével! De mit tesz az ördög, hogy ezt megakadályozza? Viszályt szít:

A mihaszna és rosszindulatú ember hamis szájjal jár-kel, szemével kacsingat, lábával jelt ad, és ujjával integet. Fonákság van szívében, rosszat kohol mindenkor, és viszálykodást szít. Azért hirtelen tör rá a veszedelem, egy pillanat alatt összetörik menthetetlenül. Hat dolgot gyűlöl az ÚR, sőt hét dolog utálatos előtte: A nagyravágyó szemek, a hazug nyelv, az ártatlan vért ontó kezek, a gonosz terveket koholó szív, a rosszra sietve futó lábak, a hazugságot beszélő hamis tanú és a testvérek közt viszályt szító ember. (Péld6,12-19)

Épp ezért az egységet nem lehet kierőltetni, az egység legnagyobb ellenségét nem lehet testi erővel legyőzni.

Kicsoda bölcs és értelmes közöttetek? Mutassa meg a magatartásával, hogy mindent bölcs szelídséggel tesz! Ha pedig keserű irigység és viszálykodás van a szívetekben, ne kérkedjetek, és ne hazudjatok az igazsággal szemben. Ez a bölcsesség nem felülről jön, hanem földi, testi és ördögi. Mert ahol irigység van, és viszálykodás, ott zűrzavar és mindenféle gonosz tett található. A felülről való bölcsesség először is tiszta, azután békeszerető, méltányos, engedékeny, irgalommal és jó gyümölcsökkel teljes, nem részrehajló és nem képmutató. Az igazság gyümölcse békességben vettetik el azoknak, akik békességet teremtenek. (Jak3,13-18)

Istennek az a vágya, hogy kihozzon minket minden viszálykodásból, és bevigyen egy olyan egységbe, ami egység Vele, egység az Ő beszédével, egység egymással. Mert így mindent megadhat, ami csak a Királyság építéséhez szükséges.

A prédikáció letöltéséhez kattints ide! 9,1 MB 39:23
Az azt követő ima 393 kB 01:39


Ábel és Gábor bemerítése

[svgallery name=”2011_05_28_bemerites”]

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Comments

2 válasz   “Vincze Gábor: „értsünk egyet abban, mi a jó””
  1. Baté Dóra szerint:

    Áldás rátok az Atyánktól,mindörökké.Hát mindég tudok tőletek olyan tanítást hallgatni ami részben van még a szívemben,de alátámaszt abban,hogy nem adom fel.Köszönöm szépet,sokunk számára építő,Szerbiában élő tesók is nagyon hálásak ezért és a többi tanításért, imáért ami szívből való, tőletek ,felénk.Dóra

  2. Szali Agnes szerint:

    AMEN! AMEN! AMEN! Aldjon meg az UR meltan es jutalmazzon meg minden szoert amit elmondtal!-Igen, Istenunk, mennyei Atyank RUHAJABAN feloltozott embere akarok lenni, aki nem vakondturas gondolkodasu,hanem SZABAD, SZUNTELEN HASZNALHATO CSATORNAJA ISTENNEK , CSATORNA AMELYEN MINDEN PILLANATBAN ATFOLYIK, TELJES HOZAMBAN ISTENUNK ALDASA mas emberek fele,aki fele O AKARAJA, es teljesen kitagult szivu embere akarok lenni Istennek, az ATYAI SZERETET ESZKOZE, BEKESSEGBEN,… SZENT SZELLEM ALTAL LETREHOZOTT EGYSEGNEK, ES EGYSEGERT MUNKALKODO ES MEGTARTOJA kivanok lenni, olyan ember aki szuntelen azt mondja: SZOLJ URAM, MERT HALLJA A TE SZOLGAD- ES MEG IS CSELEKSZI!, aki mindig batran kimegy a kersztutakra, a sovenyekre, a falvakra, minden nemzetisegu ember fele, szegeny es gazdag fele egyforman, Szent Szellem erejeben es keneteben! Jezus Neveben amen!,..es ezert imadkozom szuntelen ,hogy Urunk minden embere, ilyenne valjon, mert erre hivattattunk el az O, AZ URUNK JEZUS KRISZTUSUNK KIRALYSAGABA.amen.
    Draga testverem , allj elo tovabbra is es IGAZSAGBAN es SZERETETBEN SZOLD AZ IGAZSAGOT,Szent Szellem erejeben, vezeteseben, keneteben, mert csak ilyen embereket tud hasznalni 100 %-ban URUNK, dicsoseg Neki mindenert, mert ^ AZ ARATNI VALO SOK, DE A MUNKAS KEVES. KERJETEK AZERT AZ ARATASNAK URAT, HOGY KULDJON MUNKASOKAT AZ O ARATASABA!^-Mate 9:37-38 amen es amen . Szeretettel imadkozom Erted, Ertetek,-es Jn 12:26 -al udvozollek -^AKI NEKEM SZOLGAL, ENGEM KOVESSEN; ES AHOL EN VAGYOK, OTT LESZ AZ EN SZOLGAM IS: ES AKI NEKEM SZOLGAL, MEGBECSULI AZT AZ ATYA.^-Zsoltar 20-al, Fil 4:13 -^ MERT MINDENRE VAN EROM A KRISZTUSBAN,AKI ENGEM MEGEROSIT^ es kivanom Fil 4:19,-^AZ EN ISTENEM PEDIG BE FOGJA TOLTENI MINDEN SZUKSEGETEKET AZ O GAZDAGSAGA SZERINT, DICSOSEGESEN A KRISZTUS JEZUSBAN!^ amen! amen!-Szali Agnes Szekelyudvarhelyrol.

Kérlek, írd meg a véleményed!