Vincze Gábor és Lídia: A megbocsátásról avagy szabadulás a tartozásokból

november 6, 2011    
Kategória: Hanganyag

2011. november 5.

A gyülekezet amiatt jöhetett létre, hogy az Atya Jézusban megbocsátotta a bűneinket. Az Úr a megváltás, megbocsátás által adott új esélyt, új életet nekünk, hogy tiszta lappal indulhassunk, miután lemosta rólunk a bűneink szennyét. Megbocsátása által állította helyre az Atyával való közösséget is.

Isten áldásban akar részesíteni bennünket, ám ehhez szükségünk van arra, hogy átadjuk neki az életünket. Máté ev. 18. fejezetében olvashatjuk az adós szolga történetét, akinek ura óriási adósságot engedett el, ő azonban szolgatársának nem tudta elengedni a tartozását. Emiatt aztán „bűnei” visszaszálltak a fejére. Az adós szolga történetéből az is látszik, hogy az „érzelmi tartozás” és a „pénzügyi adósság” között kapcsolat van, éppen ezért még fontosabb a szellemi értelemben vett megbocsátás gyakorlása.

Isten szerelmes szívvel szeret bennünket, akinek irántunk való szerelmét esélyünk sincs viszonozni emberi tökéletlenségeink miatt. Így a szent és tökéletes Isten az, aki ellen a legtöbb bűnt követjük el az életünk során, s Ő az, aki aztán minden bűnünket megbocsátotta Jézusban. Ahhoz, hogy mi is meg tudjunk megbocsátani másoknak, szükségünk van arra, hogy átéljük Isten szeretetét.

Mi tehát azért szeretünk, mert ő előbb szeretett minket. (1Jn4,19)

Jézus megbocsátása által minden nap új esélyt kapunk az Atyától, aki azt szeretné, ha mi is új esélyt adnánk másoknak a megbocsátásunk által. Világi pszichológusok is rámutattak, hogy sok pszichoszomatikus betegség alapja a meg nem bocsátás. Isten szeretetét egyre mélyebben átélve egyre könnyebb és könnyebb lesz számunkra is a másoknak történő megbocsátás. Ha egyszer megértjük, hogy milyen mélyen megbántottuk Istent a bűneinkkel és mit tett értünk Jézus, amikor az életét áldozta fel, hogy nekünk is életünk lehessen, akkor mi is el tudjuk engedni a bennünket ért sérelmeket. Kapcsolatainkba csak úgy tudjuk a menny ízét becsempészni, ha testvéreinknek újra és újra esélyt adunk és bizalmat szavazunk.

Amit tehát szeretnétek, hogy az emberek veletek cselekedjenek, ti is ugyanazt cselekedjétek velük, mert ez a törvény, és ezt tanítják a próféták. (Mt7,12)

mp3 letöltése 12,3 MB 53:52


Egy dal az istentiszteletről

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Comments

3 válasz   “Vincze Gábor és Lídia: A megbocsátásról avagy szabadulás a tartozásokból”
 1. brna erika szerint:

  EZ EGY NAGYON JÓ HELY.

 2. rajczi vivien erika szerint:

  EZ NAGYON JÓ HELY JÓL ÉRZEM MAGAM ITT MINDIG.

 3. Anikó szerint:

  Kedves Tesók,

  ez az igehirdetés igazán az örömhírről szól. Köszönöm, hogy nem beszéltek mellé, nem szent szövegeket szajkóztok, amik mögött el lehet bújni. Nagyon jó, hogy 7köznapi a szóhasználat és nem kánaáni,
  Azért a legjobb mégis, hogy mindez IGAZ. Nagyon fontos lenne, hogy letegyünk minden hazugságot, ami távol tart attól, hogy Isten ölébe ülhessünk nap mint nap. Ahogy Kovács Dénes bácsi mondja: a leghosszabb út az a 40 cm, ami az elmétől a szívig tart. Azért imádkozom, hogy az evangélium a szívünkig, az érzelmeinkig, a szellemünkig tudjon hatolni.
  Ilyen Karácsonyt nektek is!
  Anikó

Kérlek, írd meg a véleményed!