Vincze Gábor: Evangelizáció a Királyság erejével

május 13, 2012    
Kategória: Hanganyag

2012. május 12.

Nagyon szépen kibontakozik Isten megváltó terve a Szentírásból, ahol láthatjuk, hogy az Úrnak mindenki egyformán fontos, legyen zsidó vagy nem zsidó származású ember. Királyságát az Úr a zsidókon keresztül juttatta el hozzánk, nem zsidókhoz, ám most az utolsó időkben Isten újra el szeretné érni népét az evangélium üzenetével.

Isten Királyságának az a természete, hogy állandóan növekszik, gyarapszik. Példákat olvashatunk a Bibliában arról, hogyan szólít meg Isten embereket a Szelleme által, s vezeti őket olyanokhoz, akiknek a szíve az Úr után vágyakozik. Fülöpről az Apostolok Cselekedetei 8. fejezetében olvashatunk, akit az Úr az egyiptomi kincstárnokhoz visz, hogy elmagyarázza neki az Igét. Kornéliusz és Péter története is nagyon tanulságos, amit az Apostolok Cselekedetei 10. fejezetében találhatunk.

Láthatjuk, amint az Úr az első keresztények idején az evangélium hirdetését jelekkel és csodákkal erősíti meg, amire nekünk is vágyakoznunk kell az utolsó időkben, hiszen amikor Isten bizonyságot tesz Igéje mellett, akkor sokak megtérnek. Isten azt szeretné, ha kérnénk természetfölötti erejének megnyilvánulásait és Szellemének vezetését az életünk minden területén, kiváltképp az evangélium hirdetésekor, Királyságának terjesztésekor.

mp3 letöltése 16,5 MB 01:12:15
Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Kérlek, írd meg a véleményed!