Vincze Gábor: Gyermekeink a jövő nemzedéke

július 17, 2012    
Kategória: Hanganyag

2012. július 14.

Isten minden ember Teremtője, akinek mindannyian a gyermekei vagyunk, s függetlenül attól, hogy már hívőkké lettünk, vagy még nem ismerjük személyesen az Atyát, Alkotónk szeret bennünket. Isten azt kéri tőlünk, hogy mi is szeressünk minden embert, ne csak a hívőket. Szeretetünk által megtudhatják a körülöttünk élő hitetlenek, hogy az Úr tanítványai vagyunk.

Egy korábban elhangzott prófécia alapján Isten terve, hogy a Békesség Házait felépítse, amelyek családok otthonaiban található kis gyülekezetek. A Békesség Házainak négy alappilléren kell nyugodniuk: az Istennek odaszánt házasságon, az istenfélelemre, Krisztusnak való odaszánásra épülő gyermeknevelésen, a Királyságban megélt baráti és testvéri kapcsolatokon, amire a szolgálat épülhet és a bibliai alapelveken nyugvó, megfelelő pénzkezelésen. A Békesség Házaiban megtért emberek aztán felekezeti határok nélkül, Erőforrás Gyülekezetekben jöhetnének össze alkalmanként, ahol bizonyságtételek formájában be lehetne számolni arról, hogy Isten milyen csodákat tett az emberek életében.

Isten a ránk bízott gyermekeinkkel kapcsolatban leginkább azt várja el tőlünk, hogy minden Isten-ismeretet átadjunk nekik, ahogy Ábrahám is tette, mert a gyerekek a jövő nemzedéke. Isten generációkban gondolkodik, és talán sok minden, amiért mi imádkozunk, nem a saját életünkben valósul majd meg, hanem a következő, felnövekvő generációban. Éppen ezért az istenfélelemben átadott Isten-ismeretet és tapasztalatok eredményeként gyermekeinkkel együtt valósíthatjuk meg Isten akaratát.

Hanganyag: a lejátszáshoz Adobe Flash Player (9-es vagy újabb verzió) szükséges, amelynek a legfrissebb változata letölthető innen, valamint a böngészőben engedélyezni kell a JavaScriptet is.

mp3 letöltése 13 MB 57:03
Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Kérlek, írd meg a véleményed!