Vincze Gábor: Gyülekezetünk látása

december 4, 2012    
Kategória: Hanganyag

2012. december 1.

Arról olvashatunk az Efézusi levél 2.fejezetében, hogy Isten kiragadott bennünket bűneinkből, és elhívott, hogy Hozzá tartozzunk, mert Ő a megoldás mindannyiunk életére. Jézus az, aki zsidó és nem zsidó származású hívőket egybe akar szerkeszteni Isten templomává, hogy az Úr kegyelméből dicsőséges, reményteljes jövőt adjon nekünk.

Isten kinyújtotta karját felénk, hogy megsegítsen bennünket, s most az idők végén, a 21.században azt kéri tőlünk, hogy az Eklézsia váljon hasonlóvá az első gyülekezethez, s megállás nélkül hirdesse az evangéliumot a körülöttünk élőknek. Isten minden ember számára fel akarja kínálni az üdvösség útját, s ebben bennünket is használni kíván.

Az Eklézsia sarokköve Krisztus, s az építmény az apostolok és próféták alapján nyugszik, és az Efézus 4.fejezetében azt olvashatjuk, hogy az Úr öt különböző szolgálati ajándékot adott arra, hogy bennünket felkészítsen a szolgálat végzésére. Minél közelebb kerülünk a bibliai alapelvekhez, gyülekezeteink annál jobban működnek.

Az Élő Ige Gyülekezet éppen ezért olyan erőmű gyülekezetté szeretne válni, ahova a Békesség Házaiban megtértek ellátogatva egymás bizonyságain felbátorodnak, meggyógyulnak, életük megváltozik. Mivel minden hívőnek amellett, hogy ajándékaival szolgál, az az elhívás is adatott, hogy képezzen más, megbízható testvéreket (2Tim2,2), ezért gyülekezetünk szeretné felvállani mind az öt ajándék terén a képzést és különböző iskolákat alapítani, mint például Próféta Iskola, Tanító Iskola, Evangélizációs Iskola, stb. Ezeken a kurzusokon a megfelelő képzések elvégzése után aztán ajándékainkat mi magunk is megsokszorozhatjuk másokban.

Az Úr Jézus nem önmagának élt, hanem önzetlenül, szeretetben letette az életét. Ha mi is abban járunk, amiben Ő járt, akkor gyülekezeteinkben megjelennek a csodák és életünk, szolgálatunk Isten dicsőségére kiteljesedik.

Hanganyag: a lejátszáshoz Adobe Flash Player (9-es vagy újabb verzió) szükséges, amelynek a legfrissebb változata letölthető innen, valamint a böngészőben engedélyezni kell a JavaScriptet is.

mp3 letöltése 16,8 MB 01:13:28

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Kérlek, írd meg a véleményed!