Vincze Gábor: Hagyd el a viszályt és járj szeretetben!

július 17, 2011    
Kategória: Hanganyag

2011. július 16.

Isten szemében a viszálykodásban való részvétel az egyik legsúlyosabb bűn, mert ahogy a Jakab levél 3.16 is figyelmeztet:

…ahol irigység van, és viszálykodás, ott zűrzavar és mindenféle gonosz tett található

Mit tehetünk mégis az ellen, hogy az életünket ne jellemezzék a viszályok, a megromlott kapcsolatok? A prédikáció emlékeztetett bennünket, ha már a krisztusi természetben járnunk, akkor jellemünkben a versengéseknek, viszálykodásoknak, veszekedéseknek már nem szabadna jelen lenniük.

A testvéri szeretetről pedig nem szükséges írnom nektek, hiszen titeket is az Isten tanított az egymás iránti szeretetre. (1Thessz.4,9)

Amikor a kapcsolatainkban zavar támad, akkor kiesünk Isten tökéletes akaratából, amit Ő eltervezett a számunkra, hiszen a viszály ajtót nyit a gonosznak és megakadályozza, hogy győzelemben járjunk a kapcsolataink területén. Ha szabadságban akarunk maradni, akkor őrizkednünk kell a viszályoktól.

Isten azt mondja, hogy keressük a szeretetet, ezért inkább nézzük el, ha valaki megsért bennünket, mert a szeretet megélésének legnagyobb ellensége a viszály, mivel megállítja a szeretet útját, áramlását. Isten nem hagy minket válasz nélkül ebben a dologban sem és útmutatást ad nekünk arra vonatkozóan, hogy hogyan tudjuk elkerülni a kapcsolatainkat szétromboló viszályokat:

Aki szeretetre törekszik, fátyolt borít a vétekre, de aki folyton arról beszél, elszakad a barátjától. (Péld.17,9)

Amit egyszer megbocsátott valaki, azt nem szabad felemlegetni és ha a szeretetben akarunk járni, akkor meg kell bocsátanunk a bűnt és elfedeznünk. Tehát a viszályt legkönnyebben úgy kerülhetjük el, ha mindenáron ragaszkodunk a szeretethez és megbocsátunk!

mp3 letöltése 14,2 MB 01:02:14

Dalok

20110716_05_dal.mp3 11,8 MB 06:23 Erőt kapunk ha várjuk az Urat
20110716_41_dal.mp3 16,4 MB 08:57 Élő víz áradj
Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Kérlek, írd meg a véleményed!