Vincze Gábor: Isten királyságának alapelvei: szolgálat, hálaadás

január 22, 2012    
Kategória: Hanganyag

2012. január 21.

Isten a nőket úgy alkotta, hogy arra van a legnagyobb szükségük, hogy a férjüktől szeretetet kapjanak, a férfiakat pedig úgy, hogy a feleségüktől tiszteletet. Isten a férfit és a nőt a saját képére teremtette, így amikor az Úrhoz fordulunk, egyszerre kell, hogy hálaadásunkban kifejezzük iránta a tiszteletünket és a szeretetünket is. Jézus olyan Király, aki a saját Királyságába hív bennünket, melynek törvényei a fizikai törvények fölött állnak, s minden esetben bennünket sikerre vezetnek és életünkbe áldást hoznak.

Nem hatalommal és nem erőszakkal, hanem az én lelkemmel! – mondja a Seregek URa. (Zak4,6)

Ebben a Királyságban minden másként működik, mint a földön. Isten Szelleme vezet bennünket és rá kell jönnünk, hogy mi a saját erőnkből nem tudjuk építeni a mennyei Királyságot. Sőt mi több, ahelyett, hogy „magasról irányítanánk”, be kell látnunk, hogy ez a Királyság a szolgálaton alapszik.

Mint ahogy az Emberfia sem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon, és életét adja váltságul sokakért. (Mt20,28)

Aki pedig a legnagyobb közöttetek, az legyen szolgátok! Mert aki felmagasztalja magát, megaláztatik, és aki megalázza magát, felmagasztaltatik. (Mt23,11-12)

Maga Jézus adja a legnagyobb példát nekünk a szolgálatra, ami az Istennel való mély, meghitt közösségen kell, hogy megnyugodjon, különben kiégéshez vezethet az éveken át tartó intenzív szolgálat. Azonban ne feledjük, hogy munkálkodásunknak meglesz a jutalma:

Ha valaki nekem szolgál, engem kövessen; és ahol én vagyok, ott lesz az én szolgám is; és ha valaki nekem szolgál, azt megbecsüli az Atya. (Jn12,26)

Minden hívőnek és tanítványnak meg kell tanulnia, hogy azt a keveset, amije van, ha elviszi Jézushoz, Ő mások áldására fordítja és megsokszorozza (mint a kenyér szaporításkor). Ahogy a királyok Királyát bevonjuk az életünkbe és mindent átadunk neki, az Úr cserébe még nagyobb áldásokkal áld majd meg minket, amit mások szolgálatára fordíthatunk, ezáltal növelve a Királyságot.

mp3 letöltése 14,1 MB 01:01:31
Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Kérlek, írd meg a véleményed!