Vincze Gábor: Kapcsolatra teremtve

november 28, 2010    
Kategória: Hanganyag

2010. november 28.

A prédikáció folytatása a 13-án elhangzott Tékozló fiú címűnek, amelyben főként a kisebbik fiúról volt szó. De a történetben szerepel az idősebb testvér is, az ő példáján keresztül is megismerhetjük az Atya szívében izzó szeretetet.

Bevezető szavak
(egy kis ünnepléssel és egy érdekes példával)
3,4 MB 14:34
Prédikáció a kapcsolatokról 9,3 MB 40:27
A prédikációt záró ima, áldás 552 kB 02:22

A fiú apja ünnepet tartott, mert megérkezett a fia, végre megérkezett, végre újra láthatta, végre megölelhette. Az idősebb testvérben az öccse iránt érzet szeretet helyét elfoglalta a munka, de lehet az apja irántiét is… Pedig Isten kapcsolatra teremtett minket, a saját képmására, mert ő szereti, sőt kívánja a velünk való találkozásokat. Ha Ő így érez, akkor tanuljuk el Tőle mi is. Értsük meg, hogy ebben a világban a kapcsolatok erősítése, kialakítása az egyik legfontosabb dolog. Ez olyan mint egy háló, egy csomópontban több szál fut össze, és ha így van, akkor erős csak annyira hogy bármit is lehessen vele kezdeni.

Az apa ünnepet rendezett a fia miatt. Mi is tanuljunk meg ünnepelni. Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe, de mi munkává tettük: kész van ez, megcsináltad azt, megvettük amazt? Nem. Nem erről kellene szólnia. Tanuljunk meg újra ünnepelni, örülni a másiknak. Amikor csak te vagy és a másik, amikor elvesznek a részletek és csak a lényeg marad: egymásra találtunk! Elhangzott Márai Sándortól is egy idézet, amely az ünneplésről szól, ha el akarod olvasni kattints ide.

Még sok értékes gondolat is elhangzott, ha kíváncsi vagy, akkor töltsd le az elejétől a végéig. És ne csak meghallgasd, hanem tegyél is úgy… :-)

Az egymásra találásról és ennek az öröméről ajánlom figyelmedbe ezt a kis összeállítást.

Ízelítőnek egy dal az elhangzottak közül

20101127_17_dal.mp3 10,6 MB 07:41 Hadd lássam arcod

Gyermekbemutatás

Az aranyos, kicsi Ágnes bemutatására is ma került sor:

[svgallery name=”2010_11_27_bemutatas”]

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Comments

Egy válasz   “Vincze Gábor: Kapcsolatra teremtve”
  1. Baté Dóra szerint:

    Köszönöm Istennek,hogy bátorított a lépés megtevésére,ami hozzájárult ahhoz ,hogy felfedezzem,a gyülimen kívül is van élet.Sokat hibáztam,de hiszem Isten helyreállí.Szeretlek titeket,nagyon vágyakozom egy közösség után.

Kérlek, írd meg a véleményed!