Vincze Gábor: Ne legyél pótolhatatlan, hanem sokszorozd meg magad!

július 31, 2011    
Kategória: Hanganyag

2011. július 30.

Isten az utolsó időkben helyre akarja állítani az Egyházát, s napról napra újabb és újabb igazságokat mutat meg, hiszen az Úr visszajövetelének a közeledtével egyre erőtejesebb a sötétség nyomása is. Éppen ezért Isten egyre nagyobb munícióval akar ellátni bennünket a harcra.

Az Úr össze akarja kötni a szívünket testvérekkel, barátokkal és meg akar tanítani bennünket arra, hogyan szerethetjük egymást krisztusi módon úgy, hogy testvérekként mindannyiunk életének a horgonya, reménysége a mennyei elhívásban van.

Ezért mondja az Írás: „Felment a magasságba, foglyokat vitt magával, ajándékot adott az embereknek.” (Ef.4,8)

Jézus személyében az összes ajándék megtalálható, az apostol, a próféta, az evangélista, a pásztor és a tanító is. Az Úrban harmóniában nyilvánult meg az összes ajándék. Jézus felment a mennybe, de ajándékait szétosztotta azok között, akikben benne lakik Krisztus. Az ajándékokat nem versengésre kapjuk, hanem arra, hogy harmóniában egymást építsük általuk. Amíg rivalizálás lesz a Testen belül, addig nem tud növekedni és épülni az Eklézsia (Ef.4,11-16). Isten terve az, hogy használjuk az ajándékainkat, és amit Istentől vettünk, továbbadjuk, hogy megtanítsunk másokat is arra, amire az Úr bennünket eljuttatott. Jézus a lábmosással mutatta be nekünk, hogy az az akarata, hogy ajándékainkkal egymást szolgáljuk.

Az lesz az én Atyám dicsősége, hogy sok gyümölcsöt teremtek, és akkor a tanítványaim lesztek. (Jn.15,8)

Isten Királysága folyamatosan növekszik, sokszorozódik az által, ha Krisztusban maradunk, és Mesterünket követjük. Így teremhetünk sok gyümölcsöt az Atya dicsőségére és így lehetünk igazi tanítványok. A gyümölcsök megterméséhez, az engedelmes élethez és az ajándékaink megfelelő használatához „forgatnunk” kell mindazt, ami nekünk adatott, nem szabad feladnunk, ki kell tartanunk a reménységben a mennyei jutalmazásra tekintve!

Egy munkahelyen a munkád megtartása szempontjából lehet cél lehet (ha hagyják), hogy pótolhatatlanná tegyed magad. Isten országában azonban ez vakvágány. Itt nem kell tartanod az elbocsájtástól, viszont a szolgálatok tornyozásának a szívbéli indítékod láthatja kárát. Vagyis inkább próbálj csapatot építeni és továbbadni mindazt amit tudsz, mert a saját fejlődésedhez is ez az egyetlen járható út.

mp3 letöltése 12,5 MB 54:46
Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Kérlek, írd meg a véleményed!