Vincze Gábor: „…számunkra valami különbről gondoskodott…”

október 24, 2010    
Kategória: Hanganyag

2010. október 23.

Pál zsidókhoz írt levelének 11. fejezetében majdnem 40 versen keresztül beszél a hithősökről, egészen a Világ teremtése óta. Nagy hősökről, nagy történeteket hallunk. Ők hit által elnyerték az Írás jó bizonyságát, mégsem teljesült be az ígéret, mert Isten számunkra valami különbről gondoskodott, és azt akarta, hogy ők ne nélkülünk jussanak el a teljességre…

A prédikáció letöltéséhez kattints ide! 10,2 MB 00:44:42

Egy dal ízelítőül az istentisztelet elhangzottak közül

20101023_02_dal.mp3 8,3 MB 06:02 Csodálatos, szent és fenséges
Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Comments

10 válasz   “Vincze Gábor: „…számunkra valami különbről gondoskodott…””
 1. Zsuzsa szerint:

  Biztos,hogy a kelta zene és szellemiség kell nekünk???

 2. Gabor szerint:

  Jó a kérdés.
  A honlapot széles körben látogatják, nem mindenki olyan érzékeny szellemileg, mint mások, valaki csak a dallamot és a látvány nézi, ezért kerülhetett fel ez a videó.
  De köszönöm a visszajelzést, rendszeresen frissítjük a honlapnak ezt a részét, remélhetőleg következőre jobban a fogadra valót találunk. :-)

 3. Bánné Anikó szerint:

  Én nem vagyok a zárt csapat tagja, de bennem is ugyanaz a kérdés merült fel: itt a helye ennek a videónak?
  Másképp fogalmazva: az Urat dicsőíti? Kedves volna ez Neki?
  Ezzel nem a savanyú uborka kereszténység pártján állok. Inkább a tisztaságén…
  Mindent vizsgáljatok meg…
  Legyetek áldottak!
  Anikó

 4. Timea szerint:

  Jobban szeretem én is, ha keresztény vonatkozású videók kerülnek erre az oldalra, de ami a fent említett táncot illeti, nem mondanám tisztátalannak. Nekem inkább az jutott róla eszembe, hogy mennyire kreatív az Alkotónk.

 5. Jeney Attila szerint:

  Érdekes kérdés, hogy mi dicsőíti az Urat. Valóban fontos, hogy úgy éljünk, gondolkozzunk, hogy az kedves legyen Neki. De vajon hogyan gondolkodik az Úr? Tényleg tudjuk, vagy a saját gondolatainkat, tekintjük az Ő gondolatainak?

  Az Urat nem hiszem, hogy csak keresztény zenével lehet dicsőíteni. Nem csak a keresztény kiadók könyveit érdemes olvasni. Csodálatos dolog felismerni Istent, nem csak a környezetünkben, hanem egy kicsit távolabb is. Ha erre képesek és elég bátrak vagyunk, azt hiszem gazdagabb lesz az életünk. Talán Neki is jól esik, ha észrevesszük, milyen klassz dolgokat alkotott…

  Azon persze nyugodtan lehet vitatkozni, hogy mindez a Gyülekezet weboldalán normálisan mutat-e?

 6. Bánné Anikó szerint:

  Tudjátok mit? Nagyon jó ez a vita. Ahogy a barátnőm szokta mondani, túlságosan is panelekben gondolkodunk. Én legalábbis.
  Hagyományos gyülekezetben tértem meg és ott is vagyok a mai napig. Nagy örömmel dicsőítem Istent a négyszólamú középkori énekekkel a kórusban ülve. De szerettem a Családimanapon a dobokat, a táncot és még annyi zenét, aminek a stílusa meglehetősen eltérő. Nagyon élvezem a zászlózást, amikor hozzájutok. És nagyon szeretnék egyszer Dél-Amerikában v. Afrikában ott lenni egy istentiszteleten. Biztos nagyon más, mint itthon bármelyik gyülekezet.
  Az Isten a szíveket vizsgálja. És ki vagyok én, hogy más szolgája felett ítéletet mondjak?
  Legyen itt minden Isten dicsőségére! Legyetek szabadok az Úrban.
  Anikó

 7. Balage 2.0 szerint:

  Hadd szóljak hozzá a kérdéshez, mint aki megtérésem előtt nagy táncházas, egy ideig felnőtt táncegyüttes tag és lelkes néptáncrajongó voltam. Ismerem a magyar népi kultúrát, erkölcsöt és szellemiséget, mely a magyar néptáncot is áthatja. Ezt el is engedtem 18 évesen, mert éreztem, nem fér össze Krisztus követésével. Mégis hiszem, hogy létezik az Úrban az a szabadaság, amibe nagyon is belefér a tánc is, miként Dávid táncolt az Úr előtt szenvedélyesen és tiszta indítékból. Én nagyon várom az ilyen alkalmakat. És szeretem látni az olyan profi táncot, ami lehet, hogy éppen nem keresztény hátterű, de nemcsak szórakoztat, hanem van üzenete, vagy éppen a színvonalával felemel, lenyűgöz és (az előadók eredeti szándékától függetlenül) Isten kreatív nagyságára mutat. Magyar viszonylatban nekem az Experidance táncegyüttes ilyen élmény szokott lenni. Az első videó szerintem fergeteges, a kelta népzene és néptánc pedig sokkal semlegesebb erkölcsöt képvisel, mint a magyar, bár mindkettő csodálatos zenei gazdagságában. Bárcsak a magyar zene és tánc is megjelenhetne valamilyen megszentelt formában és tartalommal a magyar keresztény kultúrában. Pl. ha egy Román Sándor (Experidance koreográfusa) kaliberű ember teljes szívéből megtérne, nagy dicsőséget hozna az Úr nevére…
  Tisztelettel, Horváth Balage

 8. Pintér Mariann szerint:

  Én azt gondolom, mindegy ki hogy dicséri az Urat, azt TELJES SZÍVBŐL TEGYE!!! Ha én azt érzem, hogy a dicsőítés alatt fejen kell álljak, megteszem és nem foglalkozok azzal, hogy ki mit szól hozzá. Nem az emberek felé dicsőítek, hanem az Úr felé. Kedves Balage! Az Úrban meg van az a szabadság, amibe belefér a tánc.1Krón 13,8 „Dávid pedig és az egész Izráel táncolnak vala az Isten előtt teljes erővel, énekekkel, citerákkal, hegedűkkel, dobokkal, cimbalmokkal és kürtökkel.”Zsolt 149,3″Dicsérjék az ő nevét tánccal;dobbal és hárfával zengjenek néki.” Még sok helyen van írva a Bibliában! Én nagyon szeretek táncolni az Urat dicsérve!!!!!
  Áldott éjszakát mindenkinek!

Kérlek, írd meg a véleményed!