Vincze Gábor: Szeretet kapcsolatok a családban

július 29, 2012    
Kategória: Hanganyag

2012. július 28.

Mindannyiunk számára az egyik legfontosabb célkitűzésünk az kell legyen, hogy még nem hívő családtagjainkért imádkozzunk, hogy üdvösségük legyen. Felelősséggel tartozunk szeretteinkért, és imáink döntő fontosságúak lehetnek a tekintetben, hogy az örökkévalóságot a mennyben vagy a pokolban töltik-e.

„Tiszteld apádat és anyádat, hogy hosszú ideig élhess azon a földön, amelyet Istened, az ÚR ad neked!” (2Móz20,12)

Isten Igéje telve van iránymutatásokkal, hogyan kerülhetjük el az élet csapdáit. Ezek közül az egyik, hogy szüleink iránt tisztelettel és szeretettel viseltetünk. Ahogy viszonyulunk mi a saját szüleinkhez, úgy fognak a mi gyerekeink is viszonyulni hozzánk, hiszen mindannyian mintákat másolunk az életünkben. Éppen ezért nagyon fontos, hogy milyen családi kapcsolataink vannak. Az Úr 2012-ben helyre akarja állítani a családi szeretet kapcsolatokat, s az atyák szívét a fiakhoz, a fiak szívét pedig az atyákhoz fordítja, s csak ez után a helyreállási folyamat után áradhat ki az ébredés nagy hulláma

„Ha az ÚR nem építi a házat, hiába fáradoznak az építők. Ha az ÚR nem őrzi a várost, hiába vigyáznak rá az őrök.” (Zsolt127,1)

Isten azt akarja, tegyük le az életünket a kezébe és azzal foglalkozzunk, ami az Úr szerint fontos, vagyis a családban a valóságos szeretet kapcsolatokkal, a megélhetés gondját pedig adjuk át neki, hiszen Ő megígérte, hogy gondoskodni fog rólunk.

A keresztény családba született gyerekek az Úr katonái lesznek, akiknek a neveléséért a szülők a felelősek. A gyerekek megfelelő nevelése a kritériuma annak, hogy Isten Királyságában nagyobb, felelősségteljes pozíciót bízzon ránk az Úr (1 Timóteus 3).

Az utolsó időkben lesznek olyanok is, akik egyedülállók maradnak az Úrért, vagy bizonyos körülmények folytán maradnak egyedülállók. Az ilyen testvéreknek a gyülekezet a családja, ahol szeretettel kell őket körbevenni, hiszen az Úr szemében ők teljes értékű, áldott emberek, akik sokszor sokkal több szolgálatot látnak el, mint a házasok. A gyülekezet feladata, hogy szeretetét és nagyra értékelését ezek iránt a testvérek iránt kimutassa, őket imában hordozza, hogy Isten dicsőségére együtt így közösen mindannyian egy nagy családot alkothassunk.

Hanganyag: a lejátszáshoz Adobe Flash Player (9-es vagy újabb verzió) szükséges, amelynek a legfrissebb változata letölthető innen, valamint a böngészőben engedélyezni kell a JavaScriptet is.

mp3 letöltése 15,9 MB 01:09:44
Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Kérlek, írd meg a véleményed!